Det är ert eget fel

Det finns många delade åsikter om den kopiösa värmen som varit den senaste veckan, den där värmen som blir för mycket att det inte ens går att vistas utomhus utan att svettas ihjäl. Själv väntade jag bara på detta groteska åskväder som jag visste skulle komma efter så många dagar med tryckande värme. För det är så det är, ju varmare det blir ju värre väder blir det.
 
Alla av er kanske inte har tänkt på det men platser närmare ekvatorn drabbas av fler och värre naturkatastrofer, that's a fact. Det är också därför de flesta länder närmare ekvatorn är fattiga, eftersom det de bygger upp rivs ner av hemska oväder - både ekonomi, politik och byggnader. Allt detta på grund av att varmare luft leder till varmare vatten (hav) som leder till häftigare och mer oförutsägbart väder (läs geografi och fysik på gymnasiet så kommer du kanske förstå det).
 
Det jag ville säga var att anledningen till att vi får varmare luft är miljöförstöringen. Ju mer bil vi kör, ju fler produkter vi köper och ju mer mat vi slänger desto större global uppvärmning får vi. "Fan va nice" tänker folk "det är så jävla kallt i Sverige ju, det skadar ju inte med mer värme". Jo, tro fan att det gör det. Jönköpingsbor (och förmodligen många fler ställen i Sverige just nu) kolla ut genom fönstret och se Jorden protestera mot hur vi behandlar den.
 

Kommentarer
Postat av: Emma - Saqubeck

Så jävla rätt!

2014-07-29 @ 17:58:18
URL: http://www.saqubeck.forme.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0