Godkväll

Velade länge innan jag tryckte på publicera på förra inlägget men gav mig fan på att jag skulle publicera det. Alla de typerna av inlägg hamnar i utkast för att jag aldrig vågar låta någon annan läsa dem, men nu så. Och nej, I'm not a psychopath om det skulle vara någon som undrade, bara lite annorlunda! ;)

Allt är fixat och klart inför imorgon i alla fall, fanns inte så mycket att fixa då hästapållen var tvättad och utrustningen putsad sedan i lördags. Han har i alla fall fått en ny sadel, tillfälligt för imorgon. Hoppas att den fungerar bra! Det var nog allt för idag, nu loggar jag ut och stoppar i mig mina piller så jag kan sova. Godnatt! :)

Bullis på promenix tidigare idag!

Snälla, läs det här

Jag bara svamlar om den ytliga delen av mig på den här värdelösa bloggen. Det är ridning hit och vänner dit. Det är ytliga tårar och det är platta känslor. Det är ett tomt leénde på läpparna och en ilska om något som aldrig kommer spela någon roll. För mig finns det så mycket mer. Jag har också skrivit så mycket mer men alla dessa ord har hamnat i utkast. Av rädsla? Eller bara av att det är något jag vill hålla för mig själv? Vad vet jag, när inga svar finns?
 
Vi människor är kött, blod och ben. Hur kan vi vara så komplexa och känna så mycket? Antingen dansar nerverna i hjärnan tango eller så slår de knut på sig själva och kommer inte loss. I det där oändliga molnet av alla tankar, var finns vi och var finns alla svar vi behöver? Många vet inte att det molnet existerar, och andra bryr sig inte om att ta sig in i det. Vissa kikar in och smäller igen dörren av rädsla för att sedan aldrig öppna den igen. Jag har letat efter de andra som är som jag, som tar sig in där och letar. Där finns ingenting vi letar efter, men vi är där och det både vrider om hjärtat tills vi kurar ihop oss av smärta och släpper hjärtat löst för första gången.
 
Det jag kan tänka när jag befinner mig i det där molnet är: "Hur ska jag någonsin kunna komma tillbaka och bete mig som en människa igen? Hur ska jag någonsin kunna ha ytliga bekymmer, tankar och känslor igen?" Men jag tar avstånd från det, det är två olika världar och två olika jag. Jag vill inte knyta samman de, det är omöjligt, men jag vill nå dit.
 
Aldrig någonsin har jag läst något som kunnat vara inne på samma spår som mina förvirrande tankar. Nu har jag hittat det. Kanske har inte denna personen alls samma tankegång om detta som jag, kanske är hon inte ens i närheten, men det bryr jag mig inte om. Det jag läst är inte det jag själv tänker, det är inte någon som satt ord på mina tankar. Det är något bara jag själv kan göra och jag har inte nått dit ännu. Men detta är någon som satt ord på sina egna tankar och känslor. Satt ord på det obegripliga hon funnit i det jag kallar det oändliga molnet. Fasiken vad bra det är och jag är så avundsjuk eftersom jag själv inte kan och förmodligen aldrig kommer kunna.
 
Läs den här bloggen. Varenda litet ord i hela det långa arkivet är fantastiskt. Hjärtskärande fantastiskt. Bara läs. Snälla, läs det här.

Spring 2014


Glädjedödare

Strunta i det där jag skrev i morse, det är faktiskt bättre än så med Bull just nu! Mamma hade pratat med veterinären i morse och ringde mig och sa att han skulle börja skrittas idag. Gick hela dagen och var superglad för att jag äntligen skulle få sitta på min älskade ponnys rygg igen även om det bara var skritt i 20 minuter. När vi är påväg till Bull så säger hon istället att han bara ska ledas, OCH HÄR HAR JAG GÅTT HELA DAGEN OCH VARIT GLAD I ONÖDAN! Haha, nej men det är ändå skönt att vi ska börja med igångsättningen och går allt som det ska så dröjer det inte jättelänge tills jag får sitta där på ryggen där jag hör hemma igen. Nu får vi bara hålla tummarna för att det inte är något som går snett igen.

Uppdatering om Rotary också då. V kollade på hans sadel idag och höll med mig om att den tryckte när han hade ryttare på ryggen. Hon kollade även på min och tyckte inte den låg jättebra så vi ska fortsätta jakten imorgon och hoppas på att vi hittar något jag kan rida med på torsdag. Det löser sig nog också!

Min söta lilla pålle när han var nyrakad och fin!

Kanelbullen

Hovslagaren var och kollade på Bull igår och sa, precis som alla andra, att allt detta var väldigt skumt. Det händelseförloppet som varit tyder verkligen inte på fång men att han varit varm i hovarna, haft lite puls och varit svullen om kronränderna gör ju det. Ska prata en gång till med veterinären som kollade på honom första kvällen men förmodligen får vi åka in till klinik med honom, framförallt för att röntga hovarna för att se om det är fång eller inte. Det finns ju endel som måste planeras annorlunda om det är fång, speciellt nu i sommar med sommarbete och allt. Eller ja, sommarbete blir det ju inte om det är fång såklart!
 

Tävling i Tranås

Kan börja med att säga att det är någonting som inte står rätt till med Rotary (min jävla otur som smittar av sig på allt jag rör). Hoppas på att det bara är sadeln som är för trång, den chansen är ganska stor i och med att den passade förr men att han har musklat sig en hel del i ryggen sedan dess. Tänkte prata med V om det idag och kanske testa min sadel med en padd under för att se om det fungerar bättre. Känns halvbra att åka till Grankärr för ytterligare två klasser på torsdag om det är någonting som är fel.
 
LC
På framridningen kändes han fin men på framhoppningen ville han inte riktigt vakna till. Fick ett stopp (!) på räcket då han inte var vaken och framme, det var någonting som satte stopp helt enkelt. Fick fram honom i en lite bättre galopp tillslut och då tog han tag lite bättre i hindren, men det är inte samma bjudning som han haft förr. Själva banan gick väl helt okej, men jag fick inte slappna av en sekund för då skulle han stannat. Självklart gjorde jag det mot ett simpelt räcke och då fick jag ett stopp där, men annars var vi felfria så han fick mycket klappar och godis. Detta var Agria Pony Trophy-klassen och i och med att jag kom runt fick jag ytterligare två poäng, tror det plus de jag fick för placeringen på JFK ska räcka för final.
 
LC+5
Han var väldigt trött denna klassen, precis som förra tävlingen, och det var sjukt varmt så kan berott på det också. Fick, även här, ett stopp på framhoppningen men hade försökt sätta lite jävlar anamma i huvudet på mig själv så jag förde över det till ridningen. Var ingen snygg runda precis, han bromsade sig själv och ville stanna innan varje hinder och fick därför inget flyt på banan. Lyckades ta oss runt med två stopp i alla fall och med tanke på omständigheterna är jag väldigt nöjd. Jag var bestämd och red som satan för att vi skulle komma över och, trots att han inte hade någon bjudning mot hinder så hoppade han när jag bad honom. Fick som sagt två stopp där han inte tog skänkeln flera meter innan hindret, men som sagt, det är någonting som inte står rätt till.
 
Så synd att det inte fungerar så bra som det gjorde i början, men jag är väldigt nöjd med både min och hans insats ändå. Han har en anledning till att han står emot, det märks på honom. Han jävlas inte bara och stannar för att han är lat, han älskar att hoppa och vill gärna ställa upp. Får se hur vi löser det, och förhoppningsvis är det bara något så simpelt som att sadeln klämmer.
 
Jäklar vilken framåtbjudning han hade på denna tävlingen. Han bara sög tag i varenda hinder han såg. Saknar den känslan och hoppas på att den kommer tillbaka snart!

I'm halfway there

Hade ett jävla mental breakdown igår, hade i princip inte fått någon sömn och var allmänt jävligt trött på livet. Panik över skolan, oro över Bull och ingenting gick ihop i hjärnan. Egentligen ganska simpla saker som kommer hända och har hänt fick jag grym ångest över och det slog totalt slint i huvudet på mig. That's my sunday afternoon guys.
 
På G upp nu igen i alla fall, jag överlever och börjar inte lipa för minsta småsak. Däremot är jag livrädd för att ta någonting för givet längre. Hade det så otroligt bra dagen innan Bull blev dålig. Var så otroligt glad och allt bara fungerade precis som det borde. Men den korta perioden av total lycka fick jag sota för, då skulle plötsligt allt bli jobbigt igen. Bull skulle bli halt, ångesten över skolan skulle skölja över mig och jag skulle tappa tron på att allt faktiskt löser sig i slutändan. Visst, allt löser sig till viss del. Vi kommer överleva alla de problem vi stöter på men mer än så vågar jag inte hoppas på. Så fort jag låter mig själv vara lycklig så kommer det ena bakslaget värre än det andra. Blir frustrerad på att det alltid ska finnas någonting emot mig, oturen förföljer mig. Jag vågar knappt blanda mig in i nya grejer längre, jag bara för otur med mig!
 
Så tänker jag just nu, vet inte riktigt varför jag delade med mig av det. Jaja, ska i alla fall ta och uppdatera om tävlingen snart också. Men som sagt, ingenting går min väg.

Tävlingsförberedelser

Rubriken jag typ alltid använder dagen innan en tävling, haha. Har fixat och trixat hela eftermiddagen inför imorgon, plus övningskört endel (körde i stan för första gången, skräckblandad glädje). Så nu står Rotary i stallet med rena ben, flätad svans och kortklippt man (gillar inte att klippa egentligen men hans man är så tunn plus att han hatar mig mest i hela världen om jag försöker rycka). Sadeln, tränset och stövlarna är putsade och vi är fit for fight. Känner mig taggad att göra mitt allra bästa och jag hoppas han är på samma humör. Nu jävlar! :D

Bild från senaste tävlingen! #ögongodis <3

Biffen ♥

 
Mina två absoluta favoritbilder från träningen igår, han är så fin den där ponnyn! Malene fotade och det blev superbra bilder på uteridbanan i strålande sol. Visar resten en annan gång, både framridning och hoppning!

Omvänt

För mig brukar det oftast vara så att framridningen går dåligt medan hoppningen går bra, men idag var det helt tvärt om. Rotary var superfin på framridningen, lagom pigg, reglerbar och mjuk i båda sidorna. Jag tror arbetet jag gjorde med honom igår gav resultat för idag var han mjuk i munnen och bar upp sig själv på ett annat sätt. Vi jobbade lite övergångar, volter och skänkelvikning och det fungerade super. Dock red vi inte fram speciellt länge och vi galopperade inte fram innan vi hoppade, vilket jag verkligen hade behövt idag. Det var kanske en liten faktor till att själva hoppningen inte gick så bra.
 
"Inte så bra" är en grov underdrift till dagens hoppning, det gick fullkomligt värdelöst. Han var pigg och stark och jag red förjävligt. Höll honom för mycket i munnen och dessutom så trivdes han inte med att jag satt så tungt i sadeln för att få honom på bakbenen. Det resulterade i att han inte bjöd på hinder och sprang som en dåre mellan. Det hade säkert fungerat om jag bara visste hur jag skulle rida, men jag kunde helt enkelt inte reda ut det på egen hand.
 
Det går sällan bra träningen innan tävling så jag ska inte låta det här ändra min inställning inför söndag. Och som Frida sa, man måste ju ha en svacka någon gång. Jag tänker att det är bättre att ha svackan idag och kunna skärpa upp mig och rida bättre på söndag. Det satsar vi på!
 

Fredag

Ridning på ridskolan är dagens enda aktivitet, förutom två väldigt chill lektioner i skolan. Sedan ska ju Bull få sin mat och medicin men det visste ni nog redan. Så ser dagen ut och mer intressant än så blir det inte idag. Ser fram emot lektionen ikväll, ska försöka sätta lite mer tryck i honom och sätta honom mer på bakbenen även i hoppningen. Innan har jag mest låtit honom gå eftersom jag velat ha framåtbjudningen, men nu har han den och ska han kunna hoppa lite högre krävs bättre tryck. Så dags att börja nu, även om LC/LB inte precis är några höjder!

Some thoughts, får se hur det går ikväll och sedan uppdaterar jag här såklart! Vad ska ni hitta på i helgen?


Äntligen ridningTorsdag betyder ju ridning på lilla älsklingen Rotary. Skrittade fram ute och red sedan på uteridbanan, som dock var dammig och ganska hård eftersom den var så torr. Gick väl halvbra idag, visst han släpper ju igenom fint i formen men när jag vill sätta under det högra bakbenet lite extra så vill han inte. Han protesterar liksom inte utan han slutar bara lyssna på både skänkel och spö. Fick jobba en del med det, framför allt i vänstervarvet där han gärna skjuter ut det, men det var trixigt idag. Högergaloppen går prima ballerina, där är han superfin och lätt att reglera men som sagt i vänstervarvet så går han lite på sniskan med rumpan ute. Det känns nog mer än det syns men skulle få lite hjälp av Veronica med det imorgon på lektionen! Kunde i alla fall öka till en bra galopp som jag skulle vilja ha på banan på söndag utan att han tappade formen så det är jag nöjd med. Kommer nog gå toppen på söndag tror jag, att hoppa älskar han ju!


Betade honom en stund efter passet (jag har redan en häst som har fång, jag vill inte vara med om en till!) och han var nöjd vill jag lova, haha. Han betade som om han aldrig mer skulle få käka gräs. ;) Stannade kvar ett tag till, som vanligt, innan jag åkte till Bull och gav medicin och kvällsfodrade.

Planning

Har ju väldigt svårt att planera hur allting ser ut med Bull just nu, så det får stå helt utanför detta inlägg. Istället tänkte jag berätta lite om alla mina andra planer både inom hästeriet och vardagen. Älskar att planera, att bläddra igenom almanackan och räkna ner till allt roligt som kommer. Nu är det en väldans massa roligt för mig, men också en del plugg som måste göras. Många hade sagt att "det är ju lättare att göra plugget när man har så mycket kul att se fram emot sedan" men jag är helt tvärt om. Jag har gärna allt plugg på en gång så jag måste sitta hela dagarna, istället för att känna att jag har god tid på mig för då får jag ingenting gjort.
 
Vi börjar med på söndag, då är det tävling med bästa Råttan och vi ska hoppa en LC och en LC+5. Nästa torsdag, 1 maj, blir det ännu en tävling med honom, Frida och Tea ska åka då och Veronica tyckte att jag kunde hänga med med Råttan då också. Blir en LD med stilhoppning och en LC+5. Helgen nästa vecka ska jag förhoppningsvis iväg till Göteborg för ett litet uppdrag inför mitt slutprojekt i filmproduktionen, hoppas hoppas. Kommer bli så ballt! Nästa vecka och två/tre veckor framåt sedan så är det en del plugg, har framför allt ett gäng viktiga muntliga redovisningar som jag, om inte annat, måste förbereda mig mentalt inför.
 
 
Om exakt en månad åker jag, tillsammans med min underbara klass, till Turkiet i en vecka. Vi ska till Alanya (turist-staden numero uno) och bara chilla, bada, sola och umgås i en hel underbar vecka. Efter den veckan har vi ingenting viktigt kvar i skolan, då är det bara partaj fram till studenten typ, så jävla underbart. 5 juni är den fruktade balen. Nejdå, det kommer nog bli kul förutom att jag kommer vingla runt i klackar på kullersten och behöva stå i centrum. Väl inne på balen sedan är jag säkert på att det kommer bli super. Två dagar senare, en tripp till Göteborg och Ullevi och HÅKAN den bästa HELLSTRÖM tillsammans med en av mina bästa vänner, toppen toppen.
 
Så då var det bara studentveckan kvar av terminen sedan slutar jag gymnasiet, halleluja! Dagen efter studenten (mer död än levande) börjar jag jobba på sköna gröna Vedbände som personal och är där 20 dagar eller något sådant. Efter det sedan är min sommar så diffus att jag inte vågar skriva ut någonting här ännu, det tar vi då! Måste bara tillägga att inget av det här är säkert, det har jag fått lära mig nu efter att ha planerat in många saker med Bull som nu bara får slängas i sjön. Vill inte ta någonting för givet längre.
 

Håll er borta från vägarna!


Övningskörning av lilla mig, bäst för er att akta er faktiskt för jag gillar fart och har värdelösa reflexer haha. Men idag överlevde jag, och alla andra. Kanske lyckas få mitt körkort innan jag fyller 50 ändå!

Wednesday

Sista provet gjort, tror det är mitt sista på gymnasiet faktiskt (förutom ett prov som man får göra om man vill plugga utomlands senare, och det vill jag ju göra) så känns rätt gött. Mer än gött, helt fantastiskt! Dessutom tror jag det gick ganska bra, fast ska nog inte säga för mycket eftersom detta var ett omprov som jag inte blev godkänd på första gången jag skrev det haha!

Ikväll ska Bull få sin sista dos medicin men eftersom han fortfarande känns varm i hovarna så ska jag ringa vet imorgon och se vad jag ska göra. Förmodligen blir det en släng till med metacam och så får vi se efter det. Nu har han slutat stå på gräs i alla fall och hoppas att det hjälper. Stackarn, står där ensam på gamla ridbanan och gnäggar utan att ha någonting att göra om dagarna, men vad ska man göra. Plockar i alla fall in honom efter lunch som vanligt så får han äta lite, vill ju inte att han ska börja springa i hagen och bara göra det värre. Jaja, där har ni dagens uppdatering om min lilla sjukling!

Nu: hem och plugga, skriva intervjufrågor och mail samt äta. Äta bör man annars dör man. Kram!

Wow, jag vågar lägga upp en selfie! Det är inte varje dag ska ni veta ;)

I'll do your header

Har en väldans motivation till att trixa med lite bloggdesigner faktiskt, det var länge sedan nu. Tar lite för lång tid att göra en hel design men kan tänka mig att fixa några headers om det skulle vara någon som är intresserad. Maila rebeckak.96@hotmail.com med bilder i så fall!

I övrigt då? Försöker plugga men det går verkligen inte bra. Jag bara läser och läser men inget av det jag behöver veta till provet fastnar i hjärnan, det suger. Dessutom har jag lite inlämningar att skriva plus frågor till en intervju. Dags att försöka få någonting gjort.

Är supertaggad inför tävlingen på söndag nu och kanske blir det en till tävling nästa vecka också. Men fokuset ligger till nu på söndag i Tranås, ska bli så förbannat kul. Älskar att umgås med min lilla råtta och är så galet nöjd med alla starter jag gjort med honom hittills så känns super inför helgen!

Lite random "just nu"-uppdatering mest för att slippa ifrån plugget i några minuter. Nu måste jag sätta igång igen dock fram tills jag ska till Bull igen ikväll.


Ledig

Denna veckan är så jävla chill, nästan som ett extra påsklov (fast jag behöver verkligen ta tag i plugget hemma). Idag är min enda lektion inställd och likaså på torsdag och därför är jag ledig dessa två dagar. Dessutom har jag ju vanligtvis inga lektioner på onsdagar, måste bara åka in och skriva ett litet prov. På fredag har jag bara två lektioner och så ser min vecka ut, chillidill!

Känns skönt att ha mycket tid över till Bull nu, fastän det kanske hade varit bra för mig att ha mycket att göra så jag inte har tid att oroa mig så. Han ska få sin metacam t.o.m imorgon och sedan ska vi ringa vet igen, för det lär inte vara bättre då heller tyvärr.

Nu ska jag kliva upp ur sängen, godmorgon på er och hoppas ni har en fin dag! Kram!

Hade vart gött att kunna rida nu när det är så fint väder och jag är ledig så mycket. Timingen var nog den värsta någonsin för det här!

Det tar kol på mig

Det känns som om det gått en evighet sedan Bull blev... Vad ska man kalla det? Halt? Sjuk? Allt på en gång? Egentligen har det ju bara gått fyra dagar men jag har oroat mig så mycket att jag har en ständig huvudvärk. I början kändes det ändå okej, jag var säker på att det skulle räcka med denna veckan och sedan skulle han vara frisk igen, men nu vet jag ingenting längre. Han haltar inte längre men han är varm i alla fyra hovar och har svullnade kronränder. Dessutom trivs han bäst i hjärnan av att gå mycket och nu när han står inne halva dagen och inte får motioneras så lär det slå knut i huvudet på honom. Min älskade underbara ponny!

Jag hatar också att jag inte har någon aning om hur jag ska planera framtiden. Vågar jag släppa honom på något bete eller måste han stå i grushage hela sommaren? När kan vi komma igång och börja rida ordentligt igen? Och när kan jag planera att börja tävla? Jag orkar inte gå runt och inte veta, det tar kol på mig. Det här är vårt sista år och jag vill hinna med så mycket som möjligt, oavsett om det är flängiga uteritter eller tävlingar. Alla mina planer jag haft om sommaren, om tävlingar och om rolig kvalitetstid kan jag ju bara slänga i sjön typ. Just nu vet jag inte ens vad jag ska göra för att få honom att bli bättre, och det är fruktansvärt. Vill bara ha någon magisk kur som gör honom frisk som en nötkärna över en natt. Tills den är uppfunnen får jag fortsätta spola hovar, ge honom sin medicin och krampaktigt hålla tummarna tills de domnar bort. Snälla ponnyn, bli frisk!


Godmiddag

Har gått snabbt och smidigt på jobbet idag och vi har haft en väldans tur med vädret. Det var helt klart värt att jobba idag även om hela kroppen protesterar nu. Hade velat ta en springrunda nu för att hålla igång mitt flow jag har fått i träningen, men nej det finns faktiskt en gräns på hurtigheterna. Någon måtta får det vara!

Kändes fånigt att plocka in Bull nu när det är så fint väder, but what to do. Han fick i alla stå ute och bli ompysslad lite och spolad om fossingarna, det gillar han. Lilla pippifågeln min har fått stå ute en stund också, och badat haha. Lätt hans höjdpunkt på hela året! Nu ska jag ta och äta och sola tills jag ska upp till Bull igen och ge medicin! Godmiddag!

Åh, vill ut och rida i det varma vädret! :(

Lördag

Hej! Har väl inte så mycket att berätta egentligen, har inte hänt speciellt mycket idag. Varit hos Bull såklart, sprungit och pluggat lite. Imorgon ska jag jobba på ridskolan så blir en tidig morgon. Kollar på film nu men ska snart sova så jag kommer upp imorgon. Det blir min påsk-helg!

Skruttis i hagen för ett gång veckor sedan! Sötnosen!

Ponnyskrutten no. 1

Jag gillar verkligen inte det här med Bull (såklart inte), hatar att inte veta hur framtiden kommer se ut och inte kunna planera för hur vi ska tillbringa vårt sista år. Till viss del gör det mig självklart ledsen att det förmodligen inte blir några mer tävlingar för oss denna terminen trots att vi planerat in minst tre stycken.
 
Men egentligen är det väl inte förrän nu som jag blivit lite ställd och tagits ner lite på jorden. Anledningen till att jag har häst är inte att tävla, att satsa och att lyckas. Jag vill bara ha den där bästa vännen att få tillbringa varje dag tillsammans med, och det är precis det jag har fått. Så länge han blir bra igen och så länge han inte har ont så kommer jag vara otroligt nöjd. Jag älskar honom så sjukt mycket och det spelar ingen som helst roll om det blir färre tävlingar eller sämre resultat än planerat. Min älskade ponny, jag gör allt för dig!
 
Nu ser läget ut såhär; han ska, som sagt, få metacam och vila en vecka och då får vi se hur och om vi ska fortsätta. Egentligen ska han stå i sjukhage men vi har inga små hagar och jag tror bara han skulle bli mer stressad av att få stå i en liten hage. Istället får han gå ut i sin vanliga hage på morgonen och sedan åker jag upp och plockar in honom någon gång efter lunch. Då får han stå ute ett gång timmar men sedan gå in för att han ska röra sig så lite som möjligt. Borstar honom och spolar hovarna med kallt vatten ett tag innan han får gå in i boxen och äta. Åker upp på kvällen och ger honom medicinen, och det är allt jag kan göra just nu. Han är redan på bättringsvägen, han går normal och är pigg som vanligt. Tror och hoppas på att denna veckan är allt som behövs!
 

Fina Tim ♥

Finaste Råttis från tävlingen i söndags, Tea var snäll och fotade!

Igår trimmade jag ju Råttan som vanligt på torsdagar, trots allt tumult. Kändes skönt att ha någonting att lägga fokus på, och att faktiskt få rida. Kommer sakna att sitta på Bulls rygg något enormt, det dröjer nog ett tag innan jag sitter där igen tyvärr. I alla fall så var han lite segare än vanligt eftersom vi var i ridhuset men känner mig ändå ganska nöjd med passet. Han hade lite svårt för vänstergaloppen så jobbade lite extra med den, medan högergaloppen verkligen sitter som en smäck. Får nog fokusera extra mycket på att verkligen lösgöra den där vänstersidan nästa gång, och få in det högra bakbenet.
 
Idag hoppade vi på uteridbanan med hoppspecialen. Rotary skötte sig bra även här men han blir alltid lite ofokuserad när han går lektion. Det märks tydligt att han trivs bättre med att bara sköta sitt och få strunta i vad alla andra i närheten gör. Precis som igår så var vänstergaloppen lite trixig medan högergaloppen var super, så jag ska verkligen jobba mer med den där vänstergaloppen. Själva lektionen gick mest ut på att rida olika linjer på en bestämd mängd galoppsprång. Vi började med bommar där vi varierade galoppsprången och sedan vidare till en rak linje och en båge. I högergaloppen gick det mycket lättare att reglera och mellan bommarna kunde jag lätt växla mellan 5, 6 och 7 galoppsprång. I vänstergaloppen fick jag mest fokusera på att han faktiskt skulle jobba också och inte bli lång och tung i handen. Är nöjd med passet i alla fall, jag vet vad jag ska träna på och jag känner mig taggad inför torsdag då jag kan lägga allt fokus på det jag ville förbättra idag!

Min älskade ponny

En omtumlande dag har det varit idag, ingenting har blivit som planerat. Bull skulle ju trimmas av Veronica och allt gick superbra. När hon ridit en stund och var nöjd fick jag sitta upp så hon kunde hjälpa mig med det hon kännt av. Jag red en stund och allt var frid och fröjd och sedan när ska byta varv så blir han plötsligt superhalt på ena fram. Min lilla ponny som aldrig någonsin varit halt innan. Får traska hem med honom och han bara staplar värre och värre, stackarn hade jätteont. :( Vi tar oss hem i alla fall och jag kyler benen innan han får gå in i boxen en stund. Sedan skulle jag, tillsammans med stallägaren, kolla om det var någon idé att ta ut honom i hagen och då kan han knappt gå. Staplar fram, vill plötsligt inte lägga någon tyngd på det andra fram och ena bak. Det gör ont i matte-hjärtat att se sin allra käraste ägodel ha så ont.

Ringde veterinären och hon kom efter några timmar då han, som tur var, blivit mycket bättre. Fick väl inget riktigt svar på vad det kan vara, svårt när det kom så himla plötsligt mitt i ett ridpass liksom, men det skulle kunna vara fång. Symtomen drar ju lite åt det hållet men han har varken fått i sig jättemycket gräs eller speciellt mycket krafftfoder så jag vet faktiskt inte. Han ska i alla fall få metacam plus vila i en vecka och sedan ska vi se om han har reagerat på det.

Finaste, älsklings-Bull som aldrig varit halt och aldrig haft fång. Nu stryker jag mig på alla planerade tävlingar och håller alla tummar för att en veckas vila och lite antiinflammatoriskt ska få honom pigg och fräsch igen! Bästa pållen! <3


Skäckponnyns motionering

Frida hoppade ju Bull igår, som sagt, och det gick superbra. I början hade han sin springiga och ojämna galopp som han får ibland och då dyker han över hindren utan speciellt mycket koll på benen. Men Frida fick igång galoppen och då flöt det på toppenbra. Hoppade en båge med tre hinder och en ensamstående oxer och på slutet låg ett av räckena på 125 och oxern på 115, duktig ryttare och duktig ponny! Måste också tillägga att han inte tvekade på något hinder en endaste gång, framsteg helt klart!
 
Idag ska jag skritta honom till JFK och där ska Veronica få känna lite på honom. Det var länge sedan hon red honom nu, han har förändrats en hel del sedan dess tycker jag i alla fall. Ska bli kul att se vad hon tycker och om hon har lite extra tips som jag kan tänka på. Har så mycket att tänka på när jag rider honom att det känns som om hjärnan ska bubbla över varje gång men det går nog att pressa ner lite till, haha. Gött i alla fall att få honom igenomriden så kan jag fortsätta på det spåret imorgon.
 
På lördag är det tävling som gäller och jag är faktiskt riktigt taggad. Nu börjar utomhussäsongen och det är då jag och Bull trivs som allra bäst. Nu har jag planerat in ett gäng LB-klasser jag ska starta och fungerar det så kanske jag, lite vågat, anmäler mig till en LA i sommar. Han har ju ganska många gånger bevisat att det inte är höjden som är problemet och skulle det vara så att han fortsätter vägra i andra klassen så kanske jag bara ska starta en klass åt gången. Vi får se hur det blir, time will tell!
 

Världens bästa vänner

Åh, fy vilka underbara vänner jag har! Vad hade jag gjort utan dem? Jag var helt borttappad i min egen hjärna men så tillbringade jag hela gårdagskvällen och natten tillsammans med mina fina vänner och jag har äntligen hittat tillbaka till den jag är. Jag älskar att kunna umgås med dessa människor där jag kan vara mig själv rakt igenom och där jag trivs så förbannat bra. Ska iväg på en kort och random roadtrip med dessa fantastiska människor idag igen, lycklig! Dessutom följer världens bästa Frida med upp till Bull ikväll och hoppar honom åt mig (bilen är fortfarande trasig så blir ingen hoppträning tyvärr), tror inte denna dagen kan bli mycket bättre faktiskt!
 
Fulsöta bilden som ni sett ett gäng gånger nu, men känner att våra dagliga iPhone-bilder är en aning privata..... ;)

Rensat tankarnaHi people!

Goddagens kära kompanjoner. Hade planer på att gå upp tidigt idag och bli värsta good-girl. Tänkte träna och plugga och trimma Bull... Vaknade strax innan ett, red ut en sväng på Bull och nu har jag just ätit donken-mat - så länge höll det, haha. Tänkte i alla fall dra ut och springa nu, behöver träna för att kunna rida Bull ordentligt och nu har jag gett mig fan på att lyckas också. Så nu jävlar kör vi!

Har också tagit ett stort beslut som jag funderat på länge nu. Börjar redan ångra mig, det gör jag alltid så fort jag bestämt mig för någonting, men samtidigt vet jag att det är detta jag vill hur mycket jag än får offra (och hur dyrt det än kommer bli)... Är en liten blandning av vettskrämd och skitglad!

Ska förresten anmäla mig till nästa tävling med ridskoleponny idag också, den är om två veckor. Har pratat med Veronica om häst och klasser så nu är det bestämt också. Ska till Tranås och hoppa andra omgången i Agrias ponnycup med Rotary, den går i LC och sedan ska jag hoppa en LC+5 efter det. Kuhs får inte följa med, kanske blir det ingen mer tävling med honom det vet jag inte ännu, men det kändes bäst såhär. Dock tror jag inte det var någonting med honom idag, sjukt vilken tur vi hade igår!

Nä, om man ändå skulle damma av de där springskorna. Vi hörs, ska bli bättre på det här med bloggning!

Ett gäng veckor gammal bild på mig och pärlan Kuhs!

Snurrig tävlingsdag

Har mått så jävla dåligt idag, inte fysiskt (ryggen är väldigt mycket bättre idag) men psykiskt. Gått runt med ångest och tårarna tryckande bakom ögonen i princip hela dagen. Fick skälla på mig själv ibland och intala mig att "de tycker och tänker inte så illa om dig som du tror" men två minuter senare är jag där och trycker ner mig själv med allt som någonsin skett. Jaja, vidare till resultatet från tävlingen!
 
Rotary LC
Fina, fina, fina ponny som bara ställer upp gång på gång. Jag red bedrövligt i denna klassen, gav honom väl kanske inte de bästa lägena och satte inte upp en tillräckligt bra galopp från början. Men vi nollar grunden och jag, som dels inte hunnit gå banan och dels inte förväntat mig att vi skulle ta oss till omhoppning, fortsätter något förvirrat in i omhoppningen. Lyckas rida förbi näst sista hindret eftersom jag glömmer vägen och får lägga en volt och ta det igen, en aning besviken på mig själv men samtidigt... Vår första start tillsammans på bortaplan och han gör allt jag ber honom om felfritt. Grymma ponny!
 
Kuhs LC
Spänd och pigg ponny är väl det enda jag kan säga för mer än så hann jag inte märka innan han snubblade/halkade till med frambenen precis när han ska hoppa andra hindret och vi halvt kraschar och gör någon typ av kullerbytta efter hindret. Både jag och han låg nersölade i leran och gruset och hade vi haft otur så hade han hamnat över mig. Men vi hade en jävla tur, han bara sprattlade lite med benen innan ha tog sig upp på fötter och travade bort till utgången som om ingenting. Jag gjorde inte heller illa mig utan vi var bara galet smutsiga från topp till tå, båda två. Haha, asså halva sadeln och hela tränset såg ut som om de hade fått lerinpackningar. Det var i alla fall den korta stund som blev Kuhs tävlingsdag...
 
Rotary LB
Han var väldigt trött i denna klassen, men samtidigt väldigt glad. Fick känna på lite bocksprång både på framhoppningen och på banan, sötnosen. Han har ju inte varit ute och tävlat på väldigt länge (2012 enligt tdb) och det var nog jobbigt för honom både fysiskt och psykiskt. Han bjöd bra på banan och hoppade fint men han var för trött helt enkelt så vi fick ett stopp på trean, ett på fyran och ett på sjuan och därmed utesluten. Är otroligt nöjd ändå, han ville så himla gärna men det blev för jobbigt när det låg på den höjden helt enkelt.

Fan, fan, fan

Rygghelvete!!! Jag vill kunna prestera på topp imorgon men så ont som jag har i ryggen nu så kommer jag inte kunna gå imorgon. Jävla helvete, klart att något skulle förstöra glädjen. Det är alltid så när man har det lite för bra...

Red Kuhs igår som jag sa och det gick halvbra. Först var han seg och knäckte bara av nacken och jag fick liksom inte fram honom. När det var dags för galopp däremot blev han laddad och springig. Då går han som en symaskin och längde inte på stegen eller på halsen. Var lite trixigt att komma ur det när han hade glimten i ögat och helst ville busa! Roligt i alla fall att han är pigg och hoppas att det håller i sig till tävlingen!

Screenshot från igår.

Bull fick sig lite motion idag med. Min storebror är hemma och ville rida så han fick skritta fram och sedan trava några långsidor. Han lärde sig rida lätt nästan på en gång, naturbegåvning ju. ;) Red lite till sedan på banan för just då kändes ryggen okej. Blev inte jättelänge dock för vill inte få massa ny träningsvärk inför imorgon. Han var kanska trevlig ändå men som sagt så red jag inte för det där allra sista, får bli när ryggen är bra igen!

Trim på små pållar

Rotary var toppenfin idag, verkligen. Började med att skritta fram en sväng i skogen med Malene och det fick honom på gott humör vill jag lova. Han var mycket mer samarbetsvillig idag, var mycket lättare att korta upp och gick som en klocka i galoppen. Vissa delar, speciellt i vänstergaloppen, är jag sjukt nöjd med och även om han ibland vill bli lite framtung i traven så lyssnar han på mig när jag ber honom sätta sig på bakbenen. Fina fina fina ponnyn! Förresten så testade vi att lasta honom också, inför tävlingen på söndag, och det var inga problem alls. Han var mest nyfiken och väldigt nöjd med sig själv när han fick godis!
 
Bull hade jag som sagt hjälp med av Frida idag. Blev ett ordentligt pass för honom, han fick jobba kan jag lova och det fick vi med. Jag började att rida och idag kändes det att han var fin från början, eller ja så fin som han är självmant liksom. Det jobbiga var liksom att JAG inte klarade av att rida honom där, det var JAG som inte orkade och kunde rida ihop honom liksom. Efter ett tag fick Frida sitta upp och hjälpa mig och han tillslut släppte han efter mycket motstånd från hans sida. Jag har aldrig stött på en ponny som är så extremt bra på att alltid lyckas smita undan på något sätt. När Frida fått igenom traven på honom satt jag upp igen och med Fridas hjälp blev han faktiskt riktigt fin (när jag red ordentligt, vilket var typ max två sekunder i taget innan min mage typ dog haha). Tog lite galopp där med och sedan nöjde vi oss, han fick kämpa ordentligt idag.
 
Det var ett tydligt bevis idag på att det inte bara är han som måste stärka sig, utan även jag. Jag blir så otroligt frustrerad när jag inte orkar sitta emot det där lilla extra som krävs för att han verkligen ska vinkla under sig bakbenen. Nu jävlar ska jag träna som satan, blanda massa trim med egen styrke- och konditionsträning. Vill inte att ännu ett ridpass ska gå där han är fin och det är jag som inte klarar av det. Dessutom kommer det underlätta ridningen på Rotary också så jag kan pressa honom lite mer också, visst han är superfin nu men han kan bli ännu kortare och ännu mer på bakbenen och framför allt med mer energi i steget. Men det är jag som måste ta honom dit och så klen som jag är nu så kan jag inte det!
 
Skritt i skogen innan ridpasset.
 
 
Är redan galet seg i kroppen, jag förstår inte hur detta går ihop sig. Jag är lika trött och har lika mycket träningsvärk varje gång jag ridit ett ordentligt pass. Det blir liksom inte bättre, haha! Imorgon ska jag först trimma på Bull igen och sedan på kvällen blir det markarbete på Kuhs inför tävlingen. Toppen att ha trimmat på båda sina tävlingspållar inför helgen.

WOHO!

Ett snabbt litet tips till alla er som fortfarande har det fruktansvärda gymnasiearbetet framför er, gör inte som jag och lämna in det 23.59 samma dag det ska vara inne. Yes I did, living on the edge you know! Men nu är det inne, nu är det klart och just nu bryr jag mig fan inte om jag inte blir godkänd för jag är klar med det och det är en sådan sjuk lättnad. Dessutom skrev vi nationella i svenska nu på morgonen så även det är klart nu, waaaah!
 
Känner att det blir en bra dag idag, är redan på gott humör liksom haha. Dessutom ska jag upp och rida älsklings-Råttan nu på eftermiddagen innan Frida hänger med mig upp till Bull så jag kan få lite hjälp med honom. Det enda som hade gjort dagen lite bättre hade varit om jag sluppit ha ont i ryggen men det har jag ju i princip varje dag numera. Får trycka i mig en Alvedon och bita ihop för i helgen ska den fungera den där ryggen, punkt slut. Då är det nämligen tävling, två klasser på Rotary och en klass på Kuhs. Är så galet taggad, det har jag inte sagt förut va? ;) Har varit taggad sedan prisutdelningen på senaste tävlingen där jag placerade mig på båda mina fantastiska c-ponny-gossar! High on life, typ!
 

Om det ändå vore så enkelt

Skulle skriva ett kort inlägg om att jag nog kommer lyckas överleva det där gymnasiearbetet mot alla odds, men det slutade med en hel uppsats om min skoltid och sedan, när det började spåra ur och istället handla om att barn får betyg och nationella prov alldeles för tidigt, så kände jag att jag nog fick sätta stopp för fingrarna. Haha, om det ändå var så lätt att skriva en uppsats till skolan... ;)
 
I alla fall, jag kommer nog lyckas överleva det där gymnasiearbetet mot alla odds. Har lite kvar fortfarande men det är mest finslip och sammanfattning som behövs göras. Tänkte ta ett break (har ju inga lektioner på onsdagar så har suttit hela dagen och skrivit i princip) och åka till stallet nu för att sedan fortsätta ikväll och lämna in det typ två minuter innan det måste vara inne, as usual.
 
Någon undrade också för ett tag sedan vad mitt gymnasiearbete handlade om och det är om ekologiska fotavtryck, det vill säga de konsekvenser våra dagliga handlingar har på miljön. Mycket intressant om det inte vore så att det var ett skolarbete, fast det är faktiskt ganska intressant ändå. Tyckte bättre om den uppsatsen jag skrev på engenskan om kopplingen mellan psykiska sjukdomar och kreativitet. DET var intressant!
 

Döstressad och allmänt tjurig

Hej från stressade mig... Gymnasiearbetet ska vara klart imorgon och då är det FINITO. Är det inte inne imorgon så får jag ingen gymnasieexamen. Ni kanske kan gissa vad jag försöker mig på att göra nu. Kan väl inte påstå att det går jättebra men det går lite framåt i alla fall. Det värsta är att jag kan inte slappna av när jag lämnat in den för jag måste ju bli godkänd också. Känns väldigt tveksamt till att jag ska bli det faktiskt, har en helt värdelös handledare (sorry) så jag har inte den blekaste aning om det är tillräckligt bra.
 
Hade tänkt cykla till stallet i morse men är väldigt glad att jag inte gjorde det för nu öser regnet ner. Får ta bussen efter skolan istället och hoppas på att det slutat regna då. Om det regnar finns det inte en chans att jag kommer hitta motivation till att rida för fy fan vad dåligt det gick igår. Pallar inte prata om det men kändes bara som om jag förstörde allt det som kiropraktorn gjort med honom. Stackars fina lilla ponny, tänk om du stått hos någon som faktiskt kunde rida dig... Vet inte riktigt hur jag ska lösa det här nu, ska rida barbacka denna veckan men vet inte om det kommer gå att rida barbacka och trimma. Jag är för klen och har för svårt att slappna av.
 
Får nog ta och avsluta detta värdelösa inlägg här för att det inte ska bli allt för mycket negativt. Måste nog ta lite att äta, är på fruktansvärt dåligt humör!

The weekend

Halloj, har inte riktigt haft tid att logga in här i helgen tyvärr. Hela min plan för helgen sprack när bilen inte gick att starta igår morse och därför fick jag snabbt ändra om. På förmiddagen skulle jag hunnit med både Bull och att testa balklänning men fick bara bli balklänningen eftersom vi behövde ta bussen överallt. Hittade i alla fall en väldigt fin som jag tror jag ska ha plus ett par skor (som jag bara måste lära mig att gå i först) så känns bra även om jag inte trivs speciellt bra i varken klänning eller klackskor. Eftermiddagen, kvällen och natten tillbringades med bästa Frida och Tea med massa god mat, godis, film och såklart mängder med snack. Hade det verkligen toppen, bättre vänner får man leta efter! :D
 
Idag fick jag stressa upp till stallet med första bussen som gick dit från Frida och sedan traska med mamma och Bull till JFK eftersom han skulle till kiropraktorn. Bilen valde att lägga av under helt fel tid kände jag, men ändå tur i oturen att det inte var någon gång när vi hade Bull där bak i transporten. Kiropraktorn hittade verkligen precis det jag kännt av det senaste när jag ridit honom, han var riktigt låst i höger bak och jättespänd i vänster bog. Dock tyckte han att han var mycket bättre än förra gången vi var där för då var han låst och spänd överallt. Nu ska jag rida honom lång och låg (det ska jag ju sträva efter för det mesta i och för sig) och gärna variera mycket utan sadel. Jobba mycket skritt och mycket galopp och verkligen sätta under de där bakbenen. Känns bra att ha lite bättre förutsättningar för att det ska gå att arbeta honom rätt också.
 
Så, det var min helg. NU: SKRIVA GYMNASIEARBETE!
 
Från i vintras.

Duktig Rotary

Råttan hade fått vila igår efter att de fått på skon så han var pigg idag. På framridningen var det till mycket hjälp eftersom han var mer självgående och jag kunde därför sitta mer stilla. Är riktigt nöjd med framridningen, han var mjuk och fin och efter lite arbete bar han upp sig bra också utan att hänga sig i handen. Fick jobba lite med rakriktningen i galoppen då han gärna smiter ut med höger bak men stundtals gick även det bra.
 
När det kom till hoppning sa min hjärna hejdå och drog till Kina typ. Vet inte riktigt vad som hände men jag kunde inte fokusera ordentligt vilket ledde till att jag först var halvvägs i backen när han stannade på ett "läskigt" plank och sedan var det allmänt vingligt resten av tiden. Han var galet pigg, busade runt lite och ryttaren (alltså jag) hängde med som en liten trasa på ryggen. Men han hoppar bra och banan på slutet låg väl på 80/90 någonting med både båge, linje och kombination. Får en så himla go känsla på den där ponnyn för han bara tar tag i allt och vill så himla mycket. Han bara går och suger tag i varenda hinder. Känns toppen inför tävlingen nästa vecka, är så galet taggad!
 

Divergent - the movie

I'm freaking out! Fasiken vilken bra film! Var helt skakis när filmen slutat igår, de hade verkligen fångat allt det där viktiga från boken och satt ihop det till en helt fantastisk film. Grymt!! Läste ju den här boken för ett bra tag sedan och recenserade den då, så kopierar bara handlingen från vad jag skrev då...
 
"Divergent är en dystopi, det vill säga en bok som beskriver en negativ framtid i samhället, och utspelar sig i Chicago. Människorna är uppdelade i olika "factions" - Abnegation, Candor, Erudite, Amity och Dauntless - som har olika egenskaper och olika värderingar. Beatrice, som är huvudperson, ska precis välja vilken "faction" (ursäkta, jag skriver de på engelska eftersom jag läste boken på engelska) hon ska tillhöra, Abnegation (the selfless) som är där hon kommer ifrån eller Dauntless (the brave). Hon väljer till slut Dauntless och äventyret börjar.
 
I Dauntless träffar hon Four, sin instruktör som ska ta henne igenom träningen för att kunna komma in i Dauntless. Han kommer spela en stor roll hela boken igenom, mer vill jag inte säga. I alla fall så får man följa Tris (Beatrice byter namn till Tris när hon kommer till Dauntless) genom träning och olika prövningar."
 
Okej, filmen då. Som jag sa så fick de verkligen med de allra viktigaste bitarna ur boken även om det kanske fanns någon karaktär och någon händelse som jag saknade. Den var grymt bra gjord och hela miljön passar verkligen in till vad man tänkt sig utifrån boken, och likaså skådespelarna. Vet inte riktigt vad jag ska skriva, vad brukar jag skriva? Den är otroligt sevärd och kommer ut på bio på riktigt i Sverige den 30/4. Innan dess guys, så hinner ni läsa boken. LOVA MIG att ni läser boken innan ni ser filmen. Promise?
 
Divergent får 5 av 5 stjärnor.
 
★★★★★
 

Thursday

Good morning people! Vart hos Bull på morgonen igen och satt upp redan halv 9. Om jag skulle behöva vara i skolan så tidigt skulle jag typ dö men att rida då är alldeles perfekt. Dessutom tror jag att Bull trivs bättre med att ridas på morgonen. Red alltså på banan idag igen, trim trim. Blev lite bråk i början då han inte tog skänkeln för fem öre utan bara mesade sig fram. I sådanna lägen hade det varit skönt att ha ett spö att peta lite med men han blir bara stressad av att jag har spö så det är ingen idé. Jobbade lite öppna och sluta i början för att få in det där förbannade högra bakbenet och det gav nog resultat för resten av passet med då han var lättare att rama in. Han blev riktigt fin i galoppen och jag är väldigt nöjd med passet helt enkelt. Imorgon ska han få gå i skogen efter tre dagars ordentligt trim.
 
Antar att ni tröttnat på "dagens ridpass" inlägg för ett tag framöver nu, haha. Kan ju inte låta bli att skriva långa uppsatser när jag ridit numera. Nu när det äntligen går att rida Bull ordentligt så vill jag ju också berätta om det, kanske är det någon som tycker om det... I don't know, 'cause you don't tell me! ;) Nu ska jag strax äta lite lunch och sedan bege mig mot skolan. Stannar i stan efter skolan då det är en knapp timme kvar till Divergent när jag slutat. Är såååå taggad!!
 

Ridning, ridning

Hoppträningen blev inställd tyvärr så fick bli trim på banan istället. Jobbade med samma som igår och var, precis som igår, faschinerad över att det gick att rida i form haha. Han var på samma humör som igår, det vill säga att det gick att jobba honom men jag fick kämpa röven av mig. Red inte lika länge dock för hade träningsvärk sedan igår men blev cirka en timme i alla fall. Han var lite jobbigare i galoppen idag och blev inte riktigt sådär superfin som han var igår men det berodde förmodligen bara på att jag inte riktigt orkade hålla ihop allt på samma gång. Han är ju expert på att skjuta ut både höger och vänster bog samtidigt (haha, alltså han är så jävla ologisk den där ponnyn) och dessutom inte vilja trampa under sig med höger bak. Därför behöver man rama in, driva, bromsa och inte få honom att hänga sig i bettet på samma gång. Oftast missar man någon pusselbit och då hittar han snabbt den utvägen för att slippa. Jobba, jobba!
 
Blir nog på banan imorgon också när jag ändå har tid (eftersom jag inte ska trimma Råttan, buhu) och sedan en välförtjänt uteritt på fredag. Känns som om det är lika bra att trimma på nu när vi är inne i det här för snart kommer en svacka igen. Lördag blir det dressyr igen hade jag tänkt och sedan ska han vila på söndag eftersom han ska till kiropraktorn. Känns som en bra kombo nu, vi har hittat formen liksom och ska till kiropraktorn och få bort de där spänningarna också. Vi är påväg uppåt!
 

Efter solsken kommer regn

Har inte lyckats sova någonting i natt, kanske slumrat till några minuter då och då men aldrig riktigt kunnat somna trots att jag varit dödstrött. Suck! Har inga lektioner idag men var tvungen att åka in till skolan bara för att lämna en lapp jag glömt och sedan var det bara att sätta sig på bussen hem igen. Dessutom blir det ingen ridning på Rotary imorgon eftersom han ska drogas på morgonen för att de ska lyckas få på en baksko och på eftermiddagen hinner jag inte rida. Sadface. :(

Okej, något positivt också då så detta inte bara blir ett inlägg där jag klagar över allt... Ikväll är det hoppträning med Bull och det kommer bli superkul, hoppas att han sköter sig lika bra som han gjorde i lördags och att jag lyckas hitta samma ridning. Anledningen till varför jag inte kan rida Råttan på eftermiddagen imorgon är för att jag ska på smygpremiären av Divergent! Waaaah, kommer bli så jävla episkt!!!! Förhoppningsvis blir det hoppning på Rotary på fredag istället så jag inte behöver gå två hela veckor utan att sitta på hans rygg. That would be a disaster! ;)

Tim, Rotary, Råttan, Råttis, älsklingen... Kärt barn har många namn!

1 April

Hej hej, inga aprilskämt här inte. Första april är så sjukt jobbig dag, jag går alltid runt och är jätterädd för att göra bort mig och gå på ett skämt. Är misstänksam på allt jag hör och läser och kan inte slappna av, haha. Så inga aprilskämt på denna bloggen idag, I promise!
 
Älskar att ha fixat stallet på morgonen så man kan komma hem från skolan och inte ha några måsten (tja, förutom plugget men det är ju sällan jag gör det numera haha). Bara kunna fundera på vilken film man ska se typ. Brukar lägga mig i sängen när jag kommer hem och scrolla igenom tumblr tills jag somnar och sedan sova fram tills middagen, så jävla värt haha. Mitt "ständigt-trött-tonåring"-humör har inte gått över än, jag skulle kunna sova 20 timmar om dygnet förutom mellan 22 och 00 för då är det fan omöjligt att somna.
 
Vad har jag mer tänkt på idag? Inget speciellt tror jag. Har haft en sjukt bra dag hittills och har ju inte så mycket mer som kan hända resten av dagen som skulle kunna förstöra det. Peppar peppar, mina humörsvängningar kan ju överraska mig när jag minst anar det!
 
Har i princip inga bilder på mig själv som inte involverar en häst (inte tagen de senaste två åren i alla fall, detta var nog typ... 3 år sedan?). Är inte precis den som tar selfies dagligen, haha.

Jävla ponny ♥

Igår var Bull sjukt jobbig att rida. Försökte mig på att rida på banan och han bara stretade och bråkade. Minsta lilla tygeltag och han stannade och flög i luften och så fort jag la på skänkeln så sköt han iväg. Bara en liten halvhalt fick honom att tjura ihop totalt. Blev i princip bara skritt då och lite trav på slutet men det var ett riktigt skitpass rent ut sagt.

Idag hade jag hela morgonen på mig så jag förberedde mig för att få rida superlänge och bara jobba bort allt det där från igår. Visst han var lite jobbig i början och jag fick verkligen rida ordentligt men sjukt hur fin han blev. Allt bara lossnade, min ridning och hans hjärna och jävlar vilken kombo det blev. Fick hela tiden engagera honom och hitta på någonting nytt för att han verkligen aldrig skulle få chansen att smita ifrån och vi fick jobba ihjäl oss båda två. Red mycket serpentiner med volter i varje båge och en liten skänkelvikning varje gång vi passerade medellinjen, supernyttigt för oss båda två och jättebra för att få honom att ha bogar och bakben på rätt plats. I de första galopperna fick jag en sjukt bra känsla. Kunde bara sitta där med helt stilla han och jobba med sitsen och han bara sög tag lagom mycket i bettet och kom upp på bakbenen. Och traven efter galoppen, asså waaah, sånt himla schwung i steget var det länge sedan jag fick känna på. Fortsatte bara rida i det där när jag ändå hade det och nöjde mig inte bara sådär. Han fick kämpa ordentligt och mot slutet blev han rätt trött och bråkade lite med mig i högergaloppen. Men jag fortsatte och till slut gav han sig och då travade jag av. Tror jag red i 1 h och 20 min, snacka om att vi båda kommer ha träningsvärk imorgon!
 
Haha, asså här har jag gått och klagat hur länge som helst på att ingenting fungerar och så kommer en dag som denna. Grejen är att Bulls humör svänger precis lika häftigt som mitt och imorgon kan han vara ett jävla as att rida igen, oavsett hur fin han var idag. Det är lite läskigt, vi är så otroligt lika jag och Bull och det är inte alltid någonting positivt. Vi är båda lika envisa men med dåligt tålamod, vi slipper gärna ifrån att jobba och blir båda arga när det inte fungerar. Men nu jävlar ska vi trimma och vi ska bygga muskler för nu är vi back on track!


RSS 2.0