Soon it's my turnFatta, snart ska jag få bära denna skönheten tillsammans med en vit klänning och springa ut från skolan för en allra sista gång. Hoppa och skrika på flaket tills fötterna ömmar och rösten försvinner. Är så galet taggad!!!

Fina ponnysar

Rotary var så himla fin idag, alert och med framåtbjudning. Red på utebanan och hade hjälp av bästa Frida, helt klart en grym kombo! Bra att ha någon som dels kan skälla på mig när jag inte sitter ordentligt och dessutom kan se från marken hur det ser ut och när jag borde nöja mig. Fick helt klart en bättre framåtbjudning och en stadigare form än tidigare, fina fina fina ponnyn. Jobbade lite förvänd galopp och tempoväxlingar i galoppen vilket var nyttigt för både mig och honom. Väldigt bra och väldigt roligt pass för att samanfatta det kort!

Red sedan Rannet på en lektion eftersom han förmodligen ska börja gå på de lektionerna nästa vecka. Han skötte sig också prima, lite åsikter har han ju och lite bus med glimten i ögat men han var helt klart duktig och anpassade sig bra med resten av ponnyerna. Bra tillskott till ponnyligan, verkligen!

Sötaste Råttan!

Onsdag

Skrev ett inlägg mitt på dagen men sedan lackade blogg-appen ihop och ville inte samarbeta längre och inlägget försvann. Blev så sur att jag inte pallade skriva ett nytt, haha.

I alla fall så reds Bull på banan idag. Gick ändå helt okej, känner att vi är på väg ur vår lilla svacka nu så jag hoppas verkligen att det fortsätter så här. Fick ändå jobba hela passet igenom och inte slappna av en sekund men så länge jag får resultat då så är jag nöjd. Jobbade mycket med min egen sits men också med att han skulle gå precis där jag ville, inga bakben hit och inga bogar dit. Bara att rama in, sträcka på sig och rida med sits och ben. Dessutom hade han varit superfin när Sanna ridit igår så han ligger absolut på plussidan just nu!

Var en sväng på Charlies och kollade på stövlar sedan då mina gamla godingar börjar ge sig. Ska fortsätta kolla på GHS på lördag och se om jag kanske kan fynda någonting bra. Kvällen tillbringades på jfk och ridlektion på den nya ponnyn, Rannet aka. Mini-Aspe. Gick betydligt bättre idag när jag hittat knapparna lite bättre. Blev även lite mer hoppning idag, en sväng på långsidan med tre hinder på rad och sedan ett par gånger på två ensamstående räcken. Han tyckte det var lite kul och brallade iväg lite en gång men annars skötte han sig prima. Blir en sväng på honom imorgon också efter att jag trimmat på Rotary - snacka om bra träning med så mycket ridning på så många olika och annorlunda hästar. Du kan nog inte hitta tre hästar som är mer olika varandra som Bull, Rotary och Rannet.

Jaja, nu måste jag läsa klart min 500 sidor tjocka bok som ska vara klar imorgon. Hade gått på två röda om det varit en bra bok men denna är usel och superseg. Wish me luck!

Rannet som är för nyfiken för att kunna stå still i två sekunder.

Taggad på livet

Otroligt vad mycket mer inspiration och motivation jag har fått idag, det har varit en helt fantastisk dag. It's incredible really. Snart är jag ute i vuxenlivet, har 24 timmar om dygnet som jag bestämmer helt själv om och som jag kan fylla med precis vad jag vill. Jag kan ta en spontantripp till Nya Zeeland och hoppa bungyjump, jag kan jobba på en ranch i Kanada och jag kan åka och volontärarbeta bland lejonen i Afrika. Jag kan stanna här och plugga eller varför inte göra det utomlands, jag kan gå med i försvaret och bli soldat i Afghanistan och jag kan forma mitt liv precis hur jag vill. Folk tror att alla dessa nya möjligheter som finns bara är att bre på alldeles för mycket men nej, det finns verkligen där. Alla dessa helt otroliga möjligheter så länge man har mod att våga ge sig ut och göra allt det där fantastiska.

Wow, det finns så otroligt mycket jag vill göra och det finns så otroligt mycket jag KAN göra. Är helt i extas, jag vill bara att mitt liv ska börja nu, nu, NUUUU! Jag vill välja vägen som jag inte vet vart den tar slutar, ta mig ut i världen och visa vad jag vågar och hur mycket jag kan och har möjlighet att lära mig. Jag lovar er, jag ska inte slösa bort en sekund av mitt liv. Det kommer fyllas med det bästa någonsin och senare i livet ska jag aldrig behöva ångra de chanser jag inte tog. Är otroligt taggad på livet!
 

I'm alive and I'll survive

Hej och godmorgon! Idag är det syo-dagen för oss och det innebär att jag kommer gå runt hela dagen och lyssna på olika föreläsningar om framtida yrken och skolor med mera, är helt fantastiskt taggad. Jag vet ju i princip vad det är jag vill men ska ändå gå och lyssna på lite andra alternativ förutom Study Abroad. Kommer bli roligt och jag börjar inse att mitt liv snart kommer att ta fart på riktigt, waaaah!
 
I alla fall, mina kära kompanjoner, jag lever och frodas. Rider och rider, skriver och skriver plus läser en megatjock och dötråkig bok till engelskan. Känner att det just nu inte finns jättemycket att skriva om här men kommer ni på något kan ni ju slänga iväg en kommentar. När jag har tid uppdaterar jag helt enkelt.
 
Red förresten ett toppenpass på Bull igår, äntligen äntligen äntligen. Det var inte så att han var superduperfin från första början utan jag hade liksom hela tiden någonting att jobba med vilket är roligt de dagar då jag har tålamod. Red med gramanen i och för sig så lite fusk hade jag men nästa gång ska jag koncentrera mig på att rida på samma sätt även utan den. Försökte tänka mycket på det Hanna sa när hon var och hjälpte mig senast och jag lyckades nog ganska bra, även om det alltid går bättre när man har någon där som skäller på en. Jag behöver det! Bull fick jobba mycket öppna i skritt och trav som han sköter galant och även olika storlekar på volterna samt rakriktning i galoppen. Bra pass helt enkelt och en väldigt stor lättnad för mitt lilla hjärta. Idag rider Sanna Bull så jag har en stallfri dag, känns bra! Tycker det är kul att hon vill rida Bull, hon är duktig och hon tycker om att rida Bull - prima ballerina!
 
Det var väl det jag hade att säga, ciao!
 
Vill ha sol, värme och att kunna rida i t-shirt. Sommar, skynda dig!

Jobb

Vart i ridskolestallet och jobbat idag, därav har det varit lite tomt här. Är helt seg i huvudet och trött i kroppen så får gå och lägga mig snart innan jag somnar i soffan. Har inte hänt något mer intressant idag än att jag har kollat på typ sju avsnitt av en ny serie jag börjat kolla på. Har jag tid för det? Nej. Bryr jag mig just nu? Nej. Kommer jag bry mig när jag inte hinner klart med gymnasiearbetet i tid? Defenitivt.
 
Over and out.

Kuhs

Yes, red Kuhs idag på hoppningen och det gick superdåligt. I framridningen var han helt stum och superstark i vänstersidan. Kunde inte ställa igenom eller ens ta ett ledande tygeltag. Dessutom lyssnade han inte på varken höger eller vänster skänkel och i högersidan ville han inte ta stöd på bettet alls. När jag på detta red förjävligt... Suck, jag har helt glömt av hur man rider den där ponnyn.
 
Hoppningen gick desto bättre även om det var lite trixigt att svänga till vänster (just idag tränade vi lite snävare svängar, bra timing). Kuhs är en riktig pärla i hoppningen, han bara tar tag i hindren och gör det han ska så länge man ger honom en ärlig chans. Kändes helt okej sista rundan och Kuhs verkade pigg och glad. Hoppningen blev godkänd med andra ord medan framridningen var värdelös.
 

Easy A

Ibland är man på sånt där humör när man bara vill se den tjejigaste filmen man kan hitta, vilket hände mig härom dagen. Kollade då på Easy A som jag inte hade sett tidigare och som jag inte ens visste vad den handlade om, hahaha. Kan säga att det inte var en av de där vanliga tjejfilmerna som Mean Girls... Men den var väldigt rolig!
 
Okej, snabb samanfattning nu då. Filmen handlar om Olive som ljuger för sin bästa kompis om att hon har haft sex. Rycktet sprider sig snabbt som en löpeld och tillslut är det Olives "förlorade oskuld" som hela skolan pratar om. När Olives mobbade gay-kompis kommer och frågar henne om hjälp så ställer hon upp (varför???) på att låtsas ha sex med honom för att han inte ska bli mobbad längre. Att hon ovanpå det börjar klä sig horigt för att "leva upp till sitt rykte" (sounds crazy men är faktiskt rätt kul) och dessutom ställer upp på fler låtsas-ligg för pengar... Tja, ryktet om henne blir ju inte precis det bästa.
 
Alltså låter som en helt crazy film och det är en helt crazy film men fy fan vad rolig den var. Kommentarer, dialoger och hela Olives personlighet gör allt så himla perfekt. OCH SOM EMMA STONE SPELAR OLIVE, haha snacka om skådespelartalang. Väldigt rolig och faktiskt, tokigt nog, en väldigt sevärd film.
 
Easy A får 4 av 5 stjärnor, jag kan ju inte ge den lika mycket som Sherlock eller Frozen haha.
 
★★★★
 
 

Rotary 20/2

Trim trim idag också alltså precis som förra fredagen. Jobbade på samma sätt som förra gången, ingenting mer komplicerat än skänkelvikning utan mer fokus på att få upp honom på bakbenen. Red ganska mycket övergångar och att han inte får tappa formen när man växlar mellan trav och galopp. Han var inte riktigt lika fin idag som förra fredagen men jag är ändå väldigt nöjd och vi var båda rätt trötta och svettiga efteråt. Har sagt det förut men säger det igen, jävlar i havet vad man får rida. Driva, driva och jobba med sitsen. Försöka få så lite som möjligt i handen så han inte bara går och hänger sig där och blir framtung. Men är riktigt nöjd och blir alldeles glad av att rida den där lille ponnyn. Han är så förbannat rolig att rida så ni anar inte!
 
Imorgon blir det hoppning på lektion. Vet inte vem jag får sitta på imorgon men antagligen Rotary eller Kuhs. 9 mars blir det nämligen lite tävling på hemmaplan med de två. Hoppar bara en LC på båda två eftersom det inte fanns någon LD, men tror det kommer bli superbra.
 
Det är en väldig skillnad på hur jag rider honom nu i jämförelse med då, har lärt mig hur jag ska göra plus att han är mycket mer samarbetsvillig när vi är ensamma i ridhuset. Känns bra med utveckling!

Today

Just kommit hem från Bull, var där nu på morgonen för att hinna med dagens planer. Det är lättare att gå upp på morgonen (lättare inte lätt, haha) när man ska till stallet och inte skolan eller att skriva på gymnasiearbetet. Vi var ute och galopperade på grusvägarna och han var precis som han brukar, pigg och glad men snäll. Duktiga ponnyskrutt!
 
Nu ska jag äta lite lunch och sedan bege mig mot skolan som sedan slutar vid tio i fem. I eftermiddag ska jag till ridskolan igen men idag för att trimma Rotary, något jag inte tackar nej till. Förväntar mig redan träningsvärk imorgon, haha. Sedan kanske jag hinner plugga lite i kväll också, vi får se.
 

Terapi


Ponnyridning x2

Bull reds som sagt på hackamor och det gick över förväntan. Inga tendenser till något av de beteenden han hade i måndags vilket var väldigt skönt. Han är lite trixig att rida på hackamor eftersom det är väldigt hjälpande på honom att använda ledande tygeltag vilket inte går på samma sätt med hackamor. Dessutom blir han ganska stark men då får jag rida desto mer med sitsen. Blev trekvart i alla fall, i alla gångarter och med fokus på att ha bogar och bakben på plats utan att göra något komplicerat. Väldigt skönt att inget av det konstiga i måndags kändes av, kanske var det bara en sträckning i hagen! Han var väldigt pigg dock (mer än vanligt) så nu ska jag sänka mängden kraftfoder en aning. Han får inte mycket men tydligen blev det för mycket ändå, hehe.
 
Rannet, som ponnyn alltså hette (vet inte om det var bättre än Rennet...) var en nästan kopia av Aspe. Han släppte bettet och knäckte av nacken på precis samma sätt som henne så fort man kortade tygeln så fick driva mycket fram till handen och försöka få stöd. Han var ett litet busfrö, liksom hela tiden med glimten i ögat, och så himla söt. Jävla pigg var han också så länge han inte behövde gå först, då ville han inte vara med längre haha. Men han var inte riktigt i kondis så red bara fram tillsammans med gruppen samt tog några skutt på ett lågt räcke innan det fick räcka för hans del. Han var rolig att rida även om jag fick känna på lite busiga skutt i galoppen och lite kaxighet överlag. Duktig pålle i alla fall och det kommer nog bli toppen till ridskolan när han slutar bocka i galoppen.
 

Downwards spiral // ridning

Känner att jag är påväg neråt igen, har liksom inte riktigt kommit dit än där jag mår dåligt men vet att jag är påväg dit och vet inte hur jag ska stoppa det. Känner mig stressad och går runt med ångest utan större anledning. Suck, börjar bli lite trött på det här. Jaja, bita i och le ändå right?
 
Idag var det i alla fall klassråd i skolan och sedan hem och filma klart det sista till musikvideon med mina vänner. Gör en video till den mashup av Bulletproof och Release Me som är med i Pitch Perfect. Kommer nog bli rätt bra tror jag, fast kanske en aning fånig haha. Men det är ju första (förhoppningsvis inte sista) gången jag gör en musikvideo så jag kan ju inte förvänta mig ett mästervärk direkt, hehe.
 
Nu ska jag cykla till Bull i dimman och rida lite på banan med hackamor. Det är mycket möjligt att det sitter i tänderna (om det ens är någonting dvs) så vi får se hur det går. Han går aldrig speciellt bra med hackamor men jag märker ju om han är spänd som en stålfjäder i alla fall. Sedan ska jag vidare till JFK och rida den nya ponnyn som behöver gå med på lektion. Då blir en liten gratislektion på ny liten ponny med andra ord. Vet inte så mycket om honom förutom att han heter Rennet (Seriously? Vi är ridskolan med fulast namn på våra hästar, haha), är en liten d-ponny och är lånad från en annan ridskola. Vi får se hur det går helt enkelt.
 
Massa babbel, dags att ge sig av. Ska skärpa till mig och få mitt humör att göra en helomvändning. Kram!
 
Sockertoppen med hackamor.

I'm ready for the future

Min vän Sara föreslog att jag kunde skriva lite om planerna jag har inför framtiden och vad jag ska göra efter gymnasiet. Sanningen är att jag själv haft funderingar om detta lääänge men aldrig skrivit om det på bloggen. Har smitit runt ämnet för att se om någon någonsin blir nyfiken och vågar fråga, haha. Sneaky, sneaky! Nej men känner mest att jag babblar på om massa planer och grejer jag gör och alla bara "Okay, so what?". Haha, but here you go!
 
Som ni kanske redan visste så vill jag läsa film-produktion efter gymnasiet. Är inne på lite andra spår och kommer förmodligen läsa lite andra strökurser mest för att jag är nyfiken sedan, men det tar vi när det kommer. Börjar från början helt enkelt. Från idag och tills jag inte vet mycket mer.
 
Just nu ska jag bara överleva de sista månaderna på gymnasiet och sedan ta en efterlängtad student. Sommaren är ännu ganska oklart så vi hoppar över den just nu. Efter sommaren ska jag försöka hitta ett jobb så fort som möjligt och gärna ett där jag slipper jobba med människor (jag är en av få som verkligen inte skulle palla med det, jobba på lager skulle passa mig) och jag kommer alltså stanna i Sverige och Jönköping åtminstånde till nyår 14/15 eftersom jag fortfarande får tävla ponny tills dess. Jag är inte säker på om jag kommer stanna här tills sommaren 2015 också men det beror väl på om jag har råd att flytta och lite andra faktorer.
 
Sedan då jävlar, då flyttar jag hemifrån, från Jönköping, från Sverige och till LONDON. Åtminstone är det så det ser ut nu, kanske blir det någon annanstans i Storbritannien eller Irland. Det beror helt på vilken skola jag kommer in på men jag hoppas på London i alla fall. London baby, känner att jag kommer trivas som handen i handsken där. Känner mig så himla missplacerad i Sverige och speciellt i Jönköping. Komma ut, umgås med en helt annan typ av människor (och kanske få upp hoppet om mänskligheten igen). Där ska jag alltså läsa film-produktion.
 
Sedan vet jag inte mycket mer faktiskt. Kan ju inte säga att man har någon speciell säkerhet i att få jobb efter att ha läst det jag vill läsa. Man får hoppas lite, kliva på något tåg som man inte vet vart det tar en och hoppas på att man hitta någon eller något som tar en in i branchen på riktigt. Antingen blir jag väl fast med något skitjobb eller så måste jag läsa om till något annat eller så blir jag dökänd på någon film, hahaha who knows. Älskar att inte veta och jag älskar att äventyra och bara slänga mig ut i det okända. LOVE IT OCH ÄR SÅ JÄVLA FUCKING TAGGAD!!!

Bad day

All motivation blåste iväg så fort jag började rida idag. Ingenting fungerade, och inte som vanligt att han inte samarbetar utan han verkligen protesterade. Kastade sig iväg, backade, snurrade och stegrade. Sprang som en dåre och vägrade stå still i ens en sekund utan att börja backa och kasta sig. Kan ju tillägga att jag red på banan och försökte trimma... Händer detta en gång till så åker vi till veterinären med honom. Jag tror och hoppas inte det är någonting men snart måste nojjiga mattes förtvivlade hjärta få ett svar. "Rid på som vanligt, han bara som en trotsig tonåring" eller "Han har ont och måste vila". Skulle bli förvånad om det var det sistnämnda men jag kan ändå inte få den där gnagande tanken ur huvudet att det faktiskt är någonting.
 
Suck, borde kanske inte skriva allt detta här. Förmodligen är det bara jag som är nojjig precis som vanligt. Jag ger det en chans till och sker det igen så ska han kollas igenom från öron till svans.
 
 
Nostalgi. Har lust att sjunga med så falskt och högt jag bara kan mest för att jag fortfarande kommer ihåg vartenda ord. Herre gud, måste samla ihop ett gäng nostalgilåtar och skapa en ny spellista på Spotify!

Tillbaka till civilisationen

Har gått runt i mjukisbyxor och ruffsigt hår i princip hela sportlovet, bortsätt från när jag varit i stallet. Har inte gjort ett skit verkligen - spelat piano, kollat på serier och filmer samt ätit. Kännt på livet som arbetslös med andra ord.
 
Nu är det alltså dags för skola igen och verkligheten kommer ikapp en. Fick panik över att gymnasiearbetet snart ska vara inne och jag har inte börjat skriva än. Kände paniken komma och mina "panikattacker" kan stanna kvar i dagar av ångest utan att jag får någonting gjort - jag ville verkligen inte att det skulle gå så långt denna gången. Men sedan snackade jag och några klasskompisar lite om framtiden och framtidsplaner och genast kändes det så jävla mycket bättre.
 
Jag har i princip två månader kvar av riktig skola och sedan är det bara roliga saker kvar. Två månader tills påsklov, sedan är det bara utomlandsresa med klassen, Håkan-konsert och studenten kvar i princip. Fattar ni hur jävla sjukt det är?! Så två ynka månader orkar jag med. Dags att lägga i högsta växeln och trampa gasen i botten under dessa två månader och sedan får jag min belöning! Har en toppen sommar framför mig och sedan ännu ett eller ett halvt år hemma innan jag ger mig ut i världen och skapar mitt eget fantastiska liv.
 
Så, två månader ska jag kämpa mot paniken och ångesten och bara TA TAG i allt. Det kommer vara så värt det sedan och jag vet att jag kommer ta mig igenom detta också. Let's go!
 
Gammal bild...

Som jag trodde

Är seg i hela kroppen idag, men det är en skön träningsvärk. Förmodligen är Rotary också lite seg i musklerna idag och då är jag nöjd. Finfint!

Idag ska i alla fall Bull få komma ut och galoppera lite intervaller igen. Regnet fortsätter vilket jag tycker om eftersom jag vill kunna rida på grusvägarna så länge som möjligt. Sedan när det torkar upp blir det galoppbanan istället och i och för sig skulle jag gärna vilja börja klättra lite också så om ett par dagar får det gärna bli snustorrt, hehe.

Annars ska jag försöka få lite mer gjort när det handlar om skolarbete också, det har inte gått som planerat precis. Ikväll blir det Melodifestivalen och Sherlock!

Den där Rotary

Att jag skulle tycka så förbannat mycket om den där ponnyn, det hade jag inte den blekaste aning om. Och jag tycker bara mer och mer om honom ju mer jag umgås med honom. Fina lilla Tim.  Skulle jag vinna på triss skulle jag inte tveka en sekund innan jag köpte den där ponnyn. Eller det kanske är någon där ute som vill sponsra? Får väl sno med honom utan att någon ser annars! ;)
 
Trim stod det på schemat idag eftersom ponnylektionerna hade teori, inklusive vi. Han var piggare idag än vad han någonsin varit när jag försökt rida dressyr på honom förut och även om han inte var snabb så var det i alla fall framsteg att han lyssnade så pass bra. Jobbade mycket galopp och mycket utan stigbyglar och på slutet fick jag lite extra hjälp av Frida för att verkligen kunna rida honom ordentligt upp på bakbenen. Han är ju lite byggd i nerförsbacke så man får jobba röven av sig för att komma dit men när man väl gör det, jävlar vad fin han kan bli. Tog av sadeln lite på slutet med eftersom jag var nyfiken på hur han var barbacka och det ska jag absolut göra fler gånger. Var ännu lättare att få fram honom och även där blev han superduperfin när jag verkligen red.
 
Helvete vad jag fick rida dock, kommer ha träningsvärk i hela kroppen imorgon. För att få upp honom på bakbenen och jobba korrekt så måste man framför allt driva tills man blir blå i ansiktet och sedan sitta emot all den energin i magen. Jävlar vad jobbigt det är men jävlar vad roligt det är. Att få det kvittot direkt liksom att nu rider du verkligen ordentligt och då jobbar även hästen bra. Åh, denna hästens nästa ryttare är så lyckligt lottad och jag är sååå avundsjuk!
 
 
Sedan hade vi ju teori på själva ridlektionen också. Läste lite om olika sjukdomar och så, intressant för oss men inte så intressant att skriva om på bloggen. Längtar tills nästa fredag då jag förhoppningsvis ska rida Rotary igen!

Trim på liten ponnyFörvirrad

Kommer aldrig riktigt ihåg vad jag har berättat på bloggen eller inte. Var helt säker på att jag skrivit att jag skulle dressyrträna igår men insåg sedan att jag inte skrivit ett ord om det. Dessutom var ju jag och bästa Frida på bio (Frozen, andra gången för min del - ja, jag lägger mina pengar på dubbla biobesök istället för massa kläder och annan skit) i onsdags. Massa snack innan och allmänt bra spenderad tid med en av mina bästa vänner. Toppen!
 
Tja, det var väl det jag inte berättat tror jag. Jag liksom tänker i huvudet att jag ska skriva ett inlägg om saker och sedan glömmer jag av att jag faktiskt aldrig skrev inlägget. Snurrig i bollen. Kan ju berätta nu i alla fall att idag ska jag rida Bull och sedan är det teori på ridskolan. Bull får förmodligen gå i skogen idag om jag inte får en plötslig kick att vilja fortsätta på samma spår som gårdagens träning. De där kickarna kommer ytterst sällan och därför måste de tas tillvara på. Får väl ta och komma ihåg att uppdatera er om det ikväll då!
 
 
Och förresten, vet ni vad jag insåg också (går inte att missa på tumblr) - det är alla hjärtans dag idag. Inget speciellt för mig, har aldrig varit något speciellt för mig och vet ni varför? För det existerar ingen 17-åring som är mer forever alone än jag. Alla åtta-åringar i landet har mer erfarenhet av förhållanden än jag, believe me. Haha, men jag klagar inte. Alone is type of my thing!

Dressyrträning för Anne

Årets första dressyrträning, check! Har aldrig tränat för Anne med Bull innan och bara ridit själv för henne under den mycket korta tid jag gick på Tenhults Naturbruksgymnasium (det vill säga i tre dagar). Men jag ville testa det och jag trodde det skulle passa oss, vilket det också gjorde. Över förväntan faktiskt!
 
Började jobba med lite skänkelvikning på långsidorna fast med väggen som hjälp, dvs att huvudet var inåt väggen och så flyttade man in bakdelen. Nyttigt och jobbigt tyckte Bull, speciellt för höger skänkel där han tyckte det var jobbigt att sätta under sig höger bak - precis som jag tjatat om de senaste veckorna nu haha. Han var inte riktigt allert för skänkeln, han lyssnade inte ordentligt framåt och då är det ju svårt att få framåtbjudningen genom bakbenen. Det är ju så, även om han är pigg så måste man ju våga rida på med benen för att kunna arbeta honom korrekt och få en ärlig form.
 
När vi jobbat en stund i alla gångarter så fick Anne själv sitta upp och rida. Det är så svårt att se från backen på Bull vad det är som behövs göras förrän man själv suttit där och vet hur det känns så det var bara jättebra. Efter det kunde hon ge lite mer tips om vad jag behövde göra just på honom för att få med honom på noterna och inte hänga sig i vänstertygeln. Det blev mycket arbete med ställning till höger i båda varven och sedan bara försiktigt ställa om till vänster för att han inte skulle få chansen att bli stark i vänster. Fick många bra och nya tips på att lösa diverse problem man stöter på när man rider den där lilla envisa ponnyn. Känns kul i alla fall att hon tyckte att han var välriden och rolig att rida. Värmer hjärtat lite extra på matte! :')
 
Jag fick också lägga mycket koncentration på min sits och framför allt min hand som har en tendens att bli lite "cykelstyre". In med armbågarna, tummen överst och stadig hand. Nöta, nöta, nöta. Grejen är att jag vet ju om allt det där själv men när jag väl rider så försvinner det ur min hjärna och armbågarna pekar helt plötsligt ut till Kina igen. Men det var jättebra att bli påmind om det och jag ska fortsätta jobba med det så mycket jag bara kan vilken häst jag än rider på. Har så svårt att bli stadig i handen utan att bli stum och stark så det måste jag verkligen träna bort. Blir jag flaxig så är det klart att Bull blir spänd liksom!
 
Oj oj, det fanns mycket att skriva om denna 45 minuters träning, haha. Men det var en nyttig och jätterolig träning och jag ska absolut fortsätta träna för Anne. Tummen upp på den!
 
Skulle lagt upp det här inlägget för länge sedan men sen... Ah, ni vet vi kollade på Sherlock istället och så. Haha, jag vet hur man prioriterar! ;)

Vila i frid

Aldrig någonsin ska man få ha mycket positivt i livet utan att livet slänger något negativt på en utan förvarning, som för att jämna ut. Jag vet att "Stars can't shine without darkness" men nu har ännu en stjärna slocknat.
 
Elisa hette en storhäst på ridskolan som jag vid typ nio års ålder blev skötare på. På den tiden var jag ungefär lika lång som hennes framben och kunde aldrig borsta på ryggen för jag nådde inte upp. Enda sedan dess har denna stora fux alltid betytt lite extra för mig. Jag har aldrig ridit henne och fick aldrig chansen till det heller.
 
Igår bröt Elisa benet i hagen och fick tas bort direkt. Det fanns ingenting någon kunde göra varken innan det hände eller efter. Ett brutet ben är ett brutet ben och när olyckan är framme så går det inte att göra någonting åt. Vår älskade Elisa har därför lämnat oss och jag garanterar att hon kommer vara saknad länge och väl av många. Lite extra styrkekramar skickar jag till Malene som tagit hand om Elisa extra mycket och som förlorat alldeles för många andra fyrbenta vänner det senaste.
 
För mig har det inte riktigt gått in än, det kommer det nog inte göra förrän imorgon då jag är på JFK. Jag stålsätter mig för känslorna som kommer då och släpper det just för stunden.
 
Fina Elisa! ♥
 

Årets första hoppning

Äntligen är vi igång och hoppar också, som jag har längtat! Nu går det alldeles utmärkt att hoppa på banan hemma så passade på idag när mamma kunde hänga med och agera hinderpersonal. Dock hittade jag inte mitt D-ringsbett som jag brukar hoppa med så det fick bli det vanliga tredelade. Det går helt okej på det också men jag kände verkligen varför jag brukar hoppa på D-ringsbettet, det blir lite som med parerstänger och därför betydligt lättare att svänga plus att det ligger mer still i munnen. Måste leta upp det med andra ord.

Annars gick hoppningen helt okej, hoppade inte speciellt högt eller gjorde något komplicerat utan rullade bara på lite på ett räcke och en oxer, några travbommar och på slutet en liten kombination med sockerbitar. Har glömt lite hur man ska hoppa honom, man måste hålla mycket mer i honom och sätta med tryck i galoppen än på ridskolehästarna. Driver du bara galoppen så sköter ridskolehästarna det mesta själv efter det men på Bull måste man rida ihop, sätta tryck och se alla avstånd själv. Låter jag honom gå så kommer vi tokigt varje gång och får inga bra språng. Men snart kommer vi båda in i det igen och det känns skönt och kul att vara tillbaka!

Nöjd ponny efter hoppningen.

Tuesday

Bullis fick intervallträning på grusvägarna, vilket han bara tycker är superkul. Eller, ja... Allt utom pauserna med skritt förstås, han hade kunna galoppera konstant i tre kvart den där ponnyn. Sötnöten! Så himla mysigt var det att rida i alla fall och han var glad och pigg men lyssnade ändå, toppenponnyn!
 
That's kind of it. Har inget mer att berätta från idag tror jag. Måste skilja lite bättre på blogg och tumblr bara, haha. Och så måste jag börja skriva på mitt gymnasiearbete. Hur många gånger jag än sagt att jag ska göra det så har jag ännu inte börjat. Jag är värdelös, haha.
 
Har några riktigt fina dagar framför mig nu, så ska försöka uppdatera er genom det. Fick även någon kick och har därför en hel del inlägg som ligger i utkast. Plötsligt händer det liksom. Så, don't miss it. Typ!
 
Från förra året. Ska ta nya uppställningsbilder snart, han är faktiskt riktigt fin i hullet nu.

Hemmalagad snabbmatBjuder ännu en gång er på att avundas min extremt bra matlagningsförmåga. Min mest avancerade uppgift under dagens "matlagning" var att komma på hur mixern fungerar. Tillslut lyckades jag och dagens lunch blev pommes och milkshake, äkta McDonalds mat. Fast måste erkänna att det är godare på donken, haha!

Vettigare uppdatering får ni ikväll, nu ska jag iväg till Bull!

Wake me up in 2016


Hade kunnat bomba bloggen med bilder på Benedict Cumberbatch men jag besparar er på den hjärtskärande känslan denna mannen ger en. Om ni bara visste så skulle ni tacka mig för resten av era liv. Oh god, holy crap.
 
NU MÅSTE VI VÄNTA TILL 2016, någon måste skojja med mig? Jag håller hoppet uppe för att det kanske kommer till jul ändå (vilket jag trodde var illa nog) men chansen är minimal. Hur ska jag överleva? Drar täcket över huvudet nu så kan någon ta och väcka mig när det är 2016, I will not survive without this and without this adorable man.
Haha, crazy crazy crazy!

My life is officially over

 
 
 

Älskade upptinade ridbana

Bara älskar att snön smält och att det är plusgrader för det betyder att banan äntligen går att rida på igen. Ni som har stall med ridhus kommer aldrig få känna på denna känslan av att äntligen kunna rida ordentligt igen. Speciellt när man har en ponny som inte vill jobba utan bara är jättepigg när man rider ut!
 
Blev att jag red på banan idag med andra ord, dags att komma igång igen och jag tänker inte vara en dag sen. Tog gramanen eftersom jag visste att Bull skulle ha energi så det räcker och blir över och jag är nöjd med det valet. Han var fin men han hade varit alldeles för stark för att jag skulle kunna rida ihop honom utan den. Jobbade mycket med galoppen och att han inte fick flyta ut med bogarna och han var väldigt fin och lyhörd för skänkeln. Jobbade även lite öppna i båda varven och galoppfattning ur öppna vilket han skötte lysande. Bra pass med andra ord och nu är vi snart back in business och redo för tävlingsterminen. Ska bara igång och hoppträna först!
 
Imorgon blir det uteritt och kravlöst bus för vildingen igen, det vi tycker allra bäst om förutom att hoppa då!
 

Här och nu

Kanske ska bli bättre på att logga in här eller vad säger ni? Just nu är det ända jag gör på dagarna att sova, sitta inne på tumblr och vara hos Bull. Måste också börja skriva på mitt gymnasiearbete men det är sjukt motigt. Helst av allt hade jag velat ha Viasat eller TV3 för att kunna kolla på OS men nix, vi har bara gratiskanalerna så det är radion som gäller för det och det blir inte alls samma känsla. Fast det kanske är tur, jag hade blivit fast framför TVn hela dagarna.
 
Positivt nu är i alla fall Bull. Jag satte på honom ett extra stalltäcke under hans vanliga täcke i förrgår och igår ömmade han inte i ryggen över huvud taget. Dessutom var han mycket mer avsnappnad att rida och lyssnade bra trots att jag galopperade på raksträckan som han bara ääälskar. Känns väldigt skönt att det bekymret är över, behöver bara vara mer noggrann att han inte fryser i hagen helt enkelt. Sedan är han lite svagare i höger bak, det blir lite ryckigt i högergaloppen när han måste sätta det bakbenet under sig men det jobbar vi upp och jobbar mycket skänkelvikning fram och tillbaka på grusvägarna. Grusvägarna är förresten perfekta att rida på nu. Mjuka och fina och perfekta att galoppera på utan att behöva bli lerig från topp till tå. Finfint! Dessutom är det superskönt att kunna vara i stallet hur länge jag vill och inte behöva hålla någon koll på tiden. Nice.
 
Nu ska jag baka kladdkaka, mest för att slippa skriva på mitt arbete. Självdisciplin is not my thing!
 
Ska bli bättre på att bjuda på bättre bilder, some day.

Pust

Ridningen på Bull gick superdåligt. Punkt. Eller alltså nej inte så dåligt egentligen men orkar inte skriva om det. Han blev i alla fall ordentligt motioneras och vi var leriga från topp till tå när vi kom hem igen. "Lerig häst" fick en helt ny defenition. Fick svampa av hela benen och under magen för leran var ett enda tjockt lager. Sedan fick den lerinpackade utrustningen också lite omtanke, det var på tiden.
 
Nu ska jag skippa melodifestivalen (Rebecka, är du FRISK?!?) för att kolla på Sherlock med mina päron. Jag är lite av ett melodifestivalen-freak i vanliga fall men när Sanna Nielsen var toppfavoriten kände jag att jag skulle klara mig ganska bra utan att se kvällens program. Och Sherlock är ju tusen gånger bättre. Har tvingat mina föräldrar att kolla om från början med mig, vet inte om de uppskattar det men jag är nöjd haha.
 
Yesbox alla vänner, vi hörs och ses och allt sånt där. Kram!
 
Sockertoppen idag.

Hoppeliskutt

Fredag betyder ju också hoppning på ridskolan och idag var det hoppning på Rotary igen, som vanligt nu för tiden. Gick inget vidare på framridningen, han blev tung i handen och jag red som en kråka. Galoppen sedan går desto bättre så länge jag orkar hålla igång honom, där kan han blir riktigt fin om jag rider ordentligt.
 
Hoppningen började inte heller jättebra då jag, åter igen, red som en kråka. Usch och fy och skärpning på mig. Jag var inte riktigt på plats i huvudet och när han stannade på en oxer så jag höll på att flyga i backen (motivationen till att inte behöva baka tårta var tillräckligt stor för att jag skulle kunna klamra mig fast och ta mig tillbaka till sadeln, haha) blev det som en liten väckarklocka för mig. Efter det gick det desto bättre och jag är trots allt nöjd med dagens hoppning. Likaså när jag travade av sedan blev han riktigt fin och med ett lagom stöd i handen. Han gjorde bra ifrån sig och jag mindre bra med andra ord!
 

Samtidigt hos förbundet...

 
Alltså, trodde jag skulle dö av skratt när jag såg den här. Hittade den på Sara Carlssons blogg. Hihihihi!

Sherlock

Fick en briljant idé i en kommentar från en av er - varför inte recensera Sherlock? Nu när jag sett alla avsnitt och måste vänta tills i jul med att nästa säsong kommer ut (buhu) så kan jag lika gärna dela med mig lite här och värva någon av er till att se Sherlock. Man blir fast, I promise. Har ni sett det så rekommenderar jag er att följa min tumblr (rebeckuz.tumblr.com), den bombas med Sherlock och en väldigt massa annat kul!

Sherlock alltså, var ska jag börja? Serien handlar alltså om Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) som löser mord tillsammans med John Watson (Martin Freeman). That's basically what I can tell you. Den är så otroligt snyggt filmad och alla dialoger är så jävla klockrena. Och karaktärerna kan man ju inte annat än älska. Sherlock som är så... Skulle inte säga barnslig, han är ju ett geni. Psykopat fast "sociopath" som han själv uttrycker det. Så jävla underbar och man kan inte annat än att få en liten crush på honom. Benedict Cumberbatch är ju ment to be Sherlock. Innan jag började kolla på Sherlock så fattade jag inte vad folk menade när de beskrev honom som adorable, men nu. Haha, I feel you! Oh god, yes!
 
Och jag menar Martin Freeman som John Watson... Pfft, finns inget att säga mer än att det är perfektion. Mrs Hudson och Lestrade. OCH MORIARTY! Jag fullkomligt älskar honom, psykopaternas psykopat liksom! Fantastiskt duktigt skådespel och otroligt vackert filmat med detaljer och annorlunda vinkar, love it! Brilliant. Fantastic. Extraordinary.
 
Spårade ur lite där kände jag, som vanligt. Men finns liksom inte så mycket att säga om själva handlingen. Det märker ni ju när ni kollar på det, de löser ett nytt fall varje avsnitt men det är verkligen inte en vanlig kriminalserie. Det är så himla mycket mer än det och så himla fantastiskt bra! Haha, bara se det så kan ni förstå mig!
 
Sherlock får självklart fem av fem stjärnor. Did you expect anything else?
 
★★★★
 
 
 
 
Innan någon frågar, det går att se på Project Free Tv och säkert på Swefilmer också för er som vill ha svensk text.
Det är tre avsnitt på varje säsong och det finns tre säsonger. Nu ska jag försöka överleva fram till jul då säsong 4 kommer. Är avundsjuk på er som fortfarande har nio avsnitt framför er!

Allmänt pladder

Väldigt chill dag, väldigt chill vecka. Herre gud, känns som jag inte gör någonting annat än kollar på film och serier. Ändå har jag ingenting jag ligger efter i (förutom gymnasiearbetet då...) och jag känner mig inte stressad över någonting faktiskt. Ett litet smakprov på livet som arbetslös efter studenten sedan kanske?
 
Mamma har Bull idag, vågar ändå inte rida då han ömmar i ryggen. Förmodligen är jag bara nojjig som vanligt, han ömmade i ryggen förra och förrförra vintern också och han ömmar aldrig efter att man har ridit utan bara innan. Förmodligen är han bara kall och spänd efter att stå i hagen och då "kittlas" det ju mer eller vad man nu ska kalla det. Ska i alla fall lägga på ett extra täcke och se om det blir bättre även om jag inte tror han fryser i det han har nu. Ledde honom igår och innan det har jag ridit precis som vanligt och det har inte varit några problem. Så slut-tjatat om det, ponnyn min (och jag) trivs bara inte när det är vinter och kallt!
 
Så nu tänkte jag skriva något inlägg och sedan sätta på en film. Tror det blir Harry Potter idag, var alldeles för länge sedan (typ en månad, det fungerar ju inte). Sjukt sugen på att se en HP-film i alla fall, om jag inte ska börja beta av mina Avengers-filmer jag har på min watchlist... We'll see.
 
Min fina ponnyskrutt!

Oh god, yes

Har absolut ingenting att säga. Det rullar på men inget intressant och läsvärt händer. Promenixade med Bull and that's it. Kollar på Sherlock och det är fantastiskt mycket roligare än att blogga för tillfället. Är inne i en liten (LITEN? Oh, no...) obsession av Sherlock Holmes. Bara tv-serien förstås, med Benedict Cumberbatch. Tyvärr har jag sett alla nio avsnitt nu och nästa säsong kommer inte förrän vid jul. Så just nu försöker jag bara hitta överlevnadstekniker som jag kommer behöva använda tills dess. I'm gonna need that. REALLY BAD!
 
Okey, so. Något inlägg med lite åsikter hade varit kul att skriva men grejen är att jag just för tillfället (eller tja, de senaste månaderna) känner att people just need to mind their own business om allt. Bryr mig inte ett smack om andra människors små problem faktiskt. Blir bara uttråkad på alla som ska haka upp sig på varenda liten detalj. MIND YOUR OWN FUCKING BUSINESS. Har inga åsikter om speciellt mycket faktiskt vilket är ganska ovanligt för att vara mig. Jaja, kommer tröttna på det också så småningom.
 
Vad skriver jag ens? Kram allihopa och ha en fin onsdag. Nu ska jag gråta för att sista Sherlock-avsnittet är slut.

Tuesday

Gjorde inte ett skit (jo, kollade på teen wolf) fram tills jag började skolan vid två och hade en lektion. Sedan direkt till stallet och rida lilla skäckisponnyn. Där har ni min dag.

Finns aldrig speciellt mycket att säga om ridningen på Bull för tillfället. Rider ju bara ut och det går ju inte att göra jättemycket på grund av vädret. I alla fall så är han superdupermegapigg just nu, herre jävlar. Så fort jag kortar tyglarna så börjar han studsa på stället och jag kan knappt trava för han bara galopperar och skuttar hit och dit haha. Taktar hela vägen hel och kan inte skritta ordentligt. Tjena ponny med överskottsenergi liksom. Hade behövt rida ut runt galoppbanan och bara galoppera tills han blir trött men underlaget tillåter ju tyvärr inte det just nu. Längtar tills all snön smälter bort och det blir plusgrader!

Det blev visst ett inlägg av det här också minsann. Nu ska jag sätta på en film för pallar inte plugga ikväll. Räckte med den enda lektion jag hade i skolan idag, haha! Imorgon har jag inga så då får jag väl ta mig i kragen... ;)

Pussgurkan! :')

Frozen

Hade redan sett väldigt mycket om filmen på tumblr innan och alla verkade älska den vilket gav mig ganska höga förväntningar på den. Samtidigt tänkte jag "men den kan ju inte vara bättre än tangled" (som är min favvo-disneyfilm). Men var så galet taggad innan och alla förväntningar och lite till fylldes väääääl!
 
För er som inte sett den (SE DEN, SE DEN, SE DEN) så handlar den om syskonen och prinsessorna Elsa och Anna. Elsa har en dold talang som gör att hon kan skapa snö och frost hur hon vill med sina händer (väldigt vackert och väldigt bra animerat måste jag säga). När de är små och leker så råkar Elsa skada Anna med sina talanger och föräldrarna bestämmer sig därför för att hålla talangen hemlig och stänga igen slottet för att Elsa inte ska kunna skada någon annan/bli skadad själv av sin fantastiska men farliga magi. Efter föräldrarnas tragiska bortgång öppnar de dock dörrarna till slottet till Annas förtjusning och Elsas förskräckelse och...
 
Djup andetag, inte avslöja allt nu Rebecka.
 
Tja, resten får ni se helt enkelt. Hatar själv att få filmer och så spoilat så vill inte spoila för någon annan!
Den var helt fantastisk och OMG DEN VAR BÄTTRE ÄN TANGLED OM DET ENS ÄR MÖJLIGT! Karaktärerna, storyn, musiken... Helt underbart! Och bilden, alltså animationen, är så fantastisk. Snygg, välgjord och med så mycket detaljer. Så himla vackert och jag blir så fascinerad och inspirerad! Älska Disney! ♥
 
Frozen får fem av fem stjärnor.
 
★★★★
 
Bästa girlpower Elsa!
 
Förresten så är LET IT GO (länk) lätt bästa låten på hela filmen. Wow, wow, wow! Gåshud när man hörde den i biosalongen med 3D-film och alltihop. Gah, ja jag älskar tecknade filmer!

Klubbhoppningen

Hade inte hoppat Sune på typ två månader när det var dags för klubbhoppning igår men jag oroade mig inte speciellt mycket över det. Jag känner den där ponnyn utan och innan, jag vet hur jag ska rida honom - det sitter i benmärgen. Hoppade i alla fall 70 och 80 (så himla skönt att få ha honom för mig själv så jag kan hoppa två klasser, ibland är det bra att rida en tittig och jobbig ponny som barnen inte vill rida haha) och han var på gammalt "Sune-humör". Han var tittig och fick klamra mig fast de första sprången på framhoppningen för att han trodde att bommarna skulle nypa honom i tassarna. Dessutom försökte han ta bettet och dra iväg med mig men insåg rätt snabbt att det var lönlöst.
 
I 70 var han lite (läs: mycket) okoncentrerad och väldigt pigg. Fick ta tag i honom ordentligt och se till att han inte tog bettet men också lägga på spöt ibland för att han var tittig. Blev en ganska orytmisk runda men slutade ändå felfritt så är nöjd i alla fall. I 80 var han lite tröttare vilket bara var positivt i detta fallet och det var lättare att rida distanser och rida mjukt. Felfritt även här och många klappar och mycket godis till superponnyn!
 

Superfina bilder som Malene tog, älskar den näst sista! Fiiina ponnyn!

Min söndag

Min helg har varit så fantastiskt bra, fredagen berättade jag ju om och sedan lördagen jobbade jag vilket kanske inte var jättespännande. Och så söndagen som blev minst lika bra som fredagen och som tillbringades med precis samma människor och hästar. Wonderful!
 
Började dagen med klubbhoppning på älskade Sune (tänkte att jag berättar lite mer om den i ett annat inlägg) och på eftermiddagen skulle jag och mina kära vänner på bio men det var nått fel på reservationen så vi bokade om och gick på kvällen istället. Hade alltså lite mer än 6 timmar att bränna, vilket gick fortare än förväntat då vi egentligen inte hade någonting att göra. Blev en massa snack och en massa skratt och sedan var klockan plötsligt nio och dags för FROZEN () på bio. Recenserar den i ett nytt inlägg också, men waaah är i extas! Sitter och lyssnar på det underbara soundtracket just nu! Wieoa! :D
 
Det är otroligt hur fort mitt mentala kan gå från smutsen och råttorna i källaren till molnen på himlen. Är så glad att det känns som om hjärtat kan hoppa ur bröstkorgen. Lär inte hålla speciellt länge men jag ska i alla fall njuta tills det tar slut!

RSS 2.0