Killer-ridpass

Satan i gatan vad min lilla ponny fick kämpa idag kan jag lova. Började med lite uppvärmning, dvs i vårt fall jogga i låg form med fokus på att han ska lyssna för skänkeln och sedan racer-galopp något varv åt varje håll, allt för att han ska få så mycket framåtbjudning som möjligt. Sedan satte jag ihop galoppen och så jobbade vi galopp resten av passet. Tog självklart skrittpauser ibland men annars jobbade vi med olika övningar i olika tempo och med olika form ganska långa perioder. Jävlar vad nyttigt.
 
Växlade lite med bommar på volt och två galoppbommar på långsidan med relaterat avstånd. Titt som tätt tog jag även något språng på två räcken som stod framme, blandat med en massa trim. De stod som en kombination med ett galoppsprång mellan, lagom för en storhäst, och därför kom vi till en början bara på ett i taget och sedan trim igen för att sedan komma igen i olika tempo och från olika vinklar. Mot slutet (när det började suga ordentligt i benen på min lille ponny) tog vi båda hindren på rad, någon gång kortade vi galoppsprången och tog två och någon gång gasade vi allt vi hade och tog det på ett.
 
Efter en himlans massa galopp (precis det vi behövde) travade jag av över massa travbommar på rad med storhäst-avstånd mellan, vilket min lille c-ponny klarade galant. Bra för honom att få sträcka ut på benen ordentligt. Han var galet trött och galet svettig efter kan jag lova, men det var precis det här vi behövde. Ska han orka runt på tävlingen nästa vecka, och framtida tävlingar också såklart, så måste han ha både bra kondis, bra styrka och bra huvud. Allt detta tränade vi idag. Tumme upp!
 
Måste få till lite nya bilder, han har blivit ännu finare sedan detta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0