Omvänt

För mig brukar det oftast vara så att framridningen går dåligt medan hoppningen går bra, men idag var det helt tvärt om. Rotary var superfin på framridningen, lagom pigg, reglerbar och mjuk i båda sidorna. Jag tror arbetet jag gjorde med honom igår gav resultat för idag var han mjuk i munnen och bar upp sig själv på ett annat sätt. Vi jobbade lite övergångar, volter och skänkelvikning och det fungerade super. Dock red vi inte fram speciellt länge och vi galopperade inte fram innan vi hoppade, vilket jag verkligen hade behövt idag. Det var kanske en liten faktor till att själva hoppningen inte gick så bra.
 
"Inte så bra" är en grov underdrift till dagens hoppning, det gick fullkomligt värdelöst. Han var pigg och stark och jag red förjävligt. Höll honom för mycket i munnen och dessutom så trivdes han inte med att jag satt så tungt i sadeln för att få honom på bakbenen. Det resulterade i att han inte bjöd på hinder och sprang som en dåre mellan. Det hade säkert fungerat om jag bara visste hur jag skulle rida, men jag kunde helt enkelt inte reda ut det på egen hand.
 
Det går sällan bra träningen innan tävling så jag ska inte låta det här ändra min inställning inför söndag. Och som Frida sa, man måste ju ha en svacka någon gång. Jag tänker att det är bättre att ha svackan idag och kunna skärpa upp mig och rida bättre på söndag. Det satsar vi på!
 

Kommentarer
Postat av: Ester och Mollie

Hejsan, nu är de tre vinnarna utav veckans blogg ute på bloggen!! Kika in om det blev just du!! :D Tack för att du deltog!!

Glöm inte att lämna en kommentar om vad du tycker om vår tävling, skulle du vilja ha en till omgång?

Håll tummarna. Kram

2014-04-25 @ 23:36:29
URL: http://drevingeryttarna.blogg.se
Postat av: Linda

Det kommer gå skit bra på söndag tror jag! :D <3

2014-04-26 @ 01:10:37
URL: http://lindutt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0