Jag älskar dig och det gör så ont

Nu ska jag tala ut om det där som gnager i bakhuvudet på mig hela tiden. Det som håller mig vaken om natten och ger mig ångest varje gång jag ska till stallet. Min kära, älskade, underbara ponny Bull.

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra. Var ska jag börja? Borde jag kolla upp honom hos en veterinär trots att han verkar helt frisk, bara för att min magkänsla säger så? Jag vet inte, jag vet ingenting och det gör mig så galet utmattad. Jag älskar honom så jävla mycket men just nu kan jag inte hitta motivationen till något annat än att skritta i skogen. Att rida på banan kommer inte på fråga, där är jag bara för rädd att det inte ska fungera så att mitt självförtroende sjunker ännu mer, och det känns bara meningslöst att trava runt i skogen ständigt och jämt. Jag är rädd för att rida för hårt men får ont i hjärtat av att jag inte rider tillräckligt mycket - förstår ni dilemmat?

Jag vill bara att allt ska vara som vanligt. Att jag ska se den där ponnyn jag kände från början, som drog mot hindren som om han inte kunde komma på någonting som var roligare än att hoppa. Att se den där glimten i ögat som jag inte längre ser på grund av att jag är för hemmablind. Jag ser bara alla fel som kan vara på honom, att han är för smal på vissa ställen och för tjock på andra. Att han inte har några muskler och att han inte är lika glad över att komma ut i skogen längre utan bara vill komma hem. Jag vill att allt ska bli som vanligt, så jag slipper oroa mig. Slipper ha ångest och gråten i halsen när jag är rädd för att göra fel, för att förstöra allt.

Av någon anledning inbillar jag mig att han har ont, att han inte mår bra och att han inte är lycklig. Jag vill bara det allra bästa för min ponny men jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Bild tagen dagen innan allt gick åt skogen. Sedan dess har vi aldrig kommit tillbaka.

Hoppning i tisdags

Hoppade ju Tim med hjälp av Frida i tisdags och lovade er att berätta om det här, ett löfte jag tänkte hålla. Minns inte jättebra men tar det i korta drag helt enkelt!
 
Åter igen låg fokus på galoppen eftersom det är den vi behöver få till för att kunna få till bra språng. Han blir lätt för loj eller för springig utan att ha med sig bakbenen och därför måste jag aktivera galoppen och sätta under honom bakbenen ordentligt. Jag vill ha energi och power i varenda galoppsprång, för att inte tala om lite kvickhet så att det inte blir det där sega där han inte lyfter på tassarna. Hoppade en liten kombination och en linje med två hinder och i slutet satte vi ihop det till en liten bana. Stundtals hoppade han riktigt bra, när jag red ordentligt och jag är riktigt nöjd med passet. Vi kämpade tills vi båda var helt urpumpade på energi. Massa tack till Frida också som hjälper mig att hitta de där knepen och ser vad som behöver ändras på!
 Screenshots från i tisdags då Frida filmade!

Idag gick båda pållarna i skogen och de var nöjda och glada (även om Timmie var lite seg i benen efter igår, fullt förståeligt).

Godmorgon lediga lördag

Så grymt härligt med en ledig dag där det bara är ett ställe jag faktiskt måste vara på idag, dvs stallet. Ska åka dit efter lunch hade jag tänkt men just nu tar jag det bara lugnt och pysslar lite med grejer som behöver fixas hemma. Sitter faktiskt med mina nya ridstövlar (dösnygga DeNiro-stövlar beställta från Italien, hihi) på mig för att gå in dem. Helvete vad de sitter åt. Men det är så det ska vara, de ska sitta som ett andra skin så att man får blodförstoppning de första gångerna man har på sig dem. Nu är det dags att gå (och rida) in dem dock så att jag kan ha dem utan att dö på tävlingen nästa vecka. Snart skunker de ihop lite så att de är lagom långa och lagom tighta. Kommer bli perfekt!
 
Detta var inte tänkt att bli ett inlägg om mina stövlar haha. Tänkte bara säga godmorgon och tala om för er vad som händer idag. Tim ska gå lite ponnyridning med en släkting till stallägarna som hade blivit helt till sig när det fanns små söta ponnyer i stallet. Ska rida lite efter det hade jag tänkt och det blir nog ut i skogen och galoppera i mängder. Bull ska skrittas och kanske travas lite, det är det enda som händer med honom just nu och också därför han syns så lite på bloggen.
 
Nu dunkar det i hela benen, får nog ta och gå (läs: stappla) några varv i huset haha!


Killer-ridpass

Satan i gatan vad min lilla ponny fick kämpa idag kan jag lova. Började med lite uppvärmning, dvs i vårt fall jogga i låg form med fokus på att han ska lyssna för skänkeln och sedan racer-galopp något varv åt varje håll, allt för att han ska få så mycket framåtbjudning som möjligt. Sedan satte jag ihop galoppen och så jobbade vi galopp resten av passet. Tog självklart skrittpauser ibland men annars jobbade vi med olika övningar i olika tempo och med olika form ganska långa perioder. Jävlar vad nyttigt.
 
Växlade lite med bommar på volt och två galoppbommar på långsidan med relaterat avstånd. Titt som tätt tog jag även något språng på två räcken som stod framme, blandat med en massa trim. De stod som en kombination med ett galoppsprång mellan, lagom för en storhäst, och därför kom vi till en början bara på ett i taget och sedan trim igen för att sedan komma igen i olika tempo och från olika vinklar. Mot slutet (när det började suga ordentligt i benen på min lille ponny) tog vi båda hindren på rad, någon gång kortade vi galoppsprången och tog två och någon gång gasade vi allt vi hade och tog det på ett.
 
Efter en himlans massa galopp (precis det vi behövde) travade jag av över massa travbommar på rad med storhäst-avstånd mellan, vilket min lille c-ponny klarade galant. Bra för honom att få sträcka ut på benen ordentligt. Han var galet trött och galet svettig efter kan jag lova, men det var precis det här vi behövde. Ska han orka runt på tävlingen nästa vecka, och framtida tävlingar också såklart, så måste han ha både bra kondis, bra styrka och bra huvud. Allt detta tränade vi idag. Tumme upp!
 
Måste få till lite nya bilder, han har blivit ännu finare sedan detta!

3 fancy snaps

Dagens snygga stalloutfit, ponny som inte ville stå still när han skulle svampas av (med linischampo) i ansiktet plus tåg som åkte över vägen och som jag fick lust att fota när jag var på väg hem från stallet. Bloggar ordentligt snart, ska bara duscha av mig svett och stall-lukt!

RSS 2.0