ESC ♥

Bästa veckan på hela året är alltid Eurovision-veckan. Ni anar inte hur jäkla mycket jag älskar det, wie! ♥ Tanken var att jag och min syster skulle köpt biljetter till i år men det blev inte av tyvärr. Får bli ett annat år, står högst upp på min bucket list. Stämningen, underhållningen och allt är så jävla underbart. Ni som inte är så insatta som jag är går miste om någonting, lovar!
 
Okej, årets tävling nu då. Tack och lov för vinnaren, det var den jag tippat och till viss del hoppades på. Österrike vann alltså med Conchita Wurst (för er efterblivna människor som inte kollat/inte har koll) med en helt fantastiskt låt. Så jävla mäktigt framträdande och låt. Och hennes röst, wow. Dessutom blir jag alldeles stolt över Europa att de kunde acceptera hennes val av identitet, det är ett stort steg i rätt riktigt. Sedan vet jag att det är långt ifrån så accepterat som man hoppats på men de som ännu inte är tillräckligt mogna att tillåta det får helt enkelt ta sin tid.
 
"This night is dedicated to everyone who believes in a future of peace and freedom. You know who you are, we are unity and we are unstoppable." - Conchita Wurst
 
 
Min topp fem då, inte den ordningen jag ville att de skulle komma i tävlingen men som jag tyckte om (alla är länkade):
1. Armenien - Alla dagar i veckan, alla timmar om dygnet. Fy fan vad bra det här är, jag älskar det! ♥
2. Finland - Riktigt bra låt och snygga killar, kan ju inte bli bättre haha. ;)
3. Österrike - Behöver jag säga mer? Mäktigt.
4. Sverige - Vi var faktiskt riktigt bra, och Sanna är ju helt fantastisk. Bra scennummer också.
5. Spanien - Fin låt, fin tjej, fin röst.
 
 
Sedan var ju flumlåtarna Frankrike och Island balla också plus att jag gillade Malta, Storbritannien, Norge och Nederländerna också. Var faktiskt högre standard på årets tävling både till sångröster och låtar, brukar inte kunna räkna upp så många låtar jag kan tänka mig att höra igen haha.
 
De dåliga låtarna då, de pratar vi inte så mycket om tycker jag. Kan ju nämna att Polens bidrag är vidrigt och Danmarks, Vitrysslands och Rumäniens låtar är låtar jag hemskt gärna inte hör en gång till.
 
Nu vill jag höra vad ni tycker, vilka gillade ni och vilka gillade ni inte? Vem röstade ni på och vilka stängde ni av ljudet på när de spelades? Tell me, är dönyfiken!

Kommentarer
Postat av: Alice

Tyckte väldigt mycket om Schweiz vissellåt! :P

2014-05-12 @ 23:04:03
Postat av: Märta

Polen. Inte scenframträdandet utan själva låten.

2014-05-21 @ 15:13:56
URL: http://martalarsson.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0