Kuhs 29/11/13

Hoppade Kuhs idag som rubriken lyder och han var verkligen på hugget. Han studsade fram i galopp så fort jag gjorde minsta galoppskänkel och verkade superglad över att bara galoppera galoppbommar i början, sötnöten! Vi hoppade bara lite linjer och bågar idag med 4 eller 5 galoppsprång men han hade öronen fram hela tiden och verkade tycka det var kul att skutta lite. Vi båda blev lite trötta på slutet vilket gjorde att det blev lite vingligt och vi fick några konstiga språng men är överlag väldigt nöjd och det var superroligt att hoppa min pärla igen!
 
Ska ju hoppa Sune på klubbhoppningen nu på söndag men nästa helg är det riktig tävling för mig och Kuhs och det var skönt att få känna lite på honom ett tag i förväg, i vanliga fall rider jag honom bara lektionen precis innan tävlingen eftersom jag har Sune annars. Är han så taggad som han var idag på tävlingen (vilket jag tvivlar på att han är, haha) så kommer det gå som tåget! Taggad till tusen!
 
Gammal tävlingsbild på mig och pärlan!

Topp tre - Skådespelarkillar

Den här "topp-tre-listan" har jag sett fram emot men det var faktiskt svårare att välja än jag trodde. Första väldigt lätt, andra hyffsat lätt den också sedan någon vecka tillbaka men sen blev det knepigt - vem skulle få äran att ha tredjeplatsen? ;) Det blev så bra att inte ens Zac Efron platsade in, då jävlar!
 
1. Jamie Campbell Bower
Asså, behöver jag ens förklara? Snyggaste personen som vandrar på denna jord! Kanske inte när han är med i Twilight eller Harry Potter (där han bara är med en millisekund när han hoppar ut genom ett fönster) men när han är med i Mortal Instruments framförallt (eller Sweeney Todd, fast där är han så liten haha).
 
 
 
2. Sam Claflin
Tappade hakan när jag såg Catching Fire-filmen, och bara "omg, de har verkligen lyckats hitta en riktigt snygg Finnick". Slår Josh Hutcherson (Peeta) med hästlängder. Sedan insåg jag att han var med i Snow White and the Huntsman också. Omnomnom!
 
 
 
3. Liam Hemsworth
Ännu en som spelar i The Hunger Games, men han är ju inte heller helt fel! Han är snygg i sina andra filmer också men i Catching Fire slår han nog ut resten.
 
 

Fredag

Fredag, fredag, fredag! Hur nice? Idag är det en sen skoldag och sedan till ridskolan och förmodligen hoppa Sune eftersom vi ska hoppa klubbis på söndag. Ska bli lika roligt som varje gång, såklart! Ni ska få en "topp tre lista" som är smaskigare än vanligt kan jag lova, haha. Check it out!
 

Paniiik

Har sett massa människor klaga över hur man ändrar designen på blogg.se numera och har inte gått in och kollat vad som ändrats förrän nu. PANIK, DET GÅR JU INTE ATT ÄNDRA STILMALLEN LÄNGRE! Jag som redan tröttnat på min design och vill ändra den, men nej. Dra åt helvete eller nått...
 
Till något helt annat: Det känns i kroppen nu att jag verkligen kämpat i ridningen de senaste tre dagarna, mer än en timmes pass varje dag. Förmodligen känns det på Bull med och idag är han värd en mysig uteritt. Får se hur underlaget är och hur mycket jag kan rida men han ska få komma ut i alla fall. Det blir min eftermiddag!

Politik, vad är det?

Det finns så mycket åsikter om politik och med en intresserad storasyster, och endel intresserade klasskamrater har man ju fått höra endel. Politik är roligt och intressant när det är på en nivå där alla vågar säga vad de tycker, så som folk i min ålder och min närhet. Politikerna i riksdagen däremot... Där är det bara pajkastning och fega löften!
 
Politiska debatter mellan partiledarna kan vara bland det tråkigaste som finns att lyssna på. De skyller på varandra, visar varandras fel och säger att "vi är bannemej bättre än ni" utan att förklara vad de själva gör. När de ska förklara vad de vill göra om de blir valda är det bara små löften (läs: lögner) som de vågar yttra sig om. De vågar inte ta tag i frågorna ordentligt och de vågar inte göra någonting som faktiskt skulle göra en skillnad eftersom de är rädda att förlora väljare. De kämpar och kämpar för att vinna valet och när de väl vunnit gör de inte ett smack. Fegt!
 
Alla vi som röstar då (jag får ju faktiskt rösta i nästa val), hur ska vi tänka? Jag tycker att prio nummer ett är att inte bara tänka på sitt eget bästa när man röstar. Jag vill rösta för de i samhället som har det sämre än jag, som inte har samma möjligheter och som inte har den ekonomi som min och många andra familjer har. Som det känns nu är det en självklarhet att rösta blått som egenföretagare. Folk vars bankkonton flödar över, klart de röstar blått - de vill ju behålla sina pengar. Egoistiskt...
 
Vad hände med medmänskligheten? Ska politik handla om vad som är bäst för MIG eller vad som är bäst för SAMHÄLLET? Ska sättet vi röstar på leda till ännu större klasskillnader? Ska vi fortsätta ge en skamlig lön till de som egentligen driver vårt samhälle och istället ge de stora vinsterna till storföretagarna som gottar sig i pengar? Eller ännu värre, ska prinsessan få en ny, svindyr handväska som vi (japp, den fula sanningen - det är våra skattepengar det) betalat eller ska vi istället höja lönen för flera hundra sjuksköterskor?
 
Låter hårt men sanningen är inte alltid så vacker. Jag tänker i alla fall inte rösta på ett sätt som gör att jag behöver betala mindre skatt på bekostnad av att andra människor som har det sämre ställt än oss ska få det ännu sämre. Hängde ni med? Det är som i Robin Hood: Ta från de rika och ge åt de fattiga!

Hoppträning 27/11/13

Hoppträning för Erica stod på schemat för Bull idag och jag är riktigt nöjd över dagens träning! På framridningen försökte jag jobba som jag gjort på banan de senaste två dagarna men det gick väl halvbra. Hoppningen gick desto bättre och han var så lugn och fin idag. Ibland lite väl lugn så jag visste inte riktigt hur jag skulle göra mot hinder, han som brukar ligga på liksom. Nu väntade han verkligen och jag kunde bli klar i tid och hitta avstånden bra.
 
Fick en himla bra känsla inför söndag, behöver bara sätta upp ett bra tempo från början och sedan bara ha is i magen och fullfölja hela banan runt. Idag hoppade vi en ensamstående oxer på 1.10 och det kändes lågt, så härlig känsla. Har en magkänsla som säger att det kommer fungera på söndag och jag måste bara ta med mig det positiva tänket in på banan. Rider jag som idag så kommer det gå, utan problem!
 

Hilarious #1

 
Asså det här... Roligaste jag sett på länge!

Nu jävlar!

Slutet av denna terminen måste bli bra tävlingsmässigt. Den ska bli bra och jag ska rida som aldrig förr. Vill inte sluta terminen med en dålig känsla, speciellt inte när det gått så bra annars. Vi har kommit ur att han stannar i LC och nu ska han inte få börja stanna i LB så att vi får börja om från början igen. Vill inte gå igenom den resan igen med misslyckade resultat tävling efter tävling, nu jävlar!
 
Vad krävs av mig? Först och främst känner jag att jag måste bli starkare. I dressyren orkar jag inte rida ihop honom och jobba igenom honom, han lyckas alltid få plats att smita undan och jag är för klen för att orka göra något åt det - skärpning. Sedan måste jag bli tuffare mot honom på tävling, punkt slut. Han får inte stanna och gör han det så ska han inte få någon klapp på halsen. Vi ska över varenda hinder på den där banan och så är det och jag måste tro på att vi kan klara det också.
 
Vad krävs av honom? Samarbete! Haha, nej men just nu samarbetar han inte i varken dressyren eller hoppningen (på tävling). Han måste stärka sig och få bättre självförtroende, men det hänger ju på mig. Jobba, jobba, jobba!
 
På söndag är det P&J och nästa lördag är det sista tävlingen för terminen - och jag satsar på att få fyra nollor med mig inför vintervilan och sedan en kanon-termin VT 2014!
 

Klapp på axeln

Red på banan och försökte tänka på allt det Hanna sa igår och det gick faktiskt ganska bra. Inte lika bra som igår men helt okej. Han var dock som motsatsen från igår - igår var han seg, idag var han pigg, igår blev han tung i handen och idag släppte han bettet. Fick jobba utefter det men tillslut blev det nog ganska bra.
 
Jobbade mycket med galoppen, den blir inte sådär rund och fin som man vill ha den för han är lite för klen och då vill han istället springa ifrån arbetet. Gjorde som vi gjorde igår istället och försökte verkligen sätta honom på rumpan och även om jag inte fick en riktigt lika bra form som igår så fungerade det bra. Varierade volternas storlek och försökte rida rakt på rakt spår vilket är svårt när han helst trycker ut sina bogar och bakben lite vart han vill. Blev i alla fall en timmes pass idag också och jag tror att både han och jag kommer ha träningsvärk imorgon!
 
 
Med tanke på bilden (där min sits verkligen inte är någonting att hurra över) så försökte jag hela tiden tänka på min sits istället på var han hade huvudet. Med rätt ridning och en bra sits så ska formen komma utan att man ska trixa en massa i handen. Mitt främsta problem är att jag gärna länger tyglarna och får handen i ljumsken. Måste upp och ihop med handen och ha tummen överst, basic saker som jag ofta glömmer. Men nu ska vi tillbaka och ännu längre så nu måste jag jobba på sitsen och styrkan så att han också kan stärka sig mer!

Vad händer med Bull?

 
Svar: Just nu är planen att sälja men jag vet hur himla svårt det kommer bli. Jag älskar min ponny och att släppa iväg honom och inte längre få se honom varje dag kommer vara sååå svårt. Men jag vill flytta utomlands och plugga och jag vet inte om jag någonsin kommer tillbaka igen, det är verkligen inte hållbart att ha en häst då. Jag hoppas på att kunna hitta det bästa hemmet någonsin till min underbara ponny och jag hoppas på att en ny ryttare kommer ha lika kul med honom som jag har nu. Som tur var får jag tävla honom hela nästa år också, sedan börjar mitt liv på riktigt! Detta svarar ju också på frågan om jag ska köpa storhäst - nej det ska jag inte. Känns hemskt att säga det nu men hästeriet är nog slut på några år i alla fall efter nästa år.
 
Detta är som det ser ut just nu men vad som helst kan ju hända så vi får se hur det blir!
 

Äntligen lite positivt

Bästa Hanna var hemma över dagen och hon var och hjälpte mig när jag red Bull idag, så himla bra och så himla nyttigt! Han var inte lika jobbig idag men framförallt så red jag mycket bättre. Jag behövde verkligen få de där bra tipsen och hela tiden få kommentarer om vad jag behöver förbättra. Annars fastnar jag lätt och det går bara sämre och sämre. Dessutom behöver jag få de där bekräftelserna att det går bra, jag är väldigt dålig på att ge de till mig själv och gör jag det så slappnar jag av och måste börja om igen.
 
Efter lite jobb blev han fin i skritt och trav i början men när jag skulle galoppera ville han inte mer och bet sig tag i bettet med huvudet som en stjärnkikare. Satte på gramanen och det gjorde det lite lättare för mig. Fick verkligen rida och jobba för det men med Hannas hjälp blev han riktigt fin. Hon satt upp lite också och kände på honom och gav mig lite tips på vad jag ska tänka på och hur jag ska rida. Blev ett hårt pass men det behövde han verkligen och nu ska jag jobba vidare därifrån. Rider på banan imorgon också för att kunna behålla känslan och ha tipsen och kommentarerna färska i huvudet. Nu satan ska vi ta oss ur det här!
 

Fight


B&W

 
Ni fick de sista av de här bilderna i svartvitt, kunde inte bestämma mig för vilket som var finast!

Ond cirkel

"Jag kan inte ens rida min egna ponny" är det enda som går igenom hjärnan när jag försöker trimma numera. Ingenting fungerar och det slutar bara med att jag ger upp för jag känner att det kommer bara bli värre ju längre jag håller på. Känner mig fullkomligt värdelös.
 
I går tänkte jag rida lite på stubben, mest lulla runt men ändå ha lite koll och jobba honom lite. Nja, det blev inte riktigt så. Han bara studsade upp och ner, kunde inte ens skritta utan ville bara galoppera och absolut inte gå i någon form. Jag begav mig istället till banan för kände att jag verkligen behövde jobba igenom det, men det gick verkligen inte där heller. Han gick inte att ställa ordentligt i något av varven, han gick mest dit han ville och i det tempot han ville och jag satt där som en liten vante utan något att säga till om typ. Antingen bara hänger han sig på bettet och blir tung och stark eller så släpper han bettet helt och knäpper av nacken - och jag vet inte hur jag ska rida för att komma ur det.
 
Inte nog med att han inte samarbetar, jag har tappat känslan helt. Vet knappt vad som är fram och bak längre, kan inte koncentrera mig på mer än en sak i taget vilket betyder att han alltid lyckas skjuta ut bogen och gå vart han vill. I höger varv välter han inåt mitten och vänster försvinner han iväg ut med bogen och jag gör inget åt det. Han vill inte trampa under sig med höger bakben och när jag försöker flytta undan det så han måste så lyssnar han inte ens. Jag rider som en kratta och blir bara frustrerad på både mig och honom och då fungerar det inte, det hjälper ju inte att bli arg.
 
Känns som om jag hade en sådan här period förra vintern också men känns inte som om det var såhär illa. Funderar på om det är något som inte stämmer på honom men tror verkligen inte det för jag vet att jag totalt tappat ridningen och kan då inte skylla det på honom. Det är i alla fall inte sadeln för det spelar ingen roll om jag sitter barbacka eller med sadel och det borde inte vara någon spänning för han var ju hos kiropraktorn för inte jättelänge sedan. Han ska i alla fall få en behandling till av kiropraktorn såfort han kommer hit igen.
 
Framförallt blir jag så ledsen av att se honom tappa så mycket. Han är inte alls lika rund om ryggen som han varit och fortsätter det så här kommer han tappa ännu mer. Helst av allt, för mitt mentala, hade jag velat rida ut varje dag utan krav och bara ha roligt men det fungerar ju inte så i längden. Jag vill ju att han ska vara välmusklad och snygg men med min ridning just nu så kommer han aldrig bli det. Känner mig så hemsk att jag gärna hade strukit mig från den kommande tävlingen och ställt honom på vintervila nu. Hoppats på att han känns bättre efter vilan och att jag hittat tillbaka både ridning och motivation då. Känns som om jag ger upp om jag gör så men just nu ser jag ingen annan utväg. Får fundera på det.
 
Då har jag fått skriva av mig lite, ord som kanske är lite för hårda mot mig själv. Jag har inte sett själv hur det ser ut, kanske ser det inte så illa ut, men såhär känns det och såhär dålig känner jag mig!
 
Efter mitt läger på vedis i år var han så himla fin. Eller ja, hela sommaren och efter sommaren också för den delen. Önskade vi kunde hitta tillbaka till den känslan igen!

Saturday night

I går kväll var min klass och hjälpte till på ett företags 30-årsfest för att tjäna ihop pengar till klasskassan. Den musikaliskt kompetenta delen av klassen (vår klass består av både natur/samhällare och natur/musikare) spelade lite musik och vi andra serverade dricka och mat, dukade undan och satte på jordgubbar på desserten typ, haha. Trodde själv att vi inte skulle behöva göra så mycket och när vi fick så mycket arbetsuppgifter blev jag lite nervös. Men det löste sig, jag tappade ingen tallrik eller spillde sås över någon!
 
Vet inte hur många gånger jag har sagt det här nu, men jag har verkligen världens absolut bästa klass. Har aldrig i någon av mina andra klasser haft sådan sammanhållning och kunnat känna att man kan umgås med precis vem som helst i hela klassen. Na3B, ni är bäst! :)

The center of attention

Ääälskar den sista bilden, min fina fina ponny!

Chill fredag

Ingen ridskolelektion ikväll och min vän och numera också medryttare Tea har hand om Bull idag, blir en väldigt lugn och stallfri fredag idag alltså! Väldigt skönt då jag alltid annars behöver stressa runt på fredag, och jag har endel plugg att ta tag i så det är så min eftermiddag ser ut. Ikväll kommer Linda över hit och vi ska snacka skit och kolla på film hela natten, mysigt!
 

Topp tre - Ridskoleponnyer

Många vet nog redan mina topp tre favoritponnyer på ridskolan men för eventuella nya läsare så kör jag den igen. Ni får även min favoritbild och en film på alla tre ponnyerna så ni får se de lite mer!
 
1. Sune
Surprise, eller hur? ;) Nej, men denna ponny har jag älskat över allt annat i mängder med år nu. Insåg det senast igår att jag började rida honom oftare och oftare på lektionerna för redan fem eller sex år sedan, hjälp vad länge sedan. Han har, och kommer alltid ha, en stor plats i mitt hjärta! ♥
 
 
 
2. Kuhs
Ponnyn jag tävlat på ganska mycket och som jag gjorde min lokala debut på. Tyckte inte mer om honom än någon annan ridskoleponny innan jag började tävla med honom men sedan dess har det bara växt. Vi har gjort så mycket ihop: tävlat hemma och tävlat borta, trillat av på tävling och blivit placerade, fått stryka oss på grund av skada men sedan ta oss upp igen. Detta är en riktigt fin och trevlig ponny som är helt underbar!
 
 
 
3. Aspe
Det var ett tag när både Sune och Kuhs var halta och då började jag rida Aspe endel. Tror jag började tycka om henne rätt snabbt, hon är speciell och inte alltid så samarbetsvillig men jag gillar det och jag gillar henne. Saknar att rida henne och framförallt att hoppa henne, det är fantastiskt roligt!
 

Den första snön

Åh, fattar ni hur underbart det var att få rida ut i den första snön för i år? Bara log hela uteritten och Bull var taggad och skitglad. Bara studsade i varje steg och ville mest galoppera hela tiden. Fick ta det lite lugnt då det var rätt slaskigt men där snön låg orörd, där var det toppen! Är tacksam för att vi satte på snösulor senaste skoningen och snart åker även broddarna på! Wiiieee, vinter!!!
 
Nu måste jag skynda mig iväg till JFK där det är informationsmöte. Önskar att jag kunde skriva av mig alla de åsikter jag har men ibland måste man ligga lågt (och inte ta steget för långt). ;)
 
Vinter, vinter, VINTER!!

Gamla bilder, ny redigering

 
Har ett gäng bilder från denna photoshooten jag och Hanna hade för ett bra tag sedan. Redigerade dem härom dagen och resten kommer i helgen! Vad tycker ni, so far?

Natur/Samhäll

Mitt gymnasieval var bland det rörigaste kan jag lova er men tillslut bestämde jag mig för Häst-inriktningen på Tenhults Naturbruksgymnasium. Där började vi skolan tre dagar innan alla andra började skolan och tur var väl det för efter de tre dagarna kände jag bara att "nää, här vill jag inte gå i tre år". Själva häst-biten verkade jättebra men resten... Det kändes verkligen inte som om jag skulle passa in där. Två dagar innan skolan började på riktigt bytte jag linje (för alla er som ska göra gymnasievalet nu eller senare, ert val NU är långt ifrån hugget i sten så just relaaax) till Natur/Samhäll.
 
Jag hade aldrig tänkt mig att gå Natur men jag hade heller inte den blekaste aning om vad jag ville gå. Jag ville inte ha för mycket plugg men inte heller för lite, och för mig som inte gillar naturämnena var Natur/Natur inget alternativ. Men så läste jag på lite om Natur/Samhäll och efter många om och men blev det den linjen.
 
Jag har haft väldigt mycket att göra under min gymnasietid, det kommer man inte undan på Natur, men nu när den snart är slut inser jag vilket bra val jag gjorde. Jag har behövt plugga mycket, men inte plugga ihjäl mig, jag har fått läsa endel tråkiga naturämnen men också variera det med roligare samhällsämnen och en hel del valfrihet. Det är det jag tycker är så bra med min linje, vet man inte riktigt vad man vill gå så får man lite av allt på denna linjen och även möjlighet att läsa till full naturbehörighet om man vill det. Själv har jag valt att inte läsa full naturbehörighet utan kunna välja lite friare bland ämnen som intresserar mig mer = toppen!
 
Så ett tips för alla ni som ska välja till gymnasiet nu eller senare, Natur/Samhäll är en väldigt bra linje!
 
 
Kan dessutom, för er som bor i Jönköping, tipsa om Per Brahegymnasiet. Trygg och bra atmosfär, god mat, många bra lärare. Många bra linjer, allt från estet till natur. Fantastiskt vacker byggnad, bra läge och helt klart stans häftigaste utspring!

The Hunger Games: Catching Fire

Det var ju alltså "Hunger Games-night" på bion inatt och det innebär att vi såg första filmen klockan halv nio och sedan andra (nya) filmen runt tolv. Lång natt med andra ord! Jag tycker inte jättemycket om första filmen men den växer ju fler gånger man ser den. Den nya däremot, den var grym!
 
Jag hoppas innerligt att ni vet vad The Hunger Games är så tänker inte dra det här, bara läs böckerna så är jag nöjd! Catching Fire är ju alltså om den gnista som tänds hos folken i distrikten och revolutionen börjar ta fart. Katniss och Peeta måste tillbaka in i spelen och Katniss måste låtsas vara kär i Peeta inför publiken. Fy fan vilken jävla röta för Peeta. Han blir dödskär i någon som inte är kär i honom men de måste låtsas vara kära framför kamerorna. Vilket liv liksom...
 
Jag tycker att man måste läsa boken innan man ser filmen (detta gäller alla kända böcker som sedan blir filmer) och jag tror också att denna filmen kan bli lite rörig och osamanhängande om man inte vet om detaljerna som finns i boken. Jag tyckte dock denna filmen var väldigt, väldigt bra. Bra gjord, spännande och bra skådisar (och tre fantastiskt snygga killar). Man drogs med trots att man visste vad som skulle hända. Sjukt bra film som jag rekommenderar er att se (men läs boken först, always always)!

The Hunger Games: Catching Fire får 4 av 5 stjärnor.
 
★★★★
 

Hoppträning 19/11/13

Testade ju att träna för Tomas Hammar i går och jag är inte alls nöjd. Inget emot tränaren, men upplägget tror jag inte är något som passar mig och Bull och speciellt inte i den gruppen. Ska testa någon mer gång sådär men tror inte det är något för oss.
 
Det började med en framridning i turbotempo, säkert jättebra för lata hästar att de ska fram och verkligen trampa på, men på Bull som är en pigg och spänd ponny och behöver en lugn framridning med fokus att han ska slappna av så var detta ingen höjdare. Han var redan spänd med ett nytt ridhus och en massa nya hästar så detta byggde bara på det. Självklart smittade detta av sig i hoppningen sedan där han blev spänd och stark. Fick aldrig något bra flyt och kom själv inte till någon bra ridning. Fick inte de lugna och avslappnade galoppsprången utan de blev bara korta och studsiga och stela. Slutade på en bana på en meter som inte var något problem men känslan fanns verkligen inte där.
 
Tomas kommentarer stämde (kort galopp, spänd häst och att jag "attackerar" honom sista galoppsprånget eftersom jag är rädd att han ska stanna) men eftersom han inte känner Bull vet han inte hur man behöver lösa dem på honom (till skillnad från Erica som jag tränat hoppning för redan från början och som följt hela vår resa). Tycker Tomas är duktig och bra på att förklara och ge tips men som jag sa så tror jag inte upplägget är något som kommer hjälpa oss!
 
Ska testa en eller två till gånger tror jag men fungerar det inte så gör det inte helt enkelt!
 

Wednesday

Innan jag ska kolla på ett avsnitt av Ravenswood och börja läsa igenom alla 100+ inlägg jag har att läsa på bloglovin så hade jag tänkt uppdatera er lite, generöst huh? ;)
 
Igår var jag ju, som jag sa, först iväg på hoppträning och sedan direkt iväg på bio med ett gäng i klassen. Kommer utvärdera hoppträningen och recensera filmen i separata inlägg senare, håll ut! Har haft en så bra natt alltså, filmen var grym, min klass är grym och humöret var på topp. Idag har väl halva klassen gått runt som zombies i skolan men det var helt klart värt filmen i natt!
 
Bull fick vila idag då det kom regält med frost och minusgrader. Det var hårt och isigt på många ställen så han fick stanna inne, få en regäl rykt och mumsa hö. Tror han var rätt nöjd ändå!

Top notch

Idag alltså, idag kommer bli en riktigt bra dag! Ska efter skolan iväg och hoppträna för en annan tränare än vanligt, nämligen Tomas Hammar. Jag ska inte sluta träna för Erica, jag tycker hon är toppenbra, men jag ville testa på att träna för någon annan någon gång och nu fick jag äntligen en plats. Förhoppningsvis fungerar det bra och då kanske det blir fler träningar för honom titt som tätt utöver de vanliga träningarna för Erica då. Är i alla fall dötaggad för träningen ikväll!
 
Sedan till något ännu bättre nämligen CATCHING FIRE-PREMIÄR! Det är "Hunger Games"-night på bion och vi är ett gäng från klassen som ska gå, då de visar först Hunger Games och sedan den nya Catching Fire. Kommer bli sååå grymt, wooaaah!! :D Sista filmen börjar klockan tolv så det blir en lååång kväll! Taggtaggtagg! Se fram emot en recension av filmen imorgon!
 

Competition

En tävling och en pay and jump kvar för mig denna terminen på två (kanske tre) olika hästar!
 
Pay and jumpen är 1a december på JFK och där ska Bull förmodligen gå LC och LB. Kanske bara rider en klass men har inte bestämt mig än. Då vet jag inte heller om jag hoppar en LC eller en LB. Vi får se, vi får se. Kanske är med på klubbhoppningsdelen som är innan p&j:n på Sune men vet inte heller detta.
 
Veckan efter, den 7e december är det lokal på JFK igen. För Bull blir det LC och LB och sedan ska jag även vara med på Kuhs en LC. Den lägsta klassen var LC så blir bara en klass på Kuhs. Det blir sista tävlingen för terminen och någon gång efter det ska Bull få börja sin vintervila!
 
Kuhs har ju inte synts så mycket på bloggen än, men nu så! Det är väl inte den charmigaste bilden på honom dock, haha. Tjockisponnyn!

Barbackatrim

Börjar ju bli standard numera! Är för lat för att sadla och verkligen rida ett sånt där hårt dressyrpass, som kanske i och för sig hade behövts just nu. Jag hittar dock inte känslan eller motivationen som krävs så jag tror inte det är någon idé att testa, slutar nog inte så bra.
 
Idag på banan, ett chill pass barbacka, gick det i alla fall helt okej. Vet inte riktigt vad jag ska säga om passet, det gick ganska bra men jag vill ju att det ska gå så himla mycket bättre. Jag vill verkligen känna ryggen höja sig, kunna få det bra stödet på bettet och att känslan finns där - men det känns inte så. Vi lullar runt, jag ställer lite hit och lite dit och visst han lyssnar men vi kommer inte längre. Så fort jag försöker få honom att ta steget längre så lyssnar han knappt och jag orkar inte rida igenom det. Känns som om jag tappat både styrkan, känslan och motivationen. Blir galen på det!
 
Det är nästan bättre att ha det sånt där urdåligt pass där man liksom kan sätta fingret på vad det är jag eller han gör fel, då vet man vad man ska träna på, men nu sitter vi liksom fast. Vi trippar runt på banan utan idéer och det suger verkligen. Dötrist! Pust!
 
Långt inlägg om ett kort pass, nu ska jag duscha!
 

So, just don't build them


Efter en helg i Malmö

I helgen har jag ätit en himla massa, spelat boule (det har blivit värsta grejen i Malmö, en lite hipster-grej) och umgåtts med familjen. Idag åkte vi hem efter lunch och nu på kvällen har jag hunnit med en uteritt på Bull. Väldigt lugn och skön helg! Nästa vecka blir också väldigt lugn då jag inte har en enda deadline i skolan, hur nice? Äntligen finns det tid att andas och annat nödvändigt!
 

Where true magic hides

 
Det här är så jag som det kan bli. Rätt och slätt, rakt upp och ner, med händerna på bordet. This is me!

Bortom vårt solsystem

Vi jobbar med astronomi på fysiken just nu och tidigare i veckan diskuterade vi liv på andra planeter bland annat. Var faktiskt en väldigt rolig och intressant lektion (ja, det är verkligen fysik vi pratar om - tappa inte hakan) och jag kände att jag hade mycket att säga för en gångs skull. Tillslut gick det lite långt och vi började diskutera om exakt samma utveckling som skett här också sker på en annan planet så existerar vi, likadan kropp och likadan hjärna på en annan planet tusen ljusår bort. Folk tycker det är obehagligt att tänka så men jag tycker det är sjukt häftigt! Tänk så skulle den planeten vara bara en aning före oss i utvecklingen, så det som är vår framtid sker där just nu. Det är kanske det som gör att vi kan få deja-vu (dvs. det känns som om vi varit med om en sak tidigare) av någonting, att den där identiska tvillingen på planeten långt långt borta har varit med om det. Fascinerande och jag ser faktiskt fram lite mot de kommande fysik-lektionerna!
 
Sist men inte minst vill jag bara säga att sannolikheten för att du ska kunna gå rakt igenom en dörr inte speciellt stor, men den existerar. Sådanna viktiga saker lär du dig på Fysik 2. Kommer kanske fler inlägg om det här, lite mer välskrivna och med mer tankar. Detta är intressanta grejer!
 

Med risk för att skryta

Red ut och hoppade stockarna barbacka på ponnyn min idag. Sockertoppen skötte sig prima ballerina, han är verkligen en toppenponny! ♥ Lyssnade jättebra och hoppade galant på både små och stora stockar. De största (som vi hoppar) känns inte ens stora längre och nästa gång jag hoppar stockarna ska jag ha sadel och testa en ännu lite högre. Det är så himla roligt, tycker både jag och Bull kan jag lova!
 
Nu har jag precis beställt hem ett gäng böcker för 600 kronor och ska strax sätta mig i bilen mot Malmö. Bra dag det här med andra ord! ;)
 

Ridning på mitt ♥

Var markarbete i hoppspecialen idag och självklart hade jag den bästa av de alla, Sune. Struntade i sadeln idag, går mycket bättre barbacka på honom och ja, bra det gick det verkligen!
 
Fick kämpa för det idag men han var så fin! Fick ett bra stöd på bettet och kände ryggen höjas när jag red ordentligt. Det märktes också att han var tvungen att jobba, go känsla när han verkligen vill samarbeta med en. Jobbade endel skänkelvikning i skritt och trav och sedan galoppfattning ur skänkelvikningen vilket är supernyttigt för hästarna då de måste trampa under sig och jobba med bakbenen i fattningen. Idag kunde vi jobba på detaljer som att han skulle behålla en bra form även i fattningarna och det var så härligt. Ibland satt det bra, ibland mindre bra men vi kämpade på bra. Är så himla nöjd med dagens lektion, fina ponny! ♥
 
Två år gamla bilder, hjälp vad länge sedan...

Topp tre - Tecknade barnfilmer

Åh det finns så himla många bra att välja mellan, Disney-filmer kan ju vara bland det bästa som existerar! Har i alla fall försökt välja ut min topp tre men finns många andra bra såklart!
 
1. Trassel
Såg den här filmen för inte alls många veckor sedan och den fastnade direkt i mitt hjärta. Så himla fin film, slår många vuxenfilmer också. Tja vad ska man säga? Älskar den!
 
 
 
2. Pocahontas
Vem gillar inte Pocahontas? Gammal barndomsfilm som alltid kommer ha en plats i mitt hjärta!
 
 
 
3. Wall-E
Var alldeles för länge sedan jag såg den här filmen men fastnade även för denna väldigt snabbt. Fin och fantastiskt rolig film!
 
 
Vilka är era favoriter?

Goodnight

 
Tidsinställda skrivna, för det är nu jag tänker som bäst!

Världens coolaste ponny

Red ut med tusen reflexer, pannlampa och mjukisbrallor ikväll - tur att jag inte mötte någon för vi var inte snyggast i stan direkt haha. Red lite galoppintervaller tills jag fick mjölksyra i benen av att stå i lätt sits, och Bull blev lite flåsig men inte så svettig. Leriga var vi dock från topp till tå när vi kom tillbaka. Mysigt!!
 
Måste bara skryta lite över min stencoola ponny också. Där stockarna ligger red vi runt lite och ganska nära bredvid är det ett flygfält där det kommer flygplan titt som tätt. De flyger ganska nära precis över oss med blinkande lampor och ganska högt ljud och Bull bryr sig inte ett dyfft. Han spänner sig inte och vänder inte ett öra åt det hållet, min coola ponny! :')
 

Allmänt babbel

Eller heter det babbel? Blabber? Bla.. what the fuck!
 
Asså jag visste det! I knew it! Har väntat på svar på ett mail jag ville få svar på och igår sa jag det högt flera gånger. "Hen har inte svarat än" "Suck, kan hen inte bara svara?". Och igår kväll fick jag äntligen svar! *Gör en segerdans* Jag visste att det skulle fungera!
 
Tumblr är en himla bra sida, ville bara säga det. Twitter också för den delen!
 
Fick ett väldigt (läs: underbart fantastiskt och skrattretande roligt) bra besked härom dagen. Hade ni vetat vad det var skulle ni inse exakt hur brutalt elak jag kan vara, men jag är nöjd mohaha! Kan dock inte förstå att det finns folk som är ledsna för det här... Men de ser ju inte helheten och de måste ha mer bomull än hjärnceller i hjärnan. ;)
 
Nu ska jag strax ut i skogen på racerponnyn min. Tjoflöjt!
 
Old pic.

Top three - every friday

Nu är det så att jag gillar att dela med mig av olika saker som jag gillar (oh, surprise) så tänkte jag starta en lite ny grej, nämligen att varje fredag göra en topp tre-lista av någonting. Kan vara precis vad som helst, det är bara min och eran fantasi tillsammans som begränsar det!
 
Jag har redan en hyffsat lång lista men nu vill jag att även DU tipsar mig om saker att visa mina topp tre av! Bara att skicka iväg en kommentar med så många grejer ni kan komma på! Startar med första imorgon! Shoooot!
 
Så himla onödig och gammal bild men ingen uppmärksamhet dras i princip till inlägg utan bilder, so what to dooo?

Hoppträning 13/11/13

Idag var det ju dags för hoppträning på Sjövik igen. Framridningen var som vanligt inget att hurra för men hoppningen gick desto bättre. Hade en trekombination på mitten precis som förra veckan, en oxer med galoppbommar på ena långsidan och en kombination med två galoppsprång på andra. Kändes väldigt simpelt att rida mot hinder idag och det flöt på riktigt bra. Han hoppade bra, tvekade ingenting och trots att vi kom fel in någon gång gick det att rida på framåt och lösa situationen. Hoppade inte så högt men det låg i alla fall på en meter vilket kändes som ingenting. Det är viktigt och skönt att få den känslan ibland, att det är enkelt och lågt och inte speciellt ansträngande att hoppa - viktigt för både mig och Bull!
 
Måste införskaffa mig fler hoppbilder... Önskade att fler fotade under tävlingar!

Där satt den!

Ni bara måste läsa det här inlägget som Caroline Bågfeldt skrev igår, det är så klockrent och jag har verkligen inte ett ord mer att tillägga. Fantastiskt! Klicka här för att komma till inlägget!
 

Det blir vad man gör det till

Tråkigt att trimma tycker både jag och Bull för tillfället så jag plockade fram ett litet sockerbitshinder och ställde på mitten för att variera med lite skutt och dessutom kunna öva lite på att byta galopp. Han faktiskt ganska fin idag och precis som jag ville så blev han piggare och gladare av att få skutta lite. Blev lite stark och springig när jag skulle trava av då han nog helst ville hoppa ännu mer, men det får man ta!
 
Tog ett träns utan nosgrimma idag och han det verkade som han verkligen trivdes med det. Tänkte att han skulle bli lite stark och gapa lite väl mycket utan nosgrimman men icke, jag fick ett fint stöd på bettet och han var lättare att ställa och forma. Att rida ut och galoppera eller att hoppa utan nosgrimma är nog inget bra alternativ då han blir alldeles för stark och lyssnar inte lika bra men i dressyren tror jag det är något jag kommer göra oftare!
 

Lite häst-update

Ska strax bege mig till stallet i mörkret och kylan, har inte varit så här omotiverad på länge... Men det är hoppträning imorgon så pållen min måste få sig en runda på banan idag. Tänkte att jag bara tar termotäcket och kör på barbacka i dubbla underställ och mjukisbyxor - mest för att höja mysfaktorn lite! Dessutom är det inte speciellt kul att trimma honom på banan just nu, han har nog lika dålig motivation som jag tror jag.
 
Ska ta ett litet break från banan någon vecka eller två nu. Egentligen hade det kanske behövs men när det märks att varken jag eller han vill så är det ju inte så stor idé faktiskt, det slutar sällan bra då. Så nu ska vi bara rida på banan dagen innan hoppträningen för att stämma av lite och annars ska vi ut i skogen och ha det roligt! Det är faktiskt otroligt mysigt att rida ut barbacka med pannlampa och mängder av reflexer i kolmörkret. Blir ännu bättre sedan när det kommer ordentligt med snö!
 
Bland det bästa som finns!

Ice cold

Bild från förra året.

Say what you need to say

Tjenare, lugn måndag för min del då Bull vilar och mamma tar stallet. Har varit produktiv och gjort klart två inlämningar samt läst på lite extra för en skrivning vi har på fredag. Har nog aldrig varit såhär duktig i hela mitt liv tror jag, om man nu kan kalla det duktig!
 
Orkar inte med att göra en veckoplanering då det känns så himla torrt och tråkigt, för att inte tala om uttjatat på varenda blogg i bloggvärlden. Kan i alla fall berätta om veckans höjdpunkter som inte är så speciella men i alla fall. På onsdag är det hoppträning igen som varje onsdag och likaså är det hoppning på ridskolan på fredag. I helgen ska jag iväg till min syster i Malmö, ska bli så gött att slippa se Jönköpings tråkiga gator om det än är för bara några timmar!
 
Vet inte om detta var något jag behövde ha sagt men nu är det gjort i alla fall. Berätta gärna om er vecka och era höjdpunkter i veckan! I listen! :)
 

Grease

Det finns endel filmer som alla bara måste se, typ som Titanic och Harry Potter. En film jag tycker ska vara med i den listan är Grease. Såg den mängder när jag var yngre och såg den igen nu i helgen bara för att jag kände för det. Så himla go film som i och för sig inte visar upp någon speciellt bra moral.
 
Tja, det är ju coolt att röka och otroligt pinsamt att vara oskuld. Och glöm inte att du måste ändra på dig själv för att duga åt någon annan! Eller vad säger ni?
 
Det är typ det filmen säger om du vill lära dig något ifrån den, men what the hell. Skulle man använda filmer som en karta att visa dig vägen till hur man ska leva skulle det inte sluta speciellt bra!
 

Be bold, be brave and be strong


Krångel?

Bara för mig filmen i inlägget under krånglar? Ville testa Vimeo men fungerar det inte får jag byta!

Film från tävlingen


Han kan // bilder från hoppträningen

Bilder tagna av Emma (xoffbeat.blogg.se) från hoppträningen i onsdags.
 
Han hoppar verkligen så bra på träning, det flyter på och det känns som om vi skulle kunna gå in och hoppa en LA-bana utan problem. Åtminståne en LB-bana som om det inte var någonting alls. Så kommer man till tävling och det fungerar inte längre. Blir så trött! Förhoppningsvis kommer vi väl över den tröskeln med snart, som vi gjorde med LC:n. Det tråkiga är bara att vi inte har så lång tid på oss längre!

Fredagens ridpass

Bull i fredags gick inte speciellt bra. Kände redan när jag bara travat i tio minuter att jag bara ville att passet skulle ta slut. Hittade ingen känsla och han bara stod emot i högersidan. Dessutom gick han inte fram för skänkeln alls men i nästa sekund försökte han bara springa ifrån mig. Okej, det var väl inte riktigt så dåligt men har verkligen tappat känslan för allt som heter dressyr.
 
Red också igen i en storhästgrupp då jag missat en lektion på ridskolan. Hade en häst som heter Questy som jag aldrig ridit innan och det gick verkligen inte bra det heller. Egentligen är det nog en rätt trevlig häst (förutom att han är byggd lite i nerförsbacke) men jag gjorde honom verkligen inte rättvisa. Som sagt har jag tappat all känsla och jag kunde inte få ett jämnt stöd på bettet, ingen bra sits och ingen bra inverkan för skänkeln. Fy!
 
Som tur var gick hoppningen på Sune bra. Fick några stopp på ett par gröna borstar som vi hade under ett hinder men jag slutade i alla fall med en bra känsla! Älskar den ponnyn!

Tävling

Blandade resultat idag, helt klart.
 
Sune, LD+5
Här har vi en häst som blir superrädd om det kommer en annan häst galopperande mot eller bredvid honom. Det gav mig en ganska ofokuserad ponny på banan som helst av allt bara ville ut. Lyckades få honom till sjätte hindret innan vi fick vårt tredje stopp men jag är ganska nöjd ändå, allt annat runt om innan vi kom in på banan sköter han som han vore en redig tävlingsponny!
 
Bull, LC
Är väldigt nöjd med denna klassen. Jag red bra, Bull hoppade bra och det flöt på helt enkelt. Sedan slappnade jag av till sista hindret i omhoppningen och vet inte riktigt vad jag tänkte på så vi kom alldeles för nära och fick en rivning (börjar bli standard att riva sista hindret när resten är felfritt). Är i alla fall supernöjd och kom precis utanför placering med det resultatet.
 
Bull, LB
Jag var taggad och Bull var taggad... Tills vi kom in på banan. Då vet jag inte riktigt vad som hände med honom men han tog inte min skänkel och ville liksom inte hoppa. Fick ett stopp på ettan och sedan ett stopp på trean och där var vi uteslutna eftersom det var en regional LB. Jävla fan rent ut sagt. Var riktigt taggad för denna klassen och det kändes verkligen som om det skulle gå men nej, han ville inte idag. Nej, nu fan ska det tränas och nästa tävling ska han inte få stanna på ett enda jävla hinder!
 
Gammal tävlingsbild från en tävling vi kom tvåa på. Gillar denna bilden!

Fredag före tävling

Mänder att göra i stallet idag, men slutar som tur var efter lunch idag så med lite tempo ska jag nog hinna med allt! Bull ska trimmas och allt ska packas och putsas inför tävlingen imorgon. Sedan ska jag iväg till ridskolan där jag ska rida i en storhäst grupp innan min egna ridgrupp, och fixa Sune inför tävlingen också. Är i alla fall galet taggad inför imorgon, ska bli sååå roligt. Det är denna känslan man ska ha inför en tävling!
 

Glatt humör...

Vem fan kom på sena skoldagar? Det faktum att vi slutar tio i fem på torsdagar och tjugo i fem på fredagar... Hate it! Satt liksom på sista lektionen och såg hur det bara blev mörkare och mörkare utanför. Förra året slutade vi fem varje fredag ("nej men ni naturare kan ju lida lite till" "fuck you") och det blev liksom kolsvart ute innan vi ens börjat sista lektionen. Vem orkar ens koncentrera sig då?
 
Förresten, vet ni hur mycket jag älskar duggregn? Gick hem från bussen nu när det började och det är så himla underbart. Släppte ut håret (när jag kommit tillräckligt långt bort från civilisationen för att inte behöva skämmas över min toffsrand) och lät regnet bara falla i hela ansiktet. Så nu sitter jag här med blött och tovigt hår med några regndroppar fortfarande kvar i pannan. W-O-N-D-E-R-F-U-L!

Torsdag

Kul med bra engagemang på bloggen igår! :)
 
Är uppe tidigt i stallet idag då Bull ska få nya dojjor. Sedan en ganska lång skoldag innan jag ska hem och plugga - hur roligt låter inte det på en skala liksom? Bull får vila idag och jag ska bara koncentrera mig på att matteplugget ska gå in i hjärnan. Han är värd det efter hoppträningen igår, helt klart!
 

Hoppträning 06/11/13

Hoppträning idag som jag sa tidigare och det gick riktigt bra! Vi hoppade på tre olika linjer idag, en trekombination med ett galoppsprång mellan, en vanlig linje med fyra långa eller fem korta mellan och en studs med fem hinder. Nyttigt och roligt var det, bra också eftersom Bull har tvekat lite i kombinationer på tävling. Fick något stopp när han tyckte det blev lite långt i trekombinationen, han vågar inte ta tag i det själv och tar inte alltid skänkeln = jobbigt läge. Men vi tränar på det och det går bättre och bättre!
 
Dock var han inte bättre i högersidan idag, han ville verkligen inte sätta in höger bakben eller ställa sig till höger, blev bara stark i högertygeln och kämpade emot. Fick igenom det någon sekund och sedan var han där och bet tag igen. Det var inget problem i hoppningen men under framridningen fungerade det liksom inte. Hoppas det släpper snart och att det bara är att han är trilsk och envis.
 

Birdy

 
Bra låtar och bra musikvideos, listen!

Saturday

Förra tävlingen för mig och Bull var inget att hänga i julgranen men på lördag gäller det igen och jag är redan taggad, ett bra tecken! Bull ska gå LC och LB som han gjort de senaste tävlingarna och denna gången ska jag rida bra. Punkt slut. Behöver verkligen tagga igång mig själv och våga satsa lite inför dessa två klasser eftersom det var mitt problem senaste tävlingen - jag var inte ett dugg taggad.
 
Ska även hoppa en LD+5 med Sune så det blir tre klasser för mig, inte illa. Det ska i alla fall bli jätteroligt och förhoppningsvis ser han inte spöken överallt som han gör titt som tätt!
 
 
Ikväll är det hoppträning med Bull och på fredag hoppar jag Sune inför tävlingen.

Envis ponny

Godkväll! Trimmade Bull lite på banan tidigare och, tja, det var ju inte ett av våra bästa pass. Han var lite bråkig så jag fick ta några fighter för att verkligen få igenom sidorna på honom då han envisades med att bara bita sig fast i bettet. Vet inte om det är något som inte står rätt till, om han behöver en tripp till kiropraktorn eller kanske sadeln till sadelmakaren, eller om han bara hade en trilsk dag. Han (som många andra ponnyer) blir piggare och mer spänd när det blir kallt och ännu mer energi på den ponnyn är inte alltid det man vill ha. Men jag får känna på hur han känns på hoppträningen imorgon, förmodligen kommer han vara precis som vanligt då - det är ju 1000 gånger roligare att hoppa än rida dressyr säger han!
 
Gammal bild från förra sommaren.

Livet utan kamera

Innan jag startade denna bloggen var tanken att jag skulle uppdatera med nya bilder ofta, dels för att jag då skulle ta fler bilder (vilket alltid är roligt att ha i framtiden) och för att bloggen blir bättre och mer levande. Den lilla drömmen gick i krasch när min kameraladdare slutade fungera. Ingen kameraladdare plus en urladdad kamera blir ju faktiskt inga nya bilder. Dessutom är min mobil tappad (hehe, torr humor) och det går inte att se ordentligt vad som är på skärmen, vilket betyder inga nya mobilbilder heller.
 
Ska någon dag (inom de närmaste 30 åren eller så) ta mig i kragen och köpa mig en ny kameraladdare och en ny mobil. Ni får bara hoppas på att detta sker snart, ta tag i saker är ju not my cup of tea som jag sa igår...
 
Min kära kamera...

Not my cup of tea

Hade en lång jävla "to-do"-lista till höstlovet men jag tror bara jag lyckades med två eller tre punkter. Detta händer alltid mig, någon som känner igen sig? Detta betyder alltså att jag nu sitter med en hel del plugg att ta tag i, som jag hade all tid i världen på mig att göra på lovet. Tjoho, now you know what I do tonight!
 
Jag är förövrigt väldigt bra på att planera, skriva listor på vad jag måste göra och vad det behöver pluggas på. Problemet är bara att jag aaaldrig följer mina planeringar eller gör allt som behövs göras i tid. Never ever! Själva planerandet är rätt kul men att ta tag i saker... Not my cup of tea!
 
Förresten så såg jag att en av mina allra bästa vänner länkade mig på sin blogg, så jag ska ju inte vara sämre. Klicka er in här!

Hoppla pålle

Red ut på Bull idag, barbacka på termotäcket och bara myste. Behövde verkligen en sådan ridtur, där man bara busar runt, inte har några krav och bara gör det man tycker är roligt ihop med världens bästa ponny. Med andra ord red jag ut och hoppade lite stockar. Han skötte sig så himla bra, lyssnade hela tiden och det var lätt att reglera galoppen på honom. Stockarna känns plötsligt väldigt mycket mindre när man sitter på Bull så vi tog några av de största också, underbar känsla!
 
Suuupergammal tävlingsbild. Tänkte redigera lite gamla och nya bilder från tävlingar för har så himla många fina!

Måndag, nya tag

Tänker fortsätta med det jag gjorde på förra bloggen att varje måndag morgon lägga upp en inspirerande bild eller inlägg för att starta den nya veckan med lite ny energi. Måndagar är inte alltid den roligaste dagen att kliva upp ur sängen på men det är ju en dag precis som alla andra och den dagen kommer du aldrig få igen.
 

Där bortom mörkret

Vet ni vad jag tror? Jag tror att den där fågeln som bott hemma hos mig i nästan hela hennes liv nu flyger fritt i hennes alldeles egna drömland. Jag tror hon är tillsammans med de hon älskar, utan rädsla och utan faror. Utan smärta och utan gränser. Inte bara hon utan alla levande varelser som vandrat på denna jord men lämnat oss. Varenda litet husdjur och varenda häst vi tagit hand om. De har allt de alltid velat ha och all smärta är som bortblåst. Som Trapalanda.
 
Jag måste tro på det här för att inte gräva ner mig själv i tankar. Jag måste tro på att de fina varelser som lämnar oss tillslut får det bra, så bra som det bara går. Det är en lättnad att tänka så och jag tvingar mig själv att tro på det. Oss människor däremot, vi platsar inte i den världen. Vi är inte värda det och vi kommer aldrig få förstöra dessa djurs liv igen. Vad som händer med människor efter döden är inget jag tänker på, jag har ju ett helt liv tills dess!
 

Markarbetespass

Plockade fram några travbommar samt ett litet sockerbitshinder med galoppbom före och efter på böjt spår inför dagens pass med Bull. Jag behöver lite avdramatisera det här med bommar och småhinder, han ska fortfarande behålla formen och inte öka tempot bara för att det kommer lite bommar med i bilden. Så det tränade vi på idag!
 
Han var riktigt fin i början av passet men ju mer jag krävde av honom och ju tröttade han blev så försökte han smita undan mer och mer. Att trava över bommarna och behålla formen är verkligen inte så lätt som den låter på denna ponny då han tar upp huvudet så fort han ser ett par bommar. Det jobbade vi mycket med i början och tycker det löste sig bra efter ett tag. När vi galopperade över sockerbiten sedan skötte han sig också riktigt bra och jag kunde snabbt komma tillbaka till formen efter. Han blev lite stark mot slutet då han blev trött, eftersom han gärna blir springig då, men när jag travade av sedan var han också superfin. Inte ett toppenpass over all men nyttig träning för oss båda.
 

Med bara en kvittrande fågel bredvid

För er som inte visste detta: jag har två undulater hemma. Eller jag måste nu tyvärr rätta mig själv för fram tills i går kväll hade jag två undulater hemma. En av dem var vackert gul med små vita kinder och igår låg hon i min hand och tog sina sista andetag. Så nu sitter jag här med bara en kvittrande fågel bredvid. Jag har haft dem i många år nu så självklart gör det ont att hon är borta. Hon var gammal så det fanns ingenting jag kunde göra åt det, men ändå. Det är sorgligt. 
 
Nu ska jag torka tårarna och ta mig någonting att äta. Sedan ska jag försöka skriva om dagens ridpass på Bull!
 

Vem är jag?

Namn: Rebecka Katzin
Ålder: 17 år
Pluggar: Tredje och sista året på naturvetenskapliga programmet
Sysselsättning: Pluggar, rider och sköter mig egna ponny
Intressen: Hästar & ridning, fotografering och filmer
Drömyrke: Regissör
 
Min ponny heter Bonte Peter, men kallas Bull och det är namnet jag kommer använa mest på bloggen. Han är en 12 år gammal valack som jag har ägt i snart två år nu. Vi tävlar och tränar mest i hoppning och just nu tävlar vi på LB-nivå. Nästa år blir vårt sista år tillsammans då jag fyller 18 och vi ska göra det bästa någonsin av vår sista tid tillsammans!
 
Det här med att mitt drömyrke är att bli regissör är det inte jättemånga som vet om. Vet inte riktigt hur eller när jag snöade in mig på det yrket men jag blev nog helt säker på att det var min grej nu i somras. Jag älskar film, som ni nog kommer märka av i bloggen, och jag blir också väldigt påverkad av film. Jag dras med så lätt och under den tid filmen pågår lever jag verkligen i en annan värld. Jag vill också kunna påverka människor på det sättet och det vore så häftigt att kunna bubbla upp så mycket känslor hos en annan människa.
 
Lite om mig alltså, hoppas ni fortsätter läsa bloggen där ni kommer få veta ännu mer om vem jag är!
 
 

*klick klick*

Follow on Bloglovin

Thor: The Dark World

Tänk att första recensionen skulle bli på en action/superhjälte-film, det är inte riktigt min grej egentligen. Men för att inte vara min typ av film så var denna riktigt bra och jag tror jag börjar ändra min åsikt om denna typen av filmer. Är riktigt sugen på att se fler i den där Avengers-serien. Fast borde nog börja med att se första Thor-filmen...
 
Filmen handlar alltså om Tor och Asgård, som har en koppling till världen (Midgård) - precis som man har lärt sig på svenskalektionerna om nordisk mytologi, även om detta kanske är lite mer dramatiskt. De onda svartalferna, som blivit besegrade av Asgårds kung för mycket länge sedan, väcks igen på grund av en tjej som Tor blev kär i under första Thor-filmen. De anfaller Asgård och Tor måste rädda världen, Asgård, sin familj och tjejen Jane Foster, typ. Låter som vilken superhjältefilm som helst men den var väldigt välgjord, grymma skådespelare (hallå, det är ju Chris Hemsworth) och pricken över i:et - de underbara och väldigt roliga kommentarerna som lättar upp stämningen. Älskar sådanna filmer där det mitt i det seriösa och mest dramatiska så ska det alltid vara någon som drar ett skämt eller är allmänt rolig. I detta fall var det mestadels Loke (Tors "adopterade" bror) som bidrog med det komiska och när han dessutom spelas av Tom Hiddleston... Kan inte bli bättre!
 
Yes, grym och sevärd film och jag blev positivt överraskad.
 
Thor: The Dark World får 4 av 5 stjärnor (kunde inte riktigt bestämma mig för om jag skulle ge tre eller fyra stjärnor men utifrån någon annans, mer actionintresserads, perspektiv skulle den helt klart få en fyra).
 
★★★★
 
 

Mina vänner är ju bara bäst

Stod i pizzerian och väntade på min kycklingrulle (som förresten kan vara bland det godaste en fredagskväll när man inte orkar laga egen mat) när jag får ett samtal från min kompis. "Heeeeeej, ska du med på bio ikväll?" "Ehm... ja, närdå?" "Jaaa, halv tolv!!" o.O
 
Men självklart hänger jag på, älskar spontana saker och speciellt biobesök. Kommer bli grymt fast jag inte ens minns vilken film vi skulle se! Planen för kvällen var egentligen att sitta hemma själv framför idol och dega, sjönt att bli av med den trista kvällen! Mina vänner är bäst!
 
Tror det är denna vi ska se, blir nog prima även om det egentligen kanske inte är min typ av film!

Hästeri för fullt

Idag satt jag på tre olika pållar och lovar att jag kommer ha ont i hela kroppen imorgon. Började med Bull och träning för Veronica, gick väl inte jättebra men inte heller jättedåligt. Han stod emot lite idag och jag fick kämpa mig blå i ansiktet för att han skulle släppa efter några sekunder. Men det är nyttigt med den sortens träningar, när man kan få hjälp när det verkligen behövs.
 
Sedan var det hej och hå direkt upp på Sune och ut i skogen med ridgruppen. Vi skuttade lite stockar idag och Sune var så duktig så. Alltid roligt att hoppa stockar, speciellt eftersom jag inte gjort det på ett tag nu. Dessutom tycker Sune också det är lattjolajbans. Sista hästen för dagen blev en liten storhäst i stallet då ägaren inte hann rida alla sina tre och då frågade mig om jag kunde ta en. Mycket speciell, men trevlig och framförallt söt liten dam. Dock med mycket egna åsikter men annat kan man inte förvänta sig av ett fuxsto.
 

Välkommen hit!

Tänk att jag skulle starta en blogg igen, och dessutom helt själv... Trodde jag aldrig! Men exakt en månad höll jag mig ifrån bloggandet innan jag kände för att blogga igen. Eller ännu mindre egentligen eftersom jag suttit och pillat på den här designen ett tag också. Finns fortfarande endel finslipning kvar att fixa på den och så fort jag får nya och fräscha bilder så ska de i headern bytas ut. Dessutom ska ett presentationsinlägg om mig skrivas som ska länkas ifrån bilden i menyn, ifall någon jäkel där ute skulle vara intresserad av vem jag är.
 
Här är jag alltså, tillbaka i bloggvärlden. Denna gången däremot på andra villkor. Jag gör det här för min egen skull, jag ska inte behöva pressa fram något eller känna mig tvingad att uppdatera fem gånger om dagen. Jag ska blogga för att jag tycker det är kul och de dagar jag inte tycker det är kul får ni klara er utan mig. Det kommer inte heller bli det här tråkiga vardagssnacket allt för ofta, det är inte den typen av blogg jag vill driva, utan jag kommer blogga om precis det jag vill och dela med mig av det jag vill och inte en smula till.
 
Now you know the rules, let the game begin!

RSS 2.0