Helt slutkörd

När jag hoppade av Tim idag efter en timmes dressyrpass på banan så kunde jag knappt stå på benen, haha. Helt jävla slutkörd var jag, men fy sjutton vilket behövligt pass. Tydligen är det inte bara Tim som behöver träna upp sin styrka och kondition... ;)

Började med mycket serpentiner med volter och skänkelvikningar i både skritt och trav för att kunna rama in honom ordentligt och få lite lösgörande arbete utan att behöva rida långa sträckor med skänkelvikningar (då får han det jag kallar för motorstopp). Blev ganska trevlig tillslut även om han ville hänga sig lite i bettet titt som tätt. I galoppen jobbade jag mest med att få en bra galopp där han vinklar under bakbenen, inte blir för lång men samtidigt har bra takt och tempo. Var mycket enklare i högergaloppen och desto svårare i vänstergaloppen där han ville bryta av när det blev för jobbigt. Ibland blir galoppen lite hackig och det är svårt att få mjuka galoppsprång medan han fortfarande jobbar korrekt, men det är ju en fråga om styrka så det kommer ju med tiden. Avslutade galoppen med att galoppera över två galoppbommar på ena långsidan och ha lite olika antal galoppsprång mellan.

Vi var jävligt svettiga och trötta båda två efteråt, så sjukt välbehövligt pass! Älskar känslan av när man verkligen kämpat sig igenom ett pass och vet att det kommer löna sig inför framtiden!

Fin liten Timmie innan dagens pass!

Kommentarer
Postat av: amanda

Kan du inte skriva om vad du gjort med Tim sedan du köpt honom och inte bloggat? :)

2014-07-19 @ 12:07:50
URL: http://coloza.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0