Divergent - the movie

I'm freaking out! Fasiken vilken bra film! Var helt skakis när filmen slutat igår, de hade verkligen fångat allt det där viktiga från boken och satt ihop det till en helt fantastisk film. Grymt!! Läste ju den här boken för ett bra tag sedan och recenserade den då, så kopierar bara handlingen från vad jag skrev då...
 
"Divergent är en dystopi, det vill säga en bok som beskriver en negativ framtid i samhället, och utspelar sig i Chicago. Människorna är uppdelade i olika "factions" - Abnegation, Candor, Erudite, Amity och Dauntless - som har olika egenskaper och olika värderingar. Beatrice, som är huvudperson, ska precis välja vilken "faction" (ursäkta, jag skriver de på engelska eftersom jag läste boken på engelska) hon ska tillhöra, Abnegation (the selfless) som är där hon kommer ifrån eller Dauntless (the brave). Hon väljer till slut Dauntless och äventyret börjar.
 
I Dauntless träffar hon Four, sin instruktör som ska ta henne igenom träningen för att kunna komma in i Dauntless. Han kommer spela en stor roll hela boken igenom, mer vill jag inte säga. I alla fall så får man följa Tris (Beatrice byter namn till Tris när hon kommer till Dauntless) genom träning och olika prövningar."
 
Okej, filmen då. Som jag sa så fick de verkligen med de allra viktigaste bitarna ur boken även om det kanske fanns någon karaktär och någon händelse som jag saknade. Den var grymt bra gjord och hela miljön passar verkligen in till vad man tänkt sig utifrån boken, och likaså skådespelarna. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, vad brukar jag skriva? Den är otroligt sevärd och kommer ut på bio på riktigt i Sverige den 30/4. Innan dess guys, så hinner ni läsa boken. LOVA MIG att ni läser boken innan ni ser filmen. Promise?
 
Divergent får 5 av 5 stjärnor.
 
★★★★★
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0