Hoppning på pigg råtta

Fick slöa Rotary (aka. råttan) idag igen och var ju lagom nöjd till en början. Vill ju ha min älskade tjockis Sune, men fick svälja det för idag var han riktigt duktig på hoppningen. Pigg och glad och sög tag i hindren!
 
Framridningen gick inte lika bra som förra gången, kanske för att vi inte jobbade lika mycket med framridningen idag. Rotary behöver jobbas endel i både skritt och trav för att verkligen komma igenom och släppa igenom hela kroppen. Idag var han spänd och seg och det gjorde att jag inte var jättenöjd med framridningen. Hoppningen gick desto bättre då han verkligen var på hugget och det var till och med svårt att fånga upp galoppen på honom, sötnosen tyckte det var roligt. Hoppade tre olika kombinationer med tre, två respektive ett galoppsprång mellan och mot slutet la vi ihop alla tre till en bana. Man märkte att han verkligen ville men han blev lite trött på slutet vilket gjorde det svårare att landa i rätt galopp och få perfekta avstånd. Annar skötte han sig superbra och det var faktiskt riktigt roligt.
 
Börjar gilla den här ponnyn mer och mer. Visst, han är lite trälig i dressyren men skulle jag få ett helt markarbetespass med honom så skulle han kunna bli superfin. Och hoppningen, alltså där är han en stjärna. Hoppar verkligen väl och har ryttaren på ryggen lite balans och ger honom en ärlig chans så bjuder han verkligen till och tycker det är roligt. Som Veronica sa, han skulle kunna säljas som tävlingsponny. Lätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0