Min älskade ponny

En omtumlande dag har det varit idag, ingenting har blivit som planerat. Bull skulle ju trimmas av Veronica och allt gick superbra. När hon ridit en stund och var nöjd fick jag sitta upp så hon kunde hjälpa mig med det hon kännt av. Jag red en stund och allt var frid och fröjd och sedan när ska byta varv så blir han plötsligt superhalt på ena fram. Min lilla ponny som aldrig någonsin varit halt innan. Får traska hem med honom och han bara staplar värre och värre, stackarn hade jätteont. :( Vi tar oss hem i alla fall och jag kyler benen innan han får gå in i boxen en stund. Sedan skulle jag, tillsammans med stallägaren, kolla om det var någon idé att ta ut honom i hagen och då kan han knappt gå. Staplar fram, vill plötsligt inte lägga någon tyngd på det andra fram och ena bak. Det gör ont i matte-hjärtat att se sin allra käraste ägodel ha så ont.

Ringde veterinären och hon kom efter några timmar då han, som tur var, blivit mycket bättre. Fick väl inget riktigt svar på vad det kan vara, svårt när det kom så himla plötsligt mitt i ett ridpass liksom, men det skulle kunna vara fång. Symtomen drar ju lite åt det hållet men han har varken fått i sig jättemycket gräs eller speciellt mycket krafftfoder så jag vet faktiskt inte. Han ska i alla fall få metacam plus vila i en vecka och sedan ska vi se om han har reagerat på det.

Finaste, älsklings-Bull som aldrig varit halt och aldrig haft fång. Nu stryker jag mig på alla planerade tävlingar och håller alla tummar för att en veckas vila och lite antiinflammatoriskt ska få honom pigg och fräsch igen! Bästa pållen! <3


Kommentarer
Postat av: Alice

Men oj, vilket slut på ett ridpass som annars verkade ha gått så bra. Håller tummarna för er! :)

2014-04-17 @ 22:52:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0