Jag är så jävla lyckligt lottad

Fy fan vilken bra dag! Började med att mina tre favvisar kom hem hit och ställde upp att vara med i en musikvideo jag har fått i uppdrag att göra på Filmproduktionen. Mycket skratt som det alltid är när vi fyra är samlade men fick också en hel del bra klipp till videon. Mina vänner är för bra för att vara sant!
 
Bull och jag var ute och galopperade en sväng i den nya snön vilket var hur härligt som helst. Han är så himla glad och smittar av sig på mig så det går inte att sluta le. Underbara ponny! Och när vi ändå snackar underbara ponnyer så fick jag äntligen rida min älskade Sune igen på hoppspecialen ikväll. Ska vara med på klubbhoppningen på söndag med honom så det var på tiden att jag fick sitta på den där ryggen där jag hör hemma. Det var markarbete och gick väl inte jättebra. Eller stundtals var han jättefin, speciellt vänstervarvet i trav och galopp men sedan när vi jobbat en bra stund så blev han trött och ville inte mer och då stretade han emot istället. Men det är alltid roligt att rida honom och speciellt barbacka som idag!
 
Är helt lycksalig över hur bra min dag varit, jag är så jävla lyckligt lottad att ha så underbara människor och hästar runt omkring mig och att jag verkligen kan vara mig själv och känna mig trygg på så många ställen. Ska verkligen ta till vara på allt det nu, snart rinner tiden ut!
 

Två årIgår faktiskt så var det två år sedan jag fick hem Bull, helt sjukt vad tiden går fort. Känns som om det var alldeles nyss samtidigt som jag inte kan komma ihåg en vardag utan honom. Världens finaste ponnyskrutt, som jag älskar honom! Vänstra bilden är från 29 januari 2012 och den högra från idag, två år senare!

Förresten är det sjukt hur mina humörsvängningar tar fart, helt plötsligt känns det som om inget kan ta bort mitt leende från läpparna. Men jag klagar inte!

Hello my friends

Nej nu får det vara slut på tystnaden eller vad säger ni? Har haft ett par omtumlande dagar, haft så lite viljestyrka att jag inte orkat stå upp vissa gånger. Tur att ponnyskrutten min alltid gör det bättre med en mysig barbackatur på fältet. Kände att denna gången skulle jag ta min mentala hälsa före någonting annat så försökte släppa alla måsten för ett tag och bara koncentrera mig på att hitta inställningen. Det fungerar inte riktigt när man har mycket i skolan och det enda man vill göra är att dra täcket över huvudet och lipa utan anledning. Men tror att jag är hyfsat back in business nu i alla fall!

Mycket handlar ju just om inställningen, är man negativ så blir allt väldigt jobbigt. Jag är väldigt bra på det - att fortsätta trycka ner mig själv om och om igen. Denna gången var jag i alla fall medveten om det och visste att jag behövde någonting som ändrade riktning på spiralen som bara gick neråt. När man väl är medveten om det så krävs det faktiskt inte jättemycket för att vända den uppåt igen så där någonstans är jag nu. Yepp, nu ska jag nog kliva upp ur sängen också och välkomna den enda dagen med ordentliga lektioner i skolan denna veckan. Not bad, not bad.


P&J

Som ni kanske förstår ville jag inte skriva någonting igår, eller i lördags för den delen. Hade mitt mental breakdown lördag kväll och trodde jag skulle bryta ihop någon gång i stallet under gårdagen också. Men jag höll ihop alla tragiska och trasiga tankar och gjorde Rotary rättvisa på banan.
 
Jag är så otroligt nöjd med gårdagens pay and jump. Han skötte sig så himla bra och även om han var lite tittig så lyssnade han och bjöd verkligen på hindren på banan. Det var inte svårt att sätta upp ett bra tempo och han hade öronen spetsade hela tiden. Han verkade så himla nöjd och glad, stressade inte upp sig och var bara mer samarbetsvillig att rida vilket ju aldrig skadar. Duktiga, duktiga, duktiga ponnyskrutt!
 
I 70 fick vi ett stopp på ett räcke med ett plank som jag inte visat honom ordentligt men det var bara att komma igen och vara lite mer övertygande. I 80 hade han fått upp humöret ännu lite till och var himla fin. Fick ett litet skit-pet men annars var det felfritt och jag är galet nöjd (för att vara säker på att ni verkligen fattar hur nöjd jag är). Ska bli så roligt att se vad denna ponny kan prestera när det är riktig tävling och det ska bli så roligt att få göra det här tillsammans med honom. Som jag sagt innan, jag har fäst mig lite väl mycket vid denna ponny.
 
Sötnosen efter två superbra starter igår!

Smärta är som vatten i en glasburk

Ibland kommer man till den punkt när det inte längre är någon idé att kämpa emot smärtan. Man kan inte sitta och hålla på den, låta den fylla på och fylla på och fylla på och därmed också alltid bära med sig den. Man måste tvinga ur den, gråta så man skakar och inte längre kan stå rakt. Låta alla tårar komma, skrika och sakna. För sedan släpper det, då är bägaren tom och då kan man slappna av. Sen kommer alltid den dag när det bara fylls på igen och det trycker på locket. Som när vatten i en glasburk fryser, expanderar och tillslut exploderar. Det är ingen mening att kämpa emot, bara explodera, gråta ut allt och låta värmen i hjärtat smälta isen igen.
 
Precis som förra året kollade jag på filmen Jag saknar dig i natt. Den kan jag gråta och skrika till och sedan är det över. Sedan kan jag torka tårarna och ställa mig upp. Kanske till och med med ett litet leende. För jag vet att även om saker slutar tidigare än man trott och hoppats så har de fortfarande existerat och man har fortfarande fått så mycket glädje från det. Tillslut kommer det bara vara glädjen som finns kvar där.At first, cry because it's over. But then, smile because it happened.

Hästen med ett hjärta av guld

Idag är det ett år sedan den fruktansvärt orättvisa olycka inträffade som vände allting uppochner. Ett år sedan en av de finaste hästarna med det finaste hjärtat lämnade oss. Har aldrig mött en så personlig häst med ett sådant hjärta av guld, för det var verkligen sådan han var. Flechen. Han satte verkligen ett avtryck i alla människor som träffat honom, det tvivlar jag inte på och en mer älskad häst är svårt att hitta. Denna olycka är ett tydligt bevis på hur förjävla orättvis världen är.
 
Idag har bilder från den där förfärliga morgonen för ett år sedan spelats om och om i huvudet och jag vet att de bilderna aldrig kommer försvinna. Istället försöker jag bara minnas honom som den fantastiska häst han var, alla de gånger jag ridit ut med Hanna på Fleche, alla de tusentals bilder jag har tagit på dem och den där gången när jag skulle försöka sitta ner i hans studsiga trav. Även om jag inte stod honom så nära så självklart satte han ett märke även i mitt hjärta, han blev omtyckt av alla som träffade honom.
 
Precis som jag skrev i ett inlägg strax efter olyckan - det finns ingenting att säga egentligen och ingenting vi kan ändra på även om det är vår allas största önskan.
 
Fleche, vi saknar dig och världen är så ofattbart orättvis ibland. ♥
 
 
 
 

Kalla mig konstig

 
Haha, alltså det här får mig alltid på gott humör. Seriöst, ni får kalla mig puckad, men jag älskar det här! Kanske för att det är sammankopplat med ett av de bästa tv-programmen. Wiiieee! :)
 
Har ni också någon liten sak som ni blir så där fånigt glada över? TELL ME (vill inte vara ensam retarded).

Ikväll...

 
... blir det hoppning på denna lilla filuren igen. Åh, jag längtar lika mycket varje vecka! Lite förberedande inför söndag och jag hoppas på att få en bra känsla. Grejen är att rider jag bra då sköter han sig och då blir han fin, det vet jag. Det är så roligt att rida denna lilla fjanten så ni anar inte! ♥
 
Men först Bull nu på morgonen och sedan skola till tjugo i fem. Efter ridningen ikväll hänger bästa Linda med hem och det blir nog en film och pizza kväll så som det brukar se ut. Wonderful!

Över min döda kropp

Tänkte på det här när jag la upp bilden på Bull som stegrar med mig eftersom jag aldrig (never ever, över min döda kropp osv.) skulle lära min häst att stegra. Varken med mig på marken eller på ryggen. ALDRIG.
 
Bull har stegrat med mig många gånger, det är hans sätt att protestera när han inte vill mer. Han gör det när jag vill att han ska stå still men inte han (det var så det var när mamma lyckades klicka denna bilden under) och när han vill vända när vi är ute och rider. Han kan stegra ganska högt även med mig på och det är bara obehagligt, det finns inget coolt i det. Det kan övergå till farligt väldigt snabbt och har hästen inte balansen så kan det bli en mardröm.
 
Det är just det, att det så snabbt kan gå från säkert till farligt. Först och främst, slår hästen över när du sitter på... Ja du kan ju bara tänka dig hur mosad du är under där. Likaså om du är på backen och hästen stegrar över, det är inte så jävla skönt för dem heller. Eller står du för nära och hästen tror du gör tecknet för stegring och slår ut alla dina tänder. Då kommer vi till den andra anledningen - missförstånd uppkommer så lätt. Både mellan dig och din häst eller för någon annan och din häst. Säg att du säljer hästen eller har en medryttare på hästen, denna människan kanske inte vet vad du lärt hästen att göra och det kan bli riktigt farligt.
 
Visst, är du Tobbe Larsson eller han fransmannen med massa vita hästar som är med på Stockholm Horse Show typ varje år. Fine, då har du förmodligen koll på grejerna och likaså har hästen lärt sig rätt. Men ni som läser det här är defenitivt inte Tobbe Larsson och även om du tycker det är häftigt nu så är det defenitivt inte häftigt när du eller någon annan ligger mosad under hästen eller blivit sparkad för att hästen inte vet bättre.
 
Inte speciellt hög stegring för att vara Bull, men det är värre ibland kan jag lova.

Goderafton

Sitter här och mumsar kex och ska snart sätta på ett avsnitt av Sherlock Holmes men kikar in här först. Var hos Bull och skrittade en sväng, det är galet halt överallt ute nu så blev en sväng på fältet trots att han har broddar runt om. Tar det säkra före det osäkra när jag ändå inte tänkte rida speciellt långt. Imorgon ska jag dit innan skolan som börjar vid lunch så får se om jag rider någonting då. Har varit duktig och pluggat lite också (typ en halvtimme, haha) inför ett prov imorgon. Ja det var min eftermiddag. Interesting... Not!
 
Tidsinställer ett inlägg till er ikväll i alla fall så att bloggen inte blir helt dötrist hela dagen idag. Yes, så generös är jag. See you later buddies!
 

Back to school

Efter att ha varit ledig två dagar nu så var det dags för skola igen. Hade dock bara en lektion och sedan hade jag tid hos sjukgymnasten så kunde inte gå på den andra, fett chill. Var ju hos sjukgymnasten för min rygg som jag har lite problem med och han knäckte lite leder i ryggraden som "satt fast" eller vad man ska säga - typ som när Bull var hos kiropraktorn haha. I alla fall så kom vi fram till att det mesta satt i musklerna och att en massage då och då inte skulle sitta helt fel, så får ta mig i kragen och boka mig en sådan. Kommer vara pain in the ass att vara där men grymt skönt efteråt.
 
Ska dra mig mot Bull snart i alla fall. Han ska få ta det lugnt idag efter två långa och intensiva pass i ridhuset två dagar i rad. Sedan blir det väl lite plugg om jag orkar ta tag i det, nu vill jag mest sova hehe!
 
Ska lägga upp resten av de här bilderna med någon dag, när jag orkat redigera dem det vill säga!

Gosis

 
Kom på att jag hade dessa gosiga bilderna från i fredags också. Råttan älskar att bli kliad i ansiktet och bakom öronen efter ridpasset och kliar sig mer än gärna på mig, haha. Sötnosen!

Traggel, traggel

Tog med mig gramanen idag och red med den på första halvtimmen och han blev sååå fin! I början är det samma problem som när man inte har graman, att han först blir stark och springer och sedan släpper han bettet helt och bara knäcker av nacken innan man får ett ordentligt stöd. Men med gramanen tar det ungefär tio minuter innan man passerat det och kommit till ordentlig ridning och en fin form medan utan graman kan det ta hela passet.
 
Jobbade som sagt en halvtimme med gramanen. Ganska mycket galopp där jag verkligen satte bogarna och bakbenen på plats och likaså nedsittning i traven där han fick växla storlek på volterna för att verkligen lyssna på mina skänklar. Han var verkligen superfin, är jättenöjd med den delen av passet och jag kommer garanterat ha träningsvärk i hela kroppen imorgon. Önskar nästan att jag inte hade tagit av gramanen sedan utan bara fortsatt rida där för att bygga upp honom, men målet är ju att komma dit utan graman så jag tog som sagt av den efter en dryg halvtimme.
 
Då fick jag börja om helt från början igen. Han blev stark i munnen och ville inte alls längre, stjärnkikaren tittade fram igen. Problemet är att det tog en halvtimme att få loss det igen till en helt okej form, eller snarare till en inte så stark Bull som springer så fort han vill. Så det blev lite mer än en timme i ridhuset idag igen men jag kunde bara inte ge mig. Med gramanen lyssnade han liksom jättebra på både skänklar och sits men sedan när jag tog av den så lyssnade han inte alls. Är i alla fall nöjd att jag inte gav mig trots att det blev som det blev!
 
Tänker att jag rider till jfk någon gång nästa vecka också för att fortsätta och kanske har jag gramanen på hela passet då för att stärka honom och underlätta för mig. Själva ridningen blir ju inte lättare för mig men jag behöver inte traggla med en envis ponny i en timme innan jag kan börja rida på riktigt.
 

Sleepyhead

Haha, vet ni hur många gånger jag har somnat i soffan bara under de senaste veckorna? Inte jag heller men för många för att det ska vara okej. Denna gången försökte jag inte stoppa det dock för var så jävla trött men hade inte mamma ringt nu när jag sovit i fyra timmar så hade jag säkert kunnat sova resten av dagen och natten med för den delen. Tur att jag inte hade några planer för idag och att Bull redan är riden och fixad!

Ridningen på Bull kan jag ta i ett nytt inlägg snart när jag vaknat till lite, känner att jag vill skriva mycket om det idag också!

Årets första dressyrpass

Vet inte om jag vill kalla det dressyrpass, snarare "Bull testar hur fort han kan springa utan att piloten blir sur" haha. Inte ett jättebra pass på ett sätt men ett väldigt bra pass på andra sätt!
 
Bull var väldigt pigg och på verkligen inte på samarbetsvilligt humör. Han hade bogar och bakben var som helst och jag kunde knappt styra kändes det som. Volterna blev liksom i den storleken han ville (dvs. jättestora i vänster varv och desto mindre i höger varv) och inte i den storleken jag ville. Dessutom sprang han ifrån allt arbete värre än på väldigt länge och släppte varannan sekund bettet och varannan sekund var han jättestark.
 
Trots detta är jag inte missnöjd, för vet ni - jag gav inte upp och jag blev inte arg. Det är det som brukar vara mitt problem, jag ger upp fort när det inte går istället för att fortsätta traggla tills det går och när han springer eller blir stark så blir jag arg och tar ut det på honom vilket aldrig blir bra. Men idag satt jag där och väntade ut honom. Red och red och red tills galoppen satt, tills volterna var rätt storlek och tills han tog ett bra stöd på bettet. Blev ett pass på lite mer än en timme i ridhuset och det gav så mycket! Det var väl ett helt okej pass för Bull, han blev svettig där han inte är rakad (dvs. benen och ansiktet haha) och frustade nöjd efteråt. Men framför allt var det ett väldigt bra pass för min hjärna. Att veta att jag kan faktiskt rida tills jag är nöjd, kroppen håller och mitt mentala pallar med det. Waaah! :D
 
Får se hur min rygg mår imorgon men tillåter den så rider jag till jfk då också när jag ändå är ledig och kan vara där på förmiddagen. Tänker ta med mig samma känsla, att jag kan och jag ska bara fortsätta rida tills han accepterar det.
 

Food

Har just lyckats laga mig själv en vettig lunch (eller ja, stekta grönsaker, kyckling och couscous) vilket inte händer speciellt ofta. Jag är den som antingen småäter tills mina föräldrar kommer hem eller äter en Felix-färdigrätt, haha. Inte speciellt hållbart i längden så att säga. Önskar att jag kunde laga så där himmelskt god mat som vissa kan. Tänk att kunna äta lika god mat när man själv lagar som typ Hannas mammas kantarellsoppa eller min storasysters cannellonis. Någon dag ska jag lära mig och bli mästerkock typ, om jag någon gång får barn så ska de bannemej få äta riktigt god mat!

Tänkte på det innan med att den värsta känslan som finns är att vara hungrig. Seriöst, på fullaste allvar det är så jävla vidrigt! Jag blir liksom inte sådär lite hungrig så det kurrar lite i magen utan jag går från mätt till illamående, svinont i magen och yrsel på två röda. Kan liksom inte ens fokusera blicken för jag blir så yr. Weirdooo!

Haha, tjena nu blev det mycket snack om mat. Hade jag skrivit om mat varje gång jag velat göra det så hade jag haft en matblogg kan jag lova. Fast en matblogg där bloggaren själv inte kan laga mat men som gärna äter mängder av andras goda mat, haha. Fan vilket onödigt inlägg, hade tänkt skriva om dagens ridpass här någonstans med ju men det får inte plats. Skriver det om en stund istället, ska bara äta av min extremt avancerade rätt först!

Så mindfucked

Fortsatte kolla och leta efter bilder och filmer på Tim igår (måste börja säga Tim, seriöst så mycket gulligare) och hittade hans annons från i våras. Det som är creepy är att jag och Tindra kollat på denna annonsen när vi letade efter tänkbara hästar till henne. Världen är bra liten. Har dessutom hittat film på honom när han hoppar för 9 månader sedan. Där är han pigg och självgående och hoppar jättefint. Är lite tråkigt att det utvecklats till hur han är idag men ändå har jag kännt av lite av det där när jag hoppat honom. Ibland får han lite eld i rumpan och jag hade så gärna velat få tillbaka hela den gnistan!

I alla fall, nu ska jag iväg och trimma Bull. Tänker rida tills min kropp säger stopp (befarar att det inte kommer ta speciellt lång tid) och verkligen försöka jobba igenom honom. Förhoppningsvis är han på gott humör!
 

Planering och nya upptäckter

En riktigt hästvecka blir det denna veckan, eller tja egentligen inte mycket mer än vanligt men det känns så i alla fall. Har inga lektioner imorgon och på onsdag och tänkte ta tillfället i akt och skritta Bull till JFK för att kunna trimma i ridhuset. Har ju inte kunnat trimma ordentligt på hela året eftersom vår ridbana är fryst och täckt med snö. På tiden med andra ord. Torsdag och fredag blir som vanligt med Bull och sedan ridskolan och hoppning på fredagen. I helgen är jag anmäld till en pay and jump på hemmaplan med Rotary, eller ska jag säga Tim?
 
Blev lite paff när jag fick veta att Rotary faktiskt inte heter Rotary utan heter Tim. Var uppe på ridskolan idag för att kunna registrera honom på tdb (där jag senare såg att han redan fanns) och kollade igenom hans pass. Hade vissa aningar om att han inte hette Rotary men har inte spekulerat över vad han hade kunnat heta egentligen. Tim alltså, ser man på! Nu letar jag efter gamla resultat, filmer och bilder på honom - har inte tänkt mig någonsin vad han hade gjort innan han kom till ridskolan men nu är jag väldigt nyfiken!
 
 
Och förresten, när jag ändå avslöjade att jag förnyat hans licens på tdb så jag kan jag ju lika gärna ta resten med (eller nästan allt i alla fall). Välkomna en ny ponny som jag kommer synas med på tävlingsbanorna! Vet inte än hur mycket det blir men som sagt p&jn i helgen och sedan förhoppningsvis en hemmatävling vecka 10. Sedan får vi se vart det leder. Är grymt taggad, är lite väl förtjust i den här ponnyn! :')

Question

 
Svar: Nej, faktiskt inte. Alla tror det känns det som, men att rida på termotäcke är bland det bästa som finns på vintern. Pallar för det mesta inte sadla så då brukar det se ut såhär när jag rider. Det är ett gammalt stalltäcke som är lite trasigt och lappat, det fungerar utmärkt för busridning!
 

What are you waiting for?

 
Ett av mina favorit-citat faktiskt, så gjorde en egen liten bild till det eftersom den jag hittat på weheart.it var så tråkig, hehe. Nu är det måndag igen och nu kör vi!

Haha, like wtf?

Oh god, jag förstod mig verkligen inte på den där filmen. Den var ganska komisk men jag vet inte om jag skrattade på rätt ställen om ni förstår vad jag menar, haha. Känner mest, what the fuck? Och nu ska jag behöva analysera den och svara på frågor som "Vad har filmen för budskap?". SERIOUSLY?
 
För att fatta mig kort, det är ett gäng människor som dör. Mycket pistoler och mycket blod. Majoriteten av meningarna är svärord. Och en snubbe blir god på slutet. Typ. Vet inte om jag kan recensera den mer. Får sova på saken.

Filmtime

Jag älskar att kolla på film (oh reeeally? haha) och kollar alltid på minst en film varje helg, varesig jag har sett den innan eller inte. Trots detta har jag inte sett denna filmen jag ska se ikväll även om jag fick det som läxa i Film- och TV-produktionen redan innan jullovet. Förmodligen är det för att jag inte tror att det kommer vara en film jag gillar, det är inte riktigt den genren jag föredrar. Men ikväll måste jag se den för har FoT-produktions-lektion imorgon... Time for Pulp Fiction! Någon som sett den och vad tyckte ni om den?
 
Enligt min lärare ska det vara en väldigt välgjord film och otroligt bra film. Dock är det hans favoritfilm och han blir helt exalterad när han pratar om den så vet inte om jag får en ärlig bild av hur majoriteten av världsbefolkningen tycker, haha. Jag får väl återkomma med recension imorgon helt enkelt.
 
Det bästa är väl att John Travolta är med, det ser jag fram emot!

Min tokponny

 
Bilderna beskriver Bull rätt bra idag, otålig och väääääldigt pigg. Alltså herre jävlar. Han bara studsade fram, ville inget annat än att galoppera och jag kunde knappt få stopp. Har en hel del härliga bilder så bjuder på de senare i veckan. Haha, asså galenpanna till ponny!

Rotary 17 jan. #2


'Effective' is not how you describe me

Idag har jag: Inte tagit ett steg utanför dörren, tänkt att jag ska plugga men varit för lat, cyklat i en timme på träningscykeln, kollat på film, skrattat så jag gråtit över posts på tumblr och ätit banan med smält choklad i.
 
Yepp, effektiv dag osv. Nu Teen Wolf.

Filmversionen - hoppning 17/1

 
Lyxigt värre att ni får både bilder och film från hoppträningen igår, känn er omtyckta... ;)

Rotary 17 jan. #1

 
Bilder från framridningen igår, fler hoppbilder får ni imorgon. Skulle kunna lägga till en kommentar till varenda bild men undviker det, haha. Free for you to judge. Men visst är han fin! Tack igen Malene och Malinda som fotade och filmade!

Godmorgon

Yes, jag har inte gått upp ur sängen än. Satt uppe och kollade på Teen Wolf lite för länge igår och sov tills nu, sköööönt! Idag har jag ingenting planerat, inte ens till Bull ska jag eftersom han är utlånad till en tjej som sällskapshäst. De ska ut på en lugn runda i skogen och jag får ligga hemma och softa. Rätt skönt med stallfria dagar titt som tätt ändå! Jag ska dock ta och träna lite, det är inte okej att jag blir så otroligt trött av att rida. Blir liksom andfådd och trött i musklerna alldeles för snabbt och blir jag det på Rotary så kan jag garantera er att det inte tar mer än tio minuter förrän jag är helt död när jag rider Bull. Nu ska jag back on track och då måste jag träna lite själv också.
 
Smakprov på fina Rotary igår, fler är på väg!

Lilla råttis

Äntligen ridning på Rotary och nu är det en vecka kvar igen. En lång vecka... Tycker det är så roligt, så otroligt jobbigt men väldigt väldigt roligt. Jag måste kämpa mig blå i ansiktet och tills svetten rinner men när jag gör det så får jag också resultat och det är superkul verkligen. Vi tar liksom ett litet steg varje vecka och utvecklas lite mer för varje vecka. Han blir lite starkare och jag blir lite starkare. Åh, det är så roligt!!
 
Själva dressyrdelen gick bättre idag, jag kunde korta upp tygeln mer och därför också korta upp formen. Målet är att kunna korta ännu lite till och få den ännu lite mer kompakt men varken han eller jag har orken till det just nu. Han gärna går i en låg, låg form och därför lätt också tappar bakbenen men det är en förbättring från förra veckan och jag är jättenöjd. Fick en kompaktare och luftigare galopp och även lite bättre trav. Nöjd helt enkelt.
 
Hoppningen gick inte jättebra idag dock. Jag tog ut mig ordentligt på framridningen och sedan orkade jag inte riktigt sitta emot och få upp galoppen. Därför blev det lite flackt och lite tokiga avstånd och språng. Han fick rädda mig många gånger och gå in och trampa om. Är verkligen inte nöjd med min insats på hoppningen idag men han skötte sig finfint. Fick väl inte de där superbra sprången men vi hoppade inte så högt idag heller.
 
Travade av lite sedan och jobbade med att han skulle bära upp sig själv och det gick faktiskt riktigt bra. Fick sitta ner lite och jobba fram honom till bettet och upp på bakbenen och sedan blev han jättefin tycker jag. Måste dock bättra på min sits och lära mig sitta mer stilla trots att han är så seg. Träning, träning!
 
Har både lite film och lite bilder från idag, inte varje dag det. Bästa Malene och Malinda fixade det, tack! Filmen kommer någon gång i natt när jag fått in den på datorn och ut den på internet och bilderna kommer så fort jag fått de! Ni får vänta helt enkelt! :)

Jag är feminist

Kollade på Debatt i går kväll mest för att Linn var med och de diskuterade ämnet feminism. Ett väldigt viktigt, känsligt och ibland urtrist ämne. Jag tyckte det många sa var väldigt bra men ibland blev det lite för mycket och det var som om de (producenterna och programledaren) ville vända deltagarna mot varandra för att skapa en debatt som kanske egentligen inte existerar.
 
Men vad tycker jag om feminism då? Först och främst, väldigt väldigt viktigt. Att det ska vara lika mellan män och kvinnor, både i samhället och i folks huvuden. Det finns inget dominerande kön och bara för att det genom tiderna varit mannen som "dominerat" så ska inte de få mer i lön. Arbetsmarknaden är väl det viktigaste i samhället och politiken kan jag tycka, det är så förbannat förnedrande att kvinnor med samma arbetsuppgifter som en man ofta får lägre betalt. Att kvinnor får de jobben med mindre status medan männen ska dominera och styra. Fruktansvärt och ett tydligt tecken på att någonting måste göras.
 
Det jag vill koncentrera mig på dock är vad som händer i folks hjärnor. Som de pratade lite om på Debatt igår, varför kallar vi alla saker för "han"? Helt utan att tänka på det så pekar folk på den där skalbaggen och kallar den för en "han". Eller ännu värre den där gången jag kollade på Skavlan och de ställde folk en gåta på stan. Kommer inte ihåg den exakt men den handlade om en doktor som skulle ta hand om en son och hans far efter en olycka. Doktorn utbrister då att "det där är ju min son" och INGEN de frågade gåtan kom ens på tanke att doktorn kunde vara en kvinna. Bisarrt!
 
Det jag tycker är viktigt att stryka under är att alla kan vara feminister, enligt mig. Du behöver inte rösta på FI (feministiskt initiativ), göra värsta kampanjen och sluta raka dig under armhålorna för att vara feminist. Feminism handlar inte om att kvinnor ska styra världen, det handlar om jämlikhet och snarare ekvivalism. Män kan också vara feminister och alla måste dra sitt strå till stacken för att få ett jämlikt samhälle. Man ska inte skrämmas av ordet feminist tycker jag, man ska inte behöva vara rädd för att säga att jag är feminist. Alla kan vara feminister och du har inte plötsligt massa krav på dig och hamnar inte i något speciellt fack bara för det.
 
För att avsluta, det där med fackindelning - FUCK IT! Seriöst, det finns inget som kallas för fack. Det är bara någonting vi gjort upp själva i våra huvuden och så länge du bestämmer dig för att inte vara något så kallat fack så kommer du heller aldrig hamna där. Du är du och du har dina absolut egna åsikter. Jag hoppas att de flesta vill ha en jämlik värld och jag hoppas att alla är feminister utan att behöva sätta sig själv i något jävla fack!
 
Det var väl det och det spårade ut lite, precis som vanligt!

Skritt och längtan

Var ute en ganska lång skrittrunda med en tjej i stallet idag. Väldigt mysigt men också väldigt kallt när man bara skrittar. Bull var pigg och glad, fast förmodligen lite bitter över att han inte fick galoppera på stubben som vi brukar, hehe.

Alltså jag är så taggad inför ridningen på ridskolan imorgon så jag undrar vad som hänt med mig. Har gått hela dagen och bara "kan det inte snälla bli fredag fort". Inte bara för att det är just fredag utan för att jag vill till ridskolan och hoppa Rotary! Haha, trodde aldrig jag skulle säga det faktiskt men så ligger det till. Så nu ska jag sova snabbt så det blir fredag och sedan se till att dagen i skolan imorgon går snabbt! Herre Gud vad jag längtar!

Rotary förra veckan!

It's something about the bad boys

 
I vanliga fall är jag inte ett jättestort fan av Zara Larssons musik, tycker den är för mainstream och för kopierad liksom. Men detta, detta är power. Cool låt och häftig musikvideo och det bara osar nonchalans. Coolt.

Obetydliga torsdag

Idag är en riktig transportsträcka. Känner ofta så på torsdagar, det är liksom snart helg men inte riiiiktigt än och man har fortfarande två dagar kvar i skolan. Går hela torsdagen och längtar tills fredagen vilket alltid gör att torsdagen känns dubbelt så lång.

Idag är det i alla fall en väldigt lugn transportsträcke-dag. Inte en enda lektion i skolan och bara en bok att läsa här hemma. Och en sväng till stallet då såklart! Längtar till imorgon och ridningen på ridskolan - det är verkligen en av veckans höjdpunkter, speciellt nu när jag inte kommit igång med träningen på Bull än!

Godmorgon allihopa och ha en bra transportsträcke-torsdag!


Från finklänning till stallkläder

Hej alla polare, kul att så många nya hittat hit (på grund av min snilleblixt till humor jag fick till i en kommentar på Linn Olssons blogg). Hur har er dag varit?

Hade enbart klassråd i skolan och sedan var jag och mina tre fina vänner iväg och provade balklänningar. Man blir ju inte annat än taggad av alla dessa vackra klänningar men förmodligen blir det ingen bal för mig. Det är mycket pengar och jag har ändå ingen att gå med... Jaja, vi får se!

Från att testa vackra klänningar till att hoppa i mina minst charmiga (men varma) stallkläder och ge mig ut i skogen på bästa Bull. Gick faktiskt bättre att jobba honom idag, trots att jag satt barbacka och inte hade det bästa bettet. Lägger på lite successivt med trim då jag känner att jag inte kommer orka själv att sitta emot ordentligt och då blir jag hård i handen efter en stund istället - vill gärna undvika det. Fin ponny idag i alla fall så han fick busa lite på vägen hem som vanligt!

That's my day, och den har varit prima ballerina! :)

Supergammal bild, men ovisad i alla fall. Vågar inte visa bilderna i klänningarna, jag är inte precis den som passar speciellt bra i klänning! ;) 

The Fault In Our Stars

En bok skriven av John Green och den är fantastisk. Ska lilla jag verkligen kunna recensera ett sånt här mästerverk? För det är den verkligen. Vartenda litet ynka ord i den här boken är så uttänkt och spontant på samma gång. Behöver jag säga att jag är kär i den här boken? Älskar den så som ett barn älskar sin nallebjörn.

Hazel Grace heter tjejen boken handlar om. Hon är sjutton år och lever med cancer i lungorna som gör att hon måste släpa med sig en apparat som andas åt henne. Hennes överbeskyddande mamma tvingar henne att gå till en stödgrupp för barn och ungdomar med cancer, vilket Hazel verkligen inte vill göra. Hon vill helst ligga hemma och läsa och tänka medan hon långsamt dör eller något i den stilen. Tro nu inte att detta är en vanlig bok om en vanlig tjej med cancer, nej nej nej, det är ett mästerverk som jag sa.
 
Augustus Waters är lyckligtvis på ett möte med den här stödgruppen samma dag som Hazel går dit. Han är en kille i samma ålder som tidigare haft cancer där han fick amputera sitt ben för att bli frisk. Han är full med humor och en känsla för att säga exakt rätt sak vid exakt rätt tidpunkt (alltså, den här människan hade jag så himla gärna velat lära känna - ingen dag skulle någonsin bli tråkig igen).
 
Självklart börjar de prata och Augustus lyckas snirkla sig in i Hazels hjärta hur mycket hon än önskar motsatsen. Och här börjar storyn på riktigt och därför är det också här jag avslutar min lilla recension (som nog inte ens kan kallas en recension). Men läs den och läs den på engelska. Annars tappar du det viktigaste av allt - ordvalen, hur meningarna är sammansatta och... Ja, allt som gör den här boken till ett mästerverk!
 
 
"Okay?"
"Okay!"

I feel infinite

Ni vet lättnaden när man är klar med en redovisning, ett prov eller en inlämning? Idag var det en redovisning för min del och det gick verkligen inte speciellt bra, jag var inte alls bra förberedd men nu när det är över... HALLELUJAAA!
 
Nu känns det som om jag skulle kunna ha sjutton redovisningar till, bestiga Mount Everest och skrika ut min lättnad inför hela svenska folket. I feel infinite.
 
Nästa redovisning nästa vecka, come at me and I'm gonna own you big time!
 
Sorry guys för dålig cam-bild. Dags att fixa vettiga bilder, you bet!

Tidig stallmorgon

Nu kommer ett av de där tråkiga inläggen igen som jag envisas med att fylla bloggen med. Fast det blir ju inte bättre för att jag påminner er om att det är tråkigt hela tiden... ;)

Redan varit i stallet och ridit Bull då jag börjar sent idag. Var superhärligt väder verkligen, snö på marken och snö i luften och lagom kallt. Visst, man hatar vintern ännu mer när man skaffar häst men man uppskattar den också mycket mer! Var dock på sina håll i skogen lite glest med snö så fick skritta där men annars gick det bra i alla gångarter. Lyckades även jobba honom lite när vi var vid stockarna på galoppbanan, i alla gångarter. Sedan att det inte tog så lång tid innan jag var slut i kroppen och inte orkade sitta tillbaka all den energin barbacka, det struntar jag i. Snart blir jag starkare igen och då ska Bull få jobba röven av sig hehe! Sedan blev det busgalopp på vägen hem igen. Myspys!

Skönt att ha stallet gjort, bara ha en lektion i skolan och sedan kunna ta det lugnt resten av dagen! Tror tisdagar kommer bli en favvodag faktiskt!


MichelingubbeDagens stalloutfit: dubbla underställ, mjukisbyxor, t-shirt, stickad tröja, tjock fleece (ni vet den där vita, gosiga från Mountain Horse), dunväst, tjockaste jackan med fetaste kragen, fodrade vinterkängor, tjock mössa och fulaste men skönaste vantarna! Inget fancy, fancy här inte, det ska vara ordentliga grejer haha! ;)

Förvirrad

Somnade vid halv sju igår, haha ja ni läste rätt. Sov som en stock till sju i morse då jag vaknade utvilad för första gången på väldigt länge. Kanske inte så konstigt efter att ha sovit i mer än tolv timmar... ;)

Har inte så mycket att berätta faktiskt. Börjar på inlägg efter inlägg men det slutar bara med att jag tycker det är onödig skit och slänger det. Ska i alla fall iväg till Bull snart och förhoppningsvis rida i kylan. Ska bara rota fram min tjockaste vinterjacka och några underställ till så jag inte fryser ihjäl!


Galopp i snön

Var ute en snabb sväng i snön idag, man får passa på att rida när man vet att det går. Tog lite galopper barbacka på stubben och Bull var så himla glad. Skuttade fram och var himla pigg. Helst hade han velat gasa på allt han hade men då hade vi inte överlevt, haha. Han är så söt min fina skäckponny!

Redo för galopp. Så himla härligt!

Söndag

Tidig morgon som jag sa och nu sitter jag och kollar på slalom på TVn - me like. Trött och seg men på rätt gott humör ändå! Blir lite plugg och annat chill hemma idag, ger mig hemskt gärna inte ut i kylan och snön. Hoppas i alla fall att det kommer ordentligt med snö nu när det väl kommer så att det går att rida ordentligt. Kommer bli värdelöst senare i veckan annars med massa minusgrader utan snö, ingenstans att rida och inte jättekul att köra transport någonstans. Vill ju kunna sätta igång ordentligt nu!

Det var väl det jag hade att säga. Sitter här med ont i ryggen och befarar för att det är så det kommer se ut resten av terminen när jag sätter igång med ridningen igen. Äsch, idag tar vi det chill och låter ryggen vila!

Jag gillar det här

 
Musikvideon var så jävla creepy så ville inte lägga ut den men ni hittar den på YouTube om ni vågar se, hehe.

Pigg ponny

Blev en uteritt idag på mjuka grusvägar och Bull var superpigg (nähä!) men utan att bli stark. Galopperade för första gången i år så tog det lite lugnare. Om vädret tillåter imorgon fortsätter vi på samma spår! :)


Sleepy

Sov som en stock till klockan 12, så jävla skönt! Nu måste jag dock ta tag i mitt liv och göra lite skolarbete samt åka till Bull. Sedan måste jag gå och lägga mig tidigt (eller i alla fall tidigare är halv fyra som det blev i natt) eftersom jag har morgonfodringen i stallet imorgon. Hur fan ska jag lyckas komma upp? Haha, det blir ett mysterium...

Tja, det var väl det jag hade att säga. Är som seg kola i huvudet (och i benen efter ridningen på Rotary igår) så kanske har jag nått mer att säga senare idag, hehe. Godmorgon!


03.15

I could hear my heart beating.
I could hear everyone's heart.
I could hear the human noise we sat there making.
Not one of us moving, not even when the room went dark.

Den där jäkla ponnyn alltså

Ni skulle bara veta hur pissed off jag var första gången jag fick Rotary på lektion, sista lektionen förra terminen och allt jag ville var att rida Sune. Nu har jag haft honom båda gångerna denna terminen och jag tycker bara mer och mer om honom. Ångrar mitt svar på senaste frågestunden, Rotary är på en stark 4e-plats i listan av ridskoleponnyer. Fina, fina, fina råttan! ♥
 
Idag var han inte riktigt lika seg i traven men fortfarande tar han knappt skänkeln vilket är väääldigt segt. Benen blir spagetti snabbt och det är svårt att sitta still och få en bra sits när man måste driva för glatta livet i varje steg. Bättre går det i galoppen där han kan bli riktigt fin så länge han orkar. Han har inte riktigt styrkan att hålla ihop galoppen men det blir bättre och bättre. Fick mycket beröm för honom idag och hur jag hjälpt till att bygga upp honom och det värmde verkligen supermycket!
 
Vi ställde fram lite titthinder idag för Rotarys skull, för att se hur han reagerade och inför lite framtida planer med honom (mihihihi). Plank, vattenmatta, paket och gröna borstar under hindren och han skötte sig toppen. Var lagom pigg, hoppade lika klockrent som tidigare gånger och det är så himla roligt. Han blev lite trött på slutet och då la han av totalt, fick ett stopp på sista hindret som ni ser på filmen men det var bara att komma igen och vara lite mer övertygad. Han har inte riktigt styrkan och kondisen för det här ännu men det kommer och man märker att han vill även om han inte riktigt orkar.
 

 

 

Sen, som ni kan se på videon, så är min ridning inte på topp. Hoppningen är helt okej men framridningen är bedrövlig. Behöver sträcka på mig, tänka "längre ben" och framför allt STILLA hand. Upp och ihop med handen, in med armbågarna och rid med sitsen istället. Svårt när han är så seg men jobbar på det!


Rotary idagHar film från hoppningen idag, den kommer senare tillsammans med utvärderingen. Är verkligen jättenöjd med fina Råttan, både på framridningen och hoppningen!

NakenfisAnswers by Hanna

Hur var det att flytta hemifrån?
Skönt till en början, älskade att bo själv. Ingen som tjatade om saker man måste göra (okej jag erkänner mamma tjatade till och med över telefon om att jag skulle komma ihåg att borsta tänderna varje kväll första månaden..) Man kunde göra vad man ville, äta vad man ville osv. Men desto längre tiden gått desto mer inser jag hur skönt det var att bo hemma! Någon som städar, lagar mat, tvättar osv. Jag saknar min mamma och pappa massor helt enkelt även om det är skönt att bo själv ;)
 
Favorithäst hos Emma?
Självklart är bästa Titan en av favoriterna, han är så himla personlig och underbar! Men jag gillar skarpt en utav unghästarna som kallas för Frasse, han är nog min personliga favorit både på marken och på ryggen! :)
 
När du rider hästarna, vad ingår då? Uteritt/trimm osv
Jag hjälper till med det som behövs från dag till dag. Det är alltifrån uteritter till trim i ridhus/paddock och lite hoppning.
 
Det bästa med ditt jobb respektive det svåraste?
Det bästa är helt klart alla underbara hästar jag lär känna, helt klart de bästa arbetskamrater man kan ha! Det "svåraste" är att komma upp ur sängen på morgonen! Ingen är nog lika morgontrött som jag! Haha nej men det är ett väldigt fysiskt och slitamt arbete så det tar på kroppen, det är väl det som är jobbigast.
 
Träffat några roliga kända hästfolk nu när du jobbar hos Emma?
Roger Yves Boost!! Helt klart den allra roligaste människa jag träffat i hela mitt liv, sååå himla störtskön! Att han sedan är väldigt sympatisk och älskar sina hästar väldigt mycket och behandlar dem som små fågelungar får mig bara att få ännu mer respekt för honom. Riktigt riktigt härlig kille! Har träffat på en hel massa med "kända" hästfolk så om jag skulle räkna upp alla här hade det blivit alldeles för tråkigt att läsa :P
 
Hur var det att vara med som hästskötare på SIHS? Såg dig i tvrutan
Det var så himla roligt! Atmosfären och käslan inne i globen, ja det går inte att beskriva med ord, helt osannolikt!
 
Har du utvecklats ännu mer som ryttare sen du började hos Emma?
Ja, får mycket träning och hjälp av Emma i det vardagliga arbetet vilket har gett resultat! Alla
100 timmar jag spenderat i sadeln gör också sitt ;) Fick väldigt bra kvitto på att det hänt saker med min ridning när jag var hemma och hjälpte Becka med Bull, det både jag och Becka tyckt vart svårt på Bull innan kändes nu mycket lättare, min ridning hade helt enkelt blivit starkare!
 
Har du några planer på att köpa egen häst så småningom? Och isåfall vad letar du efter då?
Jag vet faktiskt inte om jag vill ha egen häst igen, det kommer ändå aldrig bli samma sak. Någon dag kanske, men vad jag letar efter då har jag ingen aning om ännu.
 
Nu har det snart gått ett år sen Flechen vandrade vidare, hur tänker du på allt såhär nu ett tag efteråt?
Att världen är för jävligt orättvis! Han var den finaste som någonting kommer finnas på denna jord och trots det rycktes han ifrån oss alldeles för tidigt.... Jag saknar honom fortfarande så att det värker i hjärtat dag ut och dag in. Det går inte en dag utan att han är i mina tankar, min älskade underbara ängel...
 
Saknar du bloggandet?
Jag trodde inte att jag gjorde det men nu i skrivandets stund saknar jag att ha någonstans att göra av mina tankar när det blir för mycket att hålla inne på allt.
 
Aldrig funderat på att ta upp bloggandet och skriva om livet som hästskötare där?
Funderat har jag väl kanske men det finns varken tid eller ork till det tyvärr.
 
Hur ser framtiden ut? Vad har du för planer om du har några.
Helt ärligt så har jag inte en aning. Jag vet iallafall att jag inte vill jobba som hästskötare hela livet, jag vill avancera härifrån så småningom. Men om jag kommer att fortsätta med hästar resten av livet eller om jag börjar plugga till nått helt annat har jag ingen aning om än så länge, det blir nästa problem! ;)
 
Vad är det roligaste som hänt dig 2013?
Jag kan fakiskt inte sätta fingret på någonting speciellt, 2013 har varit de värsta året i mitt liv, men också början på nått nytt. Att förlora F har dragit ner hela 2013 i ett svart hål för min del faktiskt.. Men jobbet hos Emma och månaderna jag fick ihop med Bornyr är ljuspunkter jag bär med mig.
 
Saknar du Sunny och Boy? Eller känner du dig liksom klar med dem och ridskolan nu?
Jag känner mig klar med dom, vi har haft vår underbara tid tillsammans och jag skulle inte byta ut den mot någonting i världen. Men det betyder inte att jag inte saknar dom otroligt mycket, dom kommer alltid att betyda så otroligt mycket för mig!
 
Vilka är de finaste storhästarna på ridskolan enligt dig?
Picasso. Alla som har sett honom och Angelica ihop kan intyga att han är alldeles för fin för att stå på den ridskolan.
 
Hur ser du dig själv som person?
Envis. Finns mycket men framförallt min envishet, jag ger inte upp, aldrig någonsin.
 
Vad är dina mål och önskningar inför 2014, rent allmänt?
Att bli starkare i kroppen så jag silpper få ont av arbetet jag älskar. Och att fortsätta att utvecklas i min ridning och hantering med hästarna.
 
Vad händer i ditt liv just nu?
Jag jobbar sex dagar i veckan från tidig morgon till sen kväll, full fart mest hela tiden. På min lediga dag brukar jag försöka sova ikapp det jag missat och lämnar allt som oftast knappt sängen överhuvudtaget!
 
Vad tycker du egentligen om jfk? Nu/förr
Oj, kort och gott; det var bättre förr, så jävla mycket bättre förr.
 
Vilka är dina närmaste vänner?
Har ett par stycken som jag verkligen litar på i alla lägen, Frida, Patrik, Becka, Erica och Malin för o nämna några.
 
Hur vill du bli uppfattad?/Hur tror du andra uppfattar dig?
Jag vill bli uppfattad som en glad och positiv tjej som alltid gör sitt bästa och som är lättsam att ha och göra med. Någon som folk kan lita på och anförtro sig åt om olika saker. En jävligt envis tjej som vet vad hon vill och ger inte upp förens hon kommit dit. Hoppas och tror att jag faktiskt uppfattas som något liknande men, u tell me? ;)

Bara massa blajj

Glömde bort att bloggen inte skötte sig själv bara för att man tänkte vilka inlägg man skulle tidsinställa, woops. But here I am and you should feel honoured, jag har nämligen lagt ifrån mig boken för att sitta här och skriva. Det ni, det är inte alla som gör mig så generös. Fast tekniskt sett är det ju alla, alla här som läser bloggen.
 
Whatever, Bull har blivit klippt idag och inte förrän vi började ta de första tagen med maskinen insåg jag hur jävla mycket päls det hade hunnit bli. Nu är han en liten snygg nakefis igen. Tycker det ser så himla fräscht ut med den grå/bruna färgen han får när han är klippt. Den och den superfina bruna färgen han har på sommaren. Han är så fin min lilla ponny. Han kommer också vara väldigt pigg imorgon då jag struntade i att rida i skitvädret idag. Snö på marken, vila idag och nyklippt ponny. Jävlar vad jag kommer ha att göra imorgon, hehe. Tänkte börja galoppera lite imorgon i alla fall, men vi får se lite hur det känns och hur underlaget är.
 
Kika in lite senare idag förresten, Hannas svar kommer då nämligen (de var de jag i mitt huvud tänkt skulle vara tidsinställda tills tidigare idag men tydligen läste inte min dator min hjärna, not good).
 

200 pages of amazing words

Skjuter iväg alla tankar igen men på ett annat sätt denna gång - med näsan djupt i en bok. Jag älskar att läsa och jag förstår mig på de som inte gör. Att bara försvinna in i en annan värld sådär, är fantastiskt. Böcker som drar upp massa känslor och tankar utan att man själv är berörd egentligen. A reader lives a thousand lives while the one who never reads lives only one.

Nu är det (äntligen) bästa Mortal Instruments som ska läsas. Svalt 200 sidor nu, bara 285 kvar. Tur att det är fyra lika tjocka böcker till.


Och så ett litet tips till alla er där ute så ni inte gör samma misstag som jag gjorde: Läs alltid boken innan ni ser filmen. And don't judge a book by its movie.

Vart tog all motivation vägen?

Det tog ungefär 15 minuter in på den nya terminen innan jag erkände för mig själv att jag aldrig kommer gå ut gymnasiet. För att bli godkänd på gymnasiet behöver du nämligen skriva ett godkänt gymnasiearbete. Ett gymnasiearbete som jag knappt börjat på och som i princip ska vara klart om två månader. Vill bara gå och dra täcket över mig och inte titta fram förrän i sommar.
 
Stay positive? Never heard of such a thing.
 

Min dag i en mening

Vaknade sent, var på granngården och köpte mat till Bull samt bytte mitt simkort innan jag lunchade med en kompis och sedan åkte hem och städade lite i mitt rum och målade med lite kol. That's my day mates.
 
Känns så fruktansvärt meningslöst med "idag gjorde jag dethär"-inlägg, meningslöst och dötrist. Hoppar gärna över de om jag kan men kände att jag hade inte jättemycket mer att berätta idag. Skolan börjar imorgon och jag kommer ha ett galet skönt schema. Sista terminen innan studenten och jag är dötaggad på allt typ. Tja, förutom fysiklabb-provet vi har på torsdag då. Och den muntliga redovisningen i engelskan. Haha, taggad på allt utom själva plugget med andra ord.
 
Jo men asså humöret är okej, bara sådär att varje dag går utan att något förändras. Därav har jag inte jättemycket att dela med mig av här just nu. Får väl ta någon gång att fota eller visa er lite gamla bilder eller något. När jag kollat klart på Teen Wolf (don't judge me, haha), bara en halv säsong kvar nämligen!

Rensa tankar som inte finns

Har längtat länge efter att ha tid att måla igen så tog mig i kragen idag och plockade fram kolen och papper. Är inte speciellt begåvad då jag, när jag målar med kol, mest målar ihopknycklade papper haha. Men det är skönt och avslappnande och med bra musik blir det som en egen terapi. Det är så jag tillbringar min egentid. Ska helt klart bli mer av detta i framtiden!


No thoughts

Inget speciellt som hänt idag, var uppe tidigt och fodrade i stallet och när jag kom hem sov jag bort halva dagen i soffan. Var uppe en sväng och skrittade ut Bull innan jag, mam och pap åt middag på stan. Nu blir det film resten av kvällen. Peace out.

Stuck in Love

Ska jag våga recensera den nu alltså? Time to face it. Först och främst kan jag berätta om (och hylla) regissören som också är manusförfattaren, Josh Boone. 34 år och hans första film, och jag har en ny förebild. Ni anar inte hur gärna jag vill vara där när jag är 34. Gjort en fantastiskt bra film och ha många viktiga filmer framför sig. Wow.
 
Stuck in Love handlar om en familj där alla har sina egna kärleksproblem. Låter väldigt fånigt, liksom namnet, men oj oj oj vilka budskap. Många kloka ord och väldigt speciella tankar och speciella personligheter. Sonen som är superkär i en tjej medan hans storasyster aldrig vill bli kär. Pappan som fortfarande väntar, efter två år, att ex-frun ska komma tillbaka till dem. Bisarrt och alldeles fantastiskt. Bland det viktigaste av allt, de är författare. Automatiskt blir det mycket djupare, ser saker från ett annat perspektiv. Från samma perspektiv som jag.
 
Som jag sagt tidigare så är den här filmen som en spegling av mig och mina tankar. Alla tankar och alla personligheter, det är som om regissören hade precis samma tankar och åsikter som jag. Det är sådanna här filmer jag vill göra. Kanske lite mer fantasy-filmer också men även denna typen av realistiska filmer. Och skådespelarna är outstanding. Logan Lerman såklart, alltid lika bra. Lily Collins som även spelar i min andra favoritfilm Mortal Instruments. Greg Kinnear och Nat Wolff. Duktiga skådisar hela bunten och allt känns så himla äkta. Helt klart en favoritfilm.
 
Stuck in Love får fem av fem stjärnor.
 
★★★★
 
 
 

Tycker att trailern avslöjar för mycket så vill inte lägga upp den här. Sök på YouTube om ni vill se den men jag rekommenderar att bara kolla direkt på filmen. Den är... Så jävla bra.

Skritt

Fick bli en skritt-tur på långa tyglar och med hackamore idag, allt för att glömma gårdagen och bara mysa. Lyckades rätt bra med det tycker jag och Bull verkade rätt nöjd han också!

Stjärnan idag!

Mina vänner är outstanding

Det är underbart hur fantastiska vänner jag har. Har alltid så fantastiskt roligt när jag får umgås med dem och igår var inget undantag. Vi lagade hemmagjord pizza, gjorde Cakepops (bilden under), kollade på tre olika filmer och åt ben&jerrys innan de åkte hem i natt. Och så mycket som jag skrattade så borde jag ha träningsvärk i magen idag. I love you guys!

Fattar ni hur gott detta var? Haha, jäkligt onyttigt men gott!

Fan, fan, fan

Kan säga er att det var tur att jag inte hade möjlighet att skriva ett inlägg precis när jag ridit klart idag för det hade varit det inlägg med flest svordomar i bloggvärldens historia. Typ. Jag är inte så jävla glad nu heller men jag har i alla fall lugnat ner mig och fått lite perspektiv på det.
 
Jag var på gott humör idag (viktig detalj) och tänkte rida ut och bara jobba honom i skritt och lite trav. Den där "jobba"-delen var inte Bull med på idag och han blev bara stummare och starkare ju mer jag red. Ingenting fungerade, jag kunde inte ställa höger eller vänster och när jag fick igenom sidan i skritten och började trava så var han stel som en planka där igen. Eller liksom inte stel utan bara jävligt stark och vägrade att ställa igenom. Om det bara varit så hade jag kunnat jobba igenom det men nu bara sprang han ifrån mig också och drog mig ur sadeln, förstår ni då hur jävla stark han var (och hur jävla klen jag är). Ena sekunden ville jag bara skrika ut alla svordomar som finns och nästa sekund ville jag bara ge upp allt och börja grina.
 
Jag tänkte liksom på alla tips jag fått, att jag ska vara lugn och stilla, inte stressa, rida lätt långsamt, inte låta honom hänga i bettet osv. Allt fanns där i huvudet på mig men ingenting kunde jag få min kropp att verkligen göra. Slutade med att jag skrittade därifrån på långa tyglar och ville ge upp hela jävla skiten och ge honom 10 veckors vila till (som om det skulle hjälpa liksom).
 
Egentligen sitter det mesta i huvudet på mig, det är som en ond spiral. Börjar det gå dåligt då skyller jag allt på mig. Det är mitt fel att han är stark, det är mitt fel att han inte vill samarbeta, det är mitt fel att han är så svår, det är mitt fel att han inte har några muskler kvar (vilket inte är sant men som jag ändå trycker ner mig själv med). Det är tur att det oftast går över när jag kommer till stallet igen men jag vill inte att det ska bli som det är vissa perioder, att jag är rädd för att ens försöka rida honom seriöst för att det ändå bara kommer gå skit.
 
Okej, nu ska jag rycka upp mig. Det är första gången som jag försöker jobba honom denna terminen, han har haft tre veckors vila och jag red dessutom inte på det mest ultimata bettet som han trivs bäst med. Inte nog med att han har vilat i tre veckor och därmed inte är lika stark men samtidigt har en jävla massa överskottsenergi så har även JAG inte ridit ordentligt på tre veckor (det går inte att jämföra att rida en ridskolehäst och rida Bull). JAG har tappat mina muskler och därför måste jag nu ta tag i att få tillbaka dem, och bli ännu starkare. Nu fan ska jag bli stark och Bull med för den delen, nu ska jag vända motgången till motivation.
 
Haha, känner mig lite patetisk. Ett dåligt ridpass och jag flippar ur. Men om man räknar ihop alla dåliga ridpass jag haft på Bull genom åren... Det blir fler än jag kan räkna till. Inte alltid så kul men jag vet att vi kan komma tillbaka och jag nu ska jag bara börja tro på det också.
 
 
Nu drar vi ett sträck över det här, har redan släppt det genom att få skriva av mig, och tar nya tag nästa gång!

Frågestund med Hanna

Fick en fråga om Hanna (en av mina bästa vänner och som jag bloggade med på dailyhorses för er som inte hängt med sedan dess) ville gästblogga här och när jag pratade med henne kom vi fram till att en frågestund skulle passa bra, tror att fler är intresserade av det. Så alla som har frågor till Hanna om allt mellan himmel och jord, ställ de här så svarar hon så fort hon fått in en bunt frågor!
 
Hanna och Sanni!

Lördagmorgon

Sitter och kollar på Vinterstudion, det är typ en av höjdpunkterna på vintern. Man kan ju inte annat än tycka om André Pops. Lika mycket som jag tycker om Fredrik Skavlan och Martin Timell, haha.

Idag ska jag till Bull på förmiddagen och sedan kommer några vänner hit och tillbringar resten av dagen. Mycket mer händer inte denna lördag. Är skönt samtidigt som det är ganska segt när man inte gör så mycket på dagarna. Men får njuta nu tills skolan drar igång igen. Då måste jag bland annat ta tag i mitt gymnasiearbete som jag ligger galet mycket efter i. Skriver det här mest för att påminna mig själv... ;)
 
Får nog slita mig från TVn snart, Bull väntar. Kram.
 

Hoppning på pigg råtta

Fick slöa Rotary (aka. råttan) idag igen och var ju lagom nöjd till en början. Vill ju ha min älskade tjockis Sune, men fick svälja det för idag var han riktigt duktig på hoppningen. Pigg och glad och sög tag i hindren!
 
Framridningen gick inte lika bra som förra gången, kanske för att vi inte jobbade lika mycket med framridningen idag. Rotary behöver jobbas endel i både skritt och trav för att verkligen komma igenom och släppa igenom hela kroppen. Idag var han spänd och seg och det gjorde att jag inte var jättenöjd med framridningen. Hoppningen gick desto bättre då han verkligen var på hugget och det var till och med svårt att fånga upp galoppen på honom, sötnosen tyckte det var roligt. Hoppade tre olika kombinationer med tre, två respektive ett galoppsprång mellan och mot slutet la vi ihop alla tre till en bana. Man märkte att han verkligen ville men han blev lite trött på slutet vilket gjorde det svårare att landa i rätt galopp och få perfekta avstånd. Annar skötte han sig superbra och det var faktiskt riktigt roligt.
 
Börjar gilla den här ponnyn mer och mer. Visst, han är lite trälig i dressyren men skulle jag få ett helt markarbetespass med honom så skulle han kunna bli superfin. Och hoppningen, alltså där är han en stjärna. Hoppar verkligen väl och har ryttaren på ryggen lite balans och ger honom en ärlig chans så bjuder han verkligen till och tycker det är roligt. Som Veronica sa, han skulle kunna säljas som tävlingsponny. Lätt!

Just blew me away

Det där förra inlägget var tidsinställt. Hade aldrig kunnat skriva så just nu. Den där jävla filmen vände mig uppochner och utochin. Vet inte om jag vågar recensera den. Inte än. Maybe, maybe not. Haha, alltså är helt fascinerad. Är liksom inte ledsen efter denna filmen (inte än) så som jag ofta blir. Jag blir helt uppe i varv och sen tappar jag allt och sjunker som en sten i vatten. Men inte nu, inte än.
 
Here you have the retarded and real me. Vill ni lära känna mig, se på Stuck in Love. Där är jag rätt upp och ner i sex olika personligheter. Sämsta namnet på en film men en sådan film. Like I said, just blew me away.
 
Är lite rädd att folk ska se på den och "jo men den var väl bra" "en helt vanlig kärleksfilm" "den var ju inte ens bra". Känns som om jag måste försvara den liksom. Men försök tänka djupare när ni ser på den, det ÄR ingen vanlig film. Det är en sjukt jävla bra film som speglar mig väldigt väldigt bra.
 
Ska recensera den. Some day. En vacker dag.
 

Fredag

Känns som om jag glidit från själva konceptet med den här bloggen, att jag ska skriva precis vad jag vill när jag vill och göra den mer personlig. Vet inte varför jag misslyckats eller OM jag har misslyckats men känns lite så. Även om det är mina ord rätt ut så känns det som om det börjar bli en sådan där dötrist hästblogg med "idag ska jag göra det här"-inlägg. Jag vill inte ha någon jäkla hästblogg.
Kanske är det inte så, I don't know. Svårt att ge en rättvis kritik mot sin egen blogg liksom. Jaja, just nu vill jag skriva om det här och då gör jag det. Lite mer tankar kommer väl när jag har lite mer tankar i huvudet. Har sällan speciellt intressanta tankar när jag är glad, då är det bara hopplasteg överallt - även i huvudet. Bättre när jag är på funderarhumör eller påväg någonstans, varesig det är uppåt eller neråt.
 
Pladder-pladder. Idag är det fredag och första ridningen på ridskolan för denna terminen. Får se vem jag får idag, man kan ju aldrig vara säker längre. Sune hoppas jag på i alla fall, såklart. Ingen förvånad!
Annars ska ju Bull skrittas ut en lång sväng och det var min lugna dag. Chill!
 
Gammal bild när Sune precis blivit friskförklarad (och har spån i näsborren). Hjärtat!

Holy shit

Såg en film ikväll. Inga förhoppningar och utan att veta någonting om den innan. It just blew me away. Wow. Recenserar den imorgon. Asså wow. No words. Love 'n crap.

Q&A svar #1

Fick inte jättemånga frågor men har du fått blodad tand och har en fråga, ställ den här och nu!
 
Ska du till vedbände 2014?
Ja (förhoppningsvis) men numera som personal.

Vilka tycker du är de 5 bästa vedis hästarna?
Salsa är och kommer alltid att vara nummer 1. Sedan gillar jag såklart sötaste Maxim och fina X-Mintha som jag haft på läger. Det var tre, hm... Herman som jag red någon gång i somras, en yngre ponny och väldigt söt. Sen vet jag faktiskt inte så får väl säga Tinituss, den lille sockersöta shettisen haha.

Ska du tävla Sune/Kuhs 2014?
JA!!! Taggad till tusen!
 

Hur lång är du?
156 senast jag mätte mig, lär inte vara speciellt mycket längre än det tyvärr.

Har du några andra intressen utöver ridningen?
Fotografering och film. Just nu mest filmtittande men i framtiden vill jag att det ska bli mer filmproducerande! Böcker ligger mig varmt om hjärtat, mest engelska fantasyböcker (Harry Potter, Hunger Games, The Host (bästa boken någonsin), Divergent).

Kan du lägga upp filmer när du rider Bull här?
I will, just nu sätts han ju igång och antar att ni inte vill ha film när jag skrittar i skogen haha. Men senare, absolut! Så länge kan ni få en gammal från november 2012.
 
 
Vilka ponnyer på ridskolan kommer efter Sune, Kuhs, Aspe?
Denna är också lite klurig men när jag tänkt på det så fick det bli Zlatan och Boyke. Zlatan har jag hoppat några klubbisar med och lite så och Boyke red jag ganska ofta när jag var lite mindre.
 
Topp 3 storhästar på ridskolan?
Lätt! Daira, Jantar och Elisa i den ordningen.

Det bästa med Bull vs det mindre bra?
Bästa är att han är så förbannat rolig att hoppa, öronen framåt och bjuder på hinder. Mindre bra är att han blir så osäker och inte litar på mig när det blir högre, då stannar han hellre tyvärr. Ville få in någonstans att han är svår i dressyren men visste inte om jag skulle lägga det på bra- eller dåligt-sidan.
 

Styrkor och svagheter i din ridning?
Styrkor är nog... Min skänkel. Även om jag haft problem med resten av sitsen så har jag oftast kunnat ha ett bra skänkelläge i både hoppning och dressyr. Tror jag i alla fall, haha. Svagheter kan jag lista upp många, men de största är väl att jag inte har så bra tålamod och att jag lätt blir hård i handen. Har svårt att vara stadig och mjuk i handen och svårt att riktigt slappna av i axlarna.

Highlights under 2013 vs motgångar under 2013?
Highlights var Mexiko-resan i somras. Antar dock att du menar i hästväg eftersom alla andra frågor var hästrelaterade så då får jag svara hur otroligt fin Bull var under mitt ridläger på Vedis i somras, eller LB-debuten för den delen. Motgångar kan jag bara säga en som var det värsta som någonsin hänt, bästa och finaste Fleche som fick somna in. ♥

Bull 2014

Förra året innehöll både positivt och negativt för mig och Bull. Började året med att vägra ut oss i en LD+5 (det var andra klassen och vi vägrade alltid ut oss i andra klassen oavsett höjd) och då bestämde jag mig för att bara tävla en klass per tävling. Red tre tävlingar där jag bara hoppade LC och det gick bättre och bättre och slutade i placering. Sedan var det dags för två klasser igen och första tävlingen slutade med en placering i LCn - vi var back in business. Bara två tävlingar senare debuterade vi lite spontant LB med en väldigt bra känsla trots att det blev 16 fel på pappret. Slutet av året blev dock inte som jag velat då det gick sämre och sämre i LBn och slutade med att stryka en hel tävling på grund av min prestationsångest.
 
Men 2014 kommer vi igen, nu vet jag att vi kan och jag behöver bara ge mig fan på att det ska fungera på tävling också. Ska träna hårt och få upp konditionen och styrkan på honom så att det inte är det allt hänger på när det är dags för tävling. Jag ska självklart fortsätta hoppa för Erica en gång i veckan när han är igång igen och sedan ska jag också försöka hitta någon att träna dressyr på oftare. Gillar att träna för Veronica men det är lite knepigt att hitta tid då båda kan och jag kan ta Bull till JFK. Måste verkligen kämpa med dressyren och därför också träna oftare.
 
Konkreta mål för 2014:
  • Jobba upp en bra känsla och styrka i dressyren
  • Stärka galoppen
  • Fortsätta höja oss i hoppningen, vi kan om vi vill
  • Starta LA som är 110 cm
  • Starta minst en dressyrtävling
  • Ha roligt vårt sista år tillsammans
 
Framför allt ska jag komma över min prestationsångest, den har bara funnits där en gång och jag ska se till att det var en engångsföreteelse. Inget sådant fånigt ska stoppa oss i år! Det ska vara roligt att tävla, punkt slut!
 

Älskade ledighet

Idag ska jag sova, kolla på film och äta om vart annat, fy fan vad skönt att äntligen kunna vara ledig. Inget jobb på ett tag i alla fall och det känns riktigt bra. Så idag är en välförtjänt slappdag tycker jag!
 
En vecka kvar tills skolan börjar igen men det känns faktiskt inte så farligt. Kommer bara ha åtta lektioner i veckan denna sista terminen och börjar innan lunch en dag i veckan. Mer tid och energi att kunna lägga på Bull vilket är toppen. Sista terminen i skolan och sedan är det studenten, alltså wow! Kommer bli så jävla grymt och jag är så taggad inför hela detta året. Tjoho!
 
Medan alla andra ska ut och springa för att de ska "ta upp träningen igen 2014" så ska jag bara chilla i soffan med godis och en bra film. Och sova, så mycket jag bara kan. Ha en bra dag, ni med!
 

Pigga ridskolehästar

Blev en spontantur i skogen påridskolehästen Daira när jag jobbat klart idag. De var verkligen glada och pigga hela bunten som var med ute och jag fick känna på lite bocksprång vill jag lova. Inte den sorten där hon ville ha av mig utan bara glädjeskutt, det är så underbart att känna när de blir så otroligt glada av att få komma ut i skogen!

Ridskolehästarna har ju fått vila lite nu över jul, när det inte varit jullovskurser det vill säga. Skönt för dem att få vila lite och när de ridits av oss har de bara fått komma ut i skogen för att få ha lite roligt. Mysigt! Red Jantar häromdagen också, som också bjöd på något som skulle likna bocksprång men som mest var skutt rätt upp i luften med benen åt alla håll, haha. Söthästarna!!

Mitt liv 2014

Vad händer i mitt liv 2014? första halvåret är det ju skolan precis som vanligt men sedan, fredagen den 13 juni tar jag studenten samt fyller 18 år. Då börjar livet på riktigt och jag är så jävla taggad. Kommer dock inte ta mig någonstans direkt, har ju fortfarande ett halvår kvar med Bull och jag ska lägga mycket krut på honom. Annars ska jag bara hitta ett jobb och tjäna ihop lite slantar för att kunna ta mig ut i världen 2015. Låter inte som ett jättespännande år, mest en transportsträcka to the real life, men det är också (förmodligen) mitt sista häst-år på väldigt länge. Sorgligt men sant och samtidigt lite förväntansfulla fjärilar i magen - tänk vad mycket jag har att se av världen och vilket annorlunda liv jag kommer få. S p ä n n a n d e.
 
Nu spårade jag iväg lite på 2015 här, får inte förhasta mig. Har 365 dagar tills dess och dessa dagar jag jag ta till vara på. Börja se saker mer positivt och inte bry mig så mycket om vad andra tycker eller säger. Jag är jag och ingen kan ändra på det. Le mer och ångra mindre.
 
Tror inte jag har något mål som inte är hästrelaterat faktiskt. Ska bara se till att ha riktigt jävla roligt och göra saker för min skull. Stay positive typ och ta mig igenom motgångar som jag orsakar mig själv. Eller förresten, förstöka att inte orsaka mig själv de där motgångarna som bara sitter i hjärnan på mig själv.
 
Vad ska ni göra 2014 och vad är era mål? Let me hear!
 
En fantastiskt fulsöt bild på mina favvisar!

2014

Jag är ingen sådan person med massa nyårslöften eller en sådan person som börjar träna och äter nyttigt bara för att det är nyår (sådant håller ändå bara en vecka, sedan tröttnar man på att inte unna sig livets goda). Nyår är faktiskt en aning överskattat, det händer inte ett mirakel bara för att det är ett nytt år, du blir inte en ny människa bara för att det är ett nytt år och du kan inte bara plötsligt lyckas följa dina planer bara för att det är ett nytt år. Det är som vilken ny dag som helst. Typ.
 
Men det är faktiskt lite häftigt med ett nytt år. Ingen vet vad som kommer hända det året, vad som kommer finnas i historieböckerna om år 2014. Jag ser inte nyåret som en nystart, jag ser det som ännu ett år i ditt liv och ännu ett år att göra till det allra bästa. Fy vad klyschigt det låter men va fan, tänk vad mycket spännande det kan hända nu när det är en ny vår, en ny sommar och en ny höst och vinter.
 
Nu är det i alla fall 2014 och jag ska göra det bästa av det. Börjar med att jobba häcken av mig för att så småningom kunna flytta till min drömstad (eller från råtthålet jag bor i nu). Tycker det är en bra början på året tillskillnad från alla er som ligger hemma och är bakfulla. Sedan ska ju Bull sättas igång sakta men säkert och vi ska ge oss an ännu ett grymt tävlingsår och även vårt sista. Men mer om mitt liv och om Bull 2014, det kommer imorgon (idag).
Kram och gott nytt år!
 

RSS 2.0