Dressyrträning för Anne

Årets första dressyrträning, check! Har aldrig tränat för Anne med Bull innan och bara ridit själv för henne under den mycket korta tid jag gick på Tenhults Naturbruksgymnasium (det vill säga i tre dagar). Men jag ville testa det och jag trodde det skulle passa oss, vilket det också gjorde. Över förväntan faktiskt!
 
Började jobba med lite skänkelvikning på långsidorna fast med väggen som hjälp, dvs att huvudet var inåt väggen och så flyttade man in bakdelen. Nyttigt och jobbigt tyckte Bull, speciellt för höger skänkel där han tyckte det var jobbigt att sätta under sig höger bak - precis som jag tjatat om de senaste veckorna nu haha. Han var inte riktigt allert för skänkeln, han lyssnade inte ordentligt framåt och då är det ju svårt att få framåtbjudningen genom bakbenen. Det är ju så, även om han är pigg så måste man ju våga rida på med benen för att kunna arbeta honom korrekt och få en ärlig form.
 
När vi jobbat en stund i alla gångarter så fick Anne själv sitta upp och rida. Det är så svårt att se från backen på Bull vad det är som behövs göras förrän man själv suttit där och vet hur det känns så det var bara jättebra. Efter det kunde hon ge lite mer tips om vad jag behövde göra just på honom för att få med honom på noterna och inte hänga sig i vänstertygeln. Det blev mycket arbete med ställning till höger i båda varven och sedan bara försiktigt ställa om till vänster för att han inte skulle få chansen att bli stark i vänster. Fick många bra och nya tips på att lösa diverse problem man stöter på när man rider den där lilla envisa ponnyn. Känns kul i alla fall att hon tyckte att han var välriden och rolig att rida. Värmer hjärtat lite extra på matte! :')
 
Jag fick också lägga mycket koncentration på min sits och framför allt min hand som har en tendens att bli lite "cykelstyre". In med armbågarna, tummen överst och stadig hand. Nöta, nöta, nöta. Grejen är att jag vet ju om allt det där själv men när jag väl rider så försvinner det ur min hjärna och armbågarna pekar helt plötsligt ut till Kina igen. Men det var jättebra att bli påmind om det och jag ska fortsätta jobba med det så mycket jag bara kan vilken häst jag än rider på. Har så svårt att bli stadig i handen utan att bli stum och stark så det måste jag verkligen träna bort. Blir jag flaxig så är det klart att Bull blir spänd liksom!
 
Oj oj, det fanns mycket att skriva om denna 45 minuters träning, haha. Men det var en nyttig och jätterolig träning och jag ska absolut fortsätta träna för Anne. Tummen upp på den!
 
Skulle lagt upp det här inlägget för länge sedan men sen... Ah, ni vet vi kollade på Sherlock istället och så. Haha, jag vet hur man prioriterar! ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0