Jävla ponny ♥

Igår var Bull sjukt jobbig att rida. Försökte mig på att rida på banan och han bara stretade och bråkade. Minsta lilla tygeltag och han stannade och flög i luften och så fort jag la på skänkeln så sköt han iväg. Bara en liten halvhalt fick honom att tjura ihop totalt. Blev i princip bara skritt då och lite trav på slutet men det var ett riktigt skitpass rent ut sagt.

Idag hade jag hela morgonen på mig så jag förberedde mig för att få rida superlänge och bara jobba bort allt det där från igår. Visst han var lite jobbig i början och jag fick verkligen rida ordentligt men sjukt hur fin han blev. Allt bara lossnade, min ridning och hans hjärna och jävlar vilken kombo det blev. Fick hela tiden engagera honom och hitta på någonting nytt för att han verkligen aldrig skulle få chansen att smita ifrån och vi fick jobba ihjäl oss båda två. Red mycket serpentiner med volter i varje båge och en liten skänkelvikning varje gång vi passerade medellinjen, supernyttigt för oss båda två och jättebra för att få honom att ha bogar och bakben på rätt plats. I de första galopperna fick jag en sjukt bra känsla. Kunde bara sitta där med helt stilla han och jobba med sitsen och han bara sög tag lagom mycket i bettet och kom upp på bakbenen. Och traven efter galoppen, asså waaah, sånt himla schwung i steget var det länge sedan jag fick känna på. Fortsatte bara rida i det där när jag ändå hade det och nöjde mig inte bara sådär. Han fick kämpa ordentligt och mot slutet blev han rätt trött och bråkade lite med mig i högergaloppen. Men jag fortsatte och till slut gav han sig och då travade jag av. Tror jag red i 1 h och 20 min, snacka om att vi båda kommer ha träningsvärk imorgon!
 
Haha, asså här har jag gått och klagat hur länge som helst på att ingenting fungerar och så kommer en dag som denna. Grejen är att Bulls humör svänger precis lika häftigt som mitt och imorgon kan han vara ett jävla as att rida igen, oavsett hur fin han var idag. Det är lite läskigt, vi är så otroligt lika jag och Bull och det är inte alltid någonting positivt. Vi är båda lika envisa men med dåligt tålamod, vi slipper gärna ifrån att jobba och blir båda arga när det inte fungerar. Men nu jävlar ska vi trimma och vi ska bygga muskler för nu är vi back on track!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0