Trim på små pållar

Rotary var toppenfin idag, verkligen. Började med att skritta fram en sväng i skogen med Malene och det fick honom på gott humör vill jag lova. Han var mycket mer samarbetsvillig idag, var mycket lättare att korta upp och gick som en klocka i galoppen. Vissa delar, speciellt i vänstergaloppen, är jag sjukt nöjd med och även om han ibland vill bli lite framtung i traven så lyssnar han på mig när jag ber honom sätta sig på bakbenen. Fina fina fina ponnyn! Förresten så testade vi att lasta honom också, inför tävlingen på söndag, och det var inga problem alls. Han var mest nyfiken och väldigt nöjd med sig själv när han fick godis!
 
Bull hade jag som sagt hjälp med av Frida idag. Blev ett ordentligt pass för honom, han fick jobba kan jag lova och det fick vi med. Jag började att rida och idag kändes det att han var fin från början, eller ja så fin som han är självmant liksom. Det jobbiga var liksom att JAG inte klarade av att rida honom där, det var JAG som inte orkade och kunde rida ihop honom liksom. Efter ett tag fick Frida sitta upp och hjälpa mig och han tillslut släppte han efter mycket motstånd från hans sida. Jag har aldrig stött på en ponny som är så extremt bra på att alltid lyckas smita undan på något sätt. När Frida fått igenom traven på honom satt jag upp igen och med Fridas hjälp blev han faktiskt riktigt fin (när jag red ordentligt, vilket var typ max två sekunder i taget innan min mage typ dog haha). Tog lite galopp där med och sedan nöjde vi oss, han fick kämpa ordentligt idag.
 
Det var ett tydligt bevis idag på att det inte bara är han som måste stärka sig, utan även jag. Jag blir så otroligt frustrerad när jag inte orkar sitta emot det där lilla extra som krävs för att han verkligen ska vinkla under sig bakbenen. Nu jävlar ska jag träna som satan, blanda massa trim med egen styrke- och konditionsträning. Vill inte att ännu ett ridpass ska gå där han är fin och det är jag som inte klarar av det. Dessutom kommer det underlätta ridningen på Rotary också så jag kan pressa honom lite mer också, visst han är superfin nu men han kan bli ännu kortare och ännu mer på bakbenen och framför allt med mer energi i steget. Men det är jag som måste ta honom dit och så klen som jag är nu så kan jag inte det!
 
Skritt i skogen innan ridpasset.
 
 
Är redan galet seg i kroppen, jag förstår inte hur detta går ihop sig. Jag är lika trött och har lika mycket träningsvärk varje gång jag ridit ett ordentligt pass. Det blir liksom inte bättre, haha! Imorgon ska jag först trimma på Bull igen och sedan på kvällen blir det markarbete på Kuhs inför tävlingen. Toppen att ha trimmat på båda sina tävlingspållar inför helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0