Den där jäkla ponnyn alltså

Ni skulle bara veta hur pissed off jag var första gången jag fick Rotary på lektion, sista lektionen förra terminen och allt jag ville var att rida Sune. Nu har jag haft honom båda gångerna denna terminen och jag tycker bara mer och mer om honom. Ångrar mitt svar på senaste frågestunden, Rotary är på en stark 4e-plats i listan av ridskoleponnyer. Fina, fina, fina råttan! ♥
 
Idag var han inte riktigt lika seg i traven men fortfarande tar han knappt skänkeln vilket är väääldigt segt. Benen blir spagetti snabbt och det är svårt att sitta still och få en bra sits när man måste driva för glatta livet i varje steg. Bättre går det i galoppen där han kan bli riktigt fin så länge han orkar. Han har inte riktigt styrkan att hålla ihop galoppen men det blir bättre och bättre. Fick mycket beröm för honom idag och hur jag hjälpt till att bygga upp honom och det värmde verkligen supermycket!
 
Vi ställde fram lite titthinder idag för Rotarys skull, för att se hur han reagerade och inför lite framtida planer med honom (mihihihi). Plank, vattenmatta, paket och gröna borstar under hindren och han skötte sig toppen. Var lagom pigg, hoppade lika klockrent som tidigare gånger och det är så himla roligt. Han blev lite trött på slutet och då la han av totalt, fick ett stopp på sista hindret som ni ser på filmen men det var bara att komma igen och vara lite mer övertygad. Han har inte riktigt styrkan och kondisen för det här ännu men det kommer och man märker att han vill även om han inte riktigt orkar.
 

 

 

Sen, som ni kan se på videon, så är min ridning inte på topp. Hoppningen är helt okej men framridningen är bedrövlig. Behöver sträcka på mig, tänka "längre ben" och framför allt STILLA hand. Upp och ihop med handen, in med armbågarna och rid med sitsen istället. Svårt när han är så seg men jobbar på det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0