Tävling i Tranås

Kan börja med att säga att det är någonting som inte står rätt till med Rotary (min jävla otur som smittar av sig på allt jag rör). Hoppas på att det bara är sadeln som är för trång, den chansen är ganska stor i och med att den passade förr men att han har musklat sig en hel del i ryggen sedan dess. Tänkte prata med V om det idag och kanske testa min sadel med en padd under för att se om det fungerar bättre. Känns halvbra att åka till Grankärr för ytterligare två klasser på torsdag om det är någonting som är fel.
 
LC
På framridningen kändes han fin men på framhoppningen ville han inte riktigt vakna till. Fick ett stopp (!) på räcket då han inte var vaken och framme, det var någonting som satte stopp helt enkelt. Fick fram honom i en lite bättre galopp tillslut och då tog han tag lite bättre i hindren, men det är inte samma bjudning som han haft förr. Själva banan gick väl helt okej, men jag fick inte slappna av en sekund för då skulle han stannat. Självklart gjorde jag det mot ett simpelt räcke och då fick jag ett stopp där, men annars var vi felfria så han fick mycket klappar och godis. Detta var Agria Pony Trophy-klassen och i och med att jag kom runt fick jag ytterligare två poäng, tror det plus de jag fick för placeringen på JFK ska räcka för final.
 
LC+5
Han var väldigt trött denna klassen, precis som förra tävlingen, och det var sjukt varmt så kan berott på det också. Fick, även här, ett stopp på framhoppningen men hade försökt sätta lite jävlar anamma i huvudet på mig själv så jag förde över det till ridningen. Var ingen snygg runda precis, han bromsade sig själv och ville stanna innan varje hinder och fick därför inget flyt på banan. Lyckades ta oss runt med två stopp i alla fall och med tanke på omständigheterna är jag väldigt nöjd. Jag var bestämd och red som satan för att vi skulle komma över och, trots att han inte hade någon bjudning mot hinder så hoppade han när jag bad honom. Fick som sagt två stopp där han inte tog skänkeln flera meter innan hindret, men som sagt, det är någonting som inte står rätt till.
 
Så synd att det inte fungerar så bra som det gjorde i början, men jag är väldigt nöjd med både min och hans insats ändå. Han har en anledning till att han står emot, det märks på honom. Han jävlas inte bara och stannar för att han är lat, han älskar att hoppa och vill gärna ställa upp. Får se hur vi löser det, och förhoppningsvis är det bara något så simpelt som att sadeln klämmer.
 
Jäklar vilken framåtbjudning han hade på denna tävlingen. Han bara sög tag i varenda hinder han såg. Saknar den känslan och hoppas på att den kommer tillbaka snart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0